Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Harrisová má jasno. V případě jejího vítězství bude viceprezidentem guvernér Tim Walz

Guvernér Minnesoty Tim Walz
ČTK
 ČTK

Americká viceprezidentka Kamala Harrisová si jako svého viceprezidentského kandidáta do listopadové prezidentské volby vybrala guvernéra Minnesoty Tima Walze, napsal dnes zpravodajský web televize CNN s odvoláním na čtyři informované zdroje. Agentura AP s odvoláním na tři své zdroje rovněž uvedla, že si demokratka jako spolukandidáta vybrala právě Walze. Kampaň Harrisové zatím výběr oficiálně nepotvrdila.

Reklama

Walz, šedesátiletý veterán americké národní gardy a bývalý učitel, byl v roce 2006 zvolen do Sněmovny reprezentantů USA v obvodu, který je nakloněn republikánům, a ve funkci působil 12 let, než byl v roce 2018 zvolen guvernérem státu Minnesota.

Jako guvernér prosazoval progresivní program, který zahrnuje bezplatné školní stravování, boj proti změně klimatu či za snížení daní pro střední třídu a rozšíření placené dovolené.

Walz se rovněž dlouhodobě zasazuje o reprodukční práva žen. Během svého působení ve Sněmovně reprezentantů USA, kde zastupoval venkovský okres, hájil zájmy zemědělců a podporoval práva na držení zbraní, připomněla agentura Reuters.

Harrisová si podle amerického tisku Walze vybrala zřejmě s cílem oslovit širší okruh bělošských voličů z venkova, kteří v minulých letech dali svůj hlas republikánovi Donaldu Trumpovi, se kterým se viceprezidentka zřejmě utká v prezidentských volbách 5. listopadu.

Reklama

Ruský prezident Vladimir Putin

Kyjev připravoval atentát na Putina, tvrdí Rusové. O záležitosti jednali i s USA

Ukrajinské tajné služby připravovaly atentát na ruského prezidenta Vladimira Putina a ministra obrany Andreje Belousova.

Přečíst článek

Kamala Harrisová

Harrisová se posouvá do středu, už nežádá zákaz těžby ropy a plynu z břidlic jako před pěti lety

Pravděpodobní kandidáti na prezidenta USA včera zase o něco více ozřejmili své plány a záměry v ekonomické oblasti.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme