Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Další peníze pro Ukrajinu. USA dají na pomoc a obnovu 35 miliard korun

Kamala Harrisová
Profimedia.cz
 ČTK

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová dnes oznámila další pomoc Ukrajině ve výši přes 1,5 miliardy dolarů, téměř 35 miliard korun. Půjde na obnovu energetické infrastruktury a humanitární pomoc, uvádí agentura Reuters.

Reklama

Kamala Harrisová pomoc oznámila ve Švýcarsku, kde se spolu s desítkami světových lídrů zúčastní mírového summitu o Ukrajině. Setká se zde mimo jiné s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.

"Tyto prostředky pomohou Ukrajině reagovat na poslední ruské útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu tím, že podpoří opravy a obnovu, zvýší odolnost vůči přerušení dodávek energie a položí základy pro opravu a rozšíření ukrajinského energetického systému," uvedla o pomoci kancelář americké viceprezidentky.

Ruský prezident Vladimir Putin

Putin: O míru můžeme jednat, až Ukrajina splní naše podmínky

Ruský prezident Vladimir Putin podle agentury TASS označil stažení ukrajinských vojáků z východu a jihu Ukrajiny za podmínku pro rozhovory s Kyjevem. Ukrajinské jednotky podle šéfa Kremlu musí opustit Doněckou, Luhanskou, Chersonskou i Záporožskou oblast, tedy regiony, které Rusko částečně okupuje. Jakmile to Kyjev učiní a zaváže se nevstoupit do NATO, Moskva přeruší palbu a bude připravena k jednání, cituje TASS ruského vůdce.

Přečíst článek

Reklama

Související

Ruský prezident Vladimir Putin na ekonomickém fóru ve Vladivostoku

Rusko nikdy mírová jednání neodmítalo, uvedl Putin. Navrhl země, které by mohly pomoct s jeho vyjednáváním

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme