Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další napadení v Británii. Útočník v Londýně pobodal dvě osoby

Londýn
Stanislav Šulc/Newstream
 ČTK

Britská policie dnes zadržela muže, který je podezřelý, že v centru Londýna pobodal 11letou dívku a její 34letou matku. Obě byly převezeny do nemocnice, jejich zranění podle úřadů nebyla kritická. Vyšetřovatelé se nedomnívají, že by se jednalo o teroristický čin, informují zpravodajské agentury Reuters a AP.

Reklama

Incident se stal krátce před polednem místního času (13:00 středoevropského letního času) na turisty oblíbeném náměstí Leicester Square v srdci britské metropole. Policie zadržela muže ve věku 32 let, který podle prvotních informací oběti neznal, přičemž do případu zřejmě nejsou zapleteny další osoby. „Nyní probíhá urgentní vyšetřování a detektivové pracují na objasnění podrobností toho, co se přesně stalo,“ uvedla mluvčí londýnské policie Christina Jessahová.

Dvě oběti byly převezeny na pohotovost, načež přišlo oznámení, že život 11leté dívky nebyl po transportu do nemocnice v ohrožení. Zranění její matky jsou lehká, informovala AP.

Minulý měsíc Británií otřásla vražda tří dívek na akci s tematikou americké popové hvězdy Taylor Swiftové v anglickém Southportu. Zemi poté zasáhly několikadenní nepokoje, které vyvolaly internetové příspěvky mylně označující podezřelého za islamistického migranta. Zda pobodání dívky a ženy s těmito událostmi nějak souvisí, nebylo ihned jasné.

Podle zpravodajské společnosti BBC útok na Leicester Square pomohl zastavit pracovník jednoho z místních obchodů. Vypověděl, že uslyšel výkřik, a když vyšel z obchodu, zahlédl muže s nožem. „Jakmile jsem ho uviděl, skočil jsem na něj a chytl mu ruku... shodil jsem ho na zem a nůž od něj odkopl,“ řekl 29letý Abdullah.

Reklama

Rusové kvůli ukrajinským útokům evakuují další oblast

Panika na hranicích. Rusové kvůli ukrajinským útokům evakuují další oblast

Ruské úřady se kvůli aktivitám ukrajinské armády rozhodly evakuovat příhraniční části Belgorodské oblasti, která sousedí s Ukrajinou. Na telegramu to podle agentury TASS uvedl gubernátor oblasti Vjačeslav Gladkov. Přilehlá ruská Kurská oblast čelí od minulého týdne rozsáhlému vpádu ukrajinských jednotek.

Přečíst článek

Vzpoura místních proti turistům. Protestů bude ve světě přibývat. Co se děje ve Španělsku, je varováním

Rostoucí počet návštěvníků, prudce stoupající ceny bydlení a nárůst počtu turistů, kteří se honí za pořizováním selfie, přispěly k vytvoření situace, která je „zcela vychýlená z rovnováhy“, řekl listu The Guardian představitel UNESCO. Dodal, že v případě neřešení těchto problémů by se španělská vlna protestů proti masovému turismu mohla rozšířit do celé Evropy.

Přečíst článek

Reklama

Související

Nové dílo britského streetartového výtvarníka Banksyho v Londýně

OBRAZEM: Banksy dál tvoří v Londýně. Nově přibyl nosorožec, který leze na auto

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme