Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Biden: Trump je skutečnou hrozbou pro demokracii. Jeho návrat do Bílého domu děsí svět

Světové lídry děsí návrat Donalda Trumpa do Bílého domu
Profimedia
 ČTK

Světoví lídři jsou vyděšení z možného návratu amerického exprezidenta do Bílého domu. V úterý, přesně dva týdny před prezidentskými volbami v USA, to podle agentury AP během projevu ve státu New Hampshire řekl současný prezident Joe Biden.

Reklama

„Na každé mezinárodní schůzce, které se účastním, si mě berou stranou - jeden lídr po druhém, a říkají ´Joe, on nesmí vyhrát´," uvedl Biden a konkrétně zmínil páteční jednání v Berlíně, na kterém se sešel s německým kancléřem Olafem Scholzem, britským premiérem Keirem Starmerem a francouzským prezidentem Emmanuelem Macronem.

„Pokud Amerika odejde, kdo povede svět? Kdo? Řekněte mi, která země to bude,“ obrátil se demokratický prezident na posluchače.

Trump na akci v Pensylvánii 39 minut v kuse „tančil“

Vyhraje Trump, čekají trhy

Investoři sázejí na to, že americké volby začátkem listopadu vyhraje Donald Trump. Alespoň se tyto předpovědi nyní množí. 

Přečíst článek

AP píše, že po projevu, když šel podpořit demokratické kandidáty v blížících se volbách do Kongresu, dokonce o Trumpovi v jednu chvíli řekl, že „bychom ho měli zavřít“. Nicméně pak rychle dodal, že „bychom před ním měli zavřít dveře, to jsem měl na mysli“.

Reklama

Svého republikánského předchůdce v Bílém domě také kritizoval za to, jak se vychloubá svým údajným přátelstvím s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Tento 81letý politik žertoval, že „Trump věří na svobodu tisku stejně jako já věřím tomu, že dokážu vyšplhat na Mount Everest“. Kandidáta republikánů na prezidenta Biden označil za „skutečnou hrozbou pro naši demokracii“.

Joe Biden se původně ucházel o znovuzvolení, v červenci ale z boje o Bílý dům odstoupil. Kandidátkou demokratů se pak stala viceprezidentka Kamala Harrisová.

Donald Trump

Kdo vyhraje volby v USA není podstatné, tvrdí ruská média. Chválí však Trumpa

Ruští představitelé, kteří mají blízko k prezidentu Vladimiru Putinovi, tvrdí, že je v konečném důsledku jedno, zda americké prezidentské volby 5. listopadu vyhraje republikán Donald Trump nebo demokratka Kamala Harrisová. Ruská státní televize ve svém vysílání o amerických prezidentských volbách však silně straní exprezidentovi Trumpovi, píše agentura Reuters.

Přečíst článek

Kamala Harrisová

Harrisová: Mé prezidentství by nebylo pokračováním toho Bidenova

Mé prezidentství by nebylo pokračováním prezidentství Joea Bidena. Prohlásila to viceprezidentka a demokratická kandidátka na prezidentku USA Kamala Harrisová v rozhovoru s televizí Fox News.

Přečíst článek

Musk má další cíl. Trumpovo znovuzvolení. Peněžní ani osobní podporou nešetří

Miliardář Elon Musk, který patří mezi největší podporovatele republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, vystoupí na několika akcích v Pensylvánii. Oznámil to dnes na sociální síti X, kterou vlastní. Pensylvánie je považována za jeden z klíčových států, které budou mít na výběr nového šéfa Bílému domu významný vliv.

Přečíst článek

Elon Musk

Slušná výplata. Musk za podporu Trumpa nabízí voličům milion dolarů

Miliardář Elon Musk v sobotu slíbil, že každý den až do listopadových prezidentských voleb vyplatí milion dolarů jednomu z těch, kdo podepíší jeho internetovou petici na podporu kandidatury Donalda Trumpa. První cena již byla předána na akci politického akčního výboru America PAC, který Musk založil právě na podporu kandidáta republikánů. Celá akce vyvolává otázky ohledně legálnosti těchto plateb, píše agentura Reuters.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme