Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bojí se stanice ABC? Trump navrhl debatu s Harrisovou na Fox News

Kamala Harrisová
Profimedia
 ČTK

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump navrhl, že se utká v debatě s demokratickou viceprezidentkou Kamalou Harrisovou na televizní stanici Fox News, která se bude konat 4. září. Bývalý americký prezident to napsal v pátek pozdě večer v příspěvku na sociální síti Truth Social.

Reklama

Volební tým Harrisové ale konání této akce nepotvrdil a Trumpa obvinil, že se snaží vyvléct z již naplánované debaty na stanici ABC v jiném termínu. Fox News se k věci zatím nevyjádřila.

"Pravidla budou podobná pravidlům mé debaty s Ospalým Joem (Sleepy Joe), se kterým jeho strana zachází příšerně, ale s arénou plnou diváků!" uvedl Trump. Narážel tím na prezidenta Joea Bidena, který se mezitím své kandidatury pod tlakem spolustraníků vzdal a do listopadových voleb následně podpořil nominaci Harrisové.

Velké setkání

Trumpův příspěvek byl podle agentury Reuters na několik minut odstraněn, poté se ale objevil znovu. Trump také smazal svůj návrh na "velké" setkání s občany ve stejném termínu, pokud by Harrisová "nebyla ochotna nebo schopna debatovat".

Kamala Harrisová

Kamala Harrisová má dost delegátů k demokratické nominaci do prezidentských voleb

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová už v rámci online hlasování získala dostatečný počet hlasů delegátů, který jí zajistí oficiální nominaci Demokratické strany do listopadových prezidentských voleb. Informovaly o tom agentury s odvoláním na předsedu strany Jaimeho Harrisona.

Přečíst článek

Reklama

Volební tým Harrisové mezitím Trumpa obvinil, že porušil své slovo, když pro televizní debatu s Harrisovou navrhl nový termín místo původně plánované druhé debaty s Bidenem na stanici ABC.

"Musí přestat hrát tuto hru a dostavit se na debatu, ke které se již zavázal, a to 10. září" na ABC, uvedl ředitel komunikace kampaně současné viceprezidentky Michael Tyler. "Donald Trump se začíná bát a snaží se vycouvat z debaty, s níž už jednou souhlasil, a běží rovnou na Fox News, aby ho před ní zachránili," dodal.

Kdy bude debata?

Harrisová minulý měsíc uvedla, že je "připravena", když televize Fox News navrhla prezidentskou debatu mezi oběma kandidáty až na 17. září. Fox News na žádost Reuters o komentář k této věci bezprostředně nereagovala.

Když Biden 21. července odstoupil z volebního klání a podpořil Harrisovou, Trump řekl, že s ní debatovat nebude, protože není oficiální kandidátkou demokratů. Jako důkaz její nedostatečné podpory dodal, že ji nepodpořil ani bývalý prezident Barack Obama. Ten tak učinil o den později. Tento pátek si pak Harrisová zajistila hlasy delegátů potřebné k získání demokratické nominace.

FBI: Útočník, který střílel na Trumpa, četl zprávy o atentátu na Fica

Útočník, který tento měsíc na předvolebním mítinku spáchal neúspěšný atentát na republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa, vyhledával na internetu informace mimo jiné o atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica. Podle tiskových agentur to v pondělí uvedl zástupce Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). 

Přečíst článek

Reklama

Související

Koho budou volit v Silicon Valley? Harrisová znovu získává podporu technologického sektoru

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme