Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Harrisová: Mé prezidentství by nebylo pokračováním toho Bidenova

Kamala Harrisová
ČTK
 ČTK

Mé prezidentství by nebylo pokračováním prezidentství Joea Bidena. Prohlásila to viceprezidentka a demokratická kandidátka na prezidentku USA Kamala Harrisová v rozhovoru s televizí Fox News.

Reklama

„Jako každý nový lídr, který nastoupí do úřadu, přinesu své životní zkušenosti, své profesní zkušenosti a nové nápady,“ ujistila v rozhovoru v reakci na dotaz ohledně svého nedávného prohlášení, že by nezměnila vůbec nic na krocích končící Bidenovy administrativy.

V rozhovoru v konzervativní televizi tradičně nakloněné republikánům Harrisová čelila například otázkám týkajícím se migrace. Moderátor Bret Baier po ní chtěl, aby obhájila dřívější rozhodnutí Bidenovy administrativy zvrátit některá restriktivní opatření zavedená jejím soupeřem Donaldem Trumpem. Podle Harrisové naopak Trump vyzval republikánské zákonodárce, aby odmítli kompromisní návrh imigračního zákona, protože raději problém využívá ve svůj prospěch, místo aby ho řešil.

Oba kandidáti mezitím pokračují ve svých kampaních před volbami, které Američany čekají 5. listopadu. Harrisová ve středu v pensylvánském okrese Bucks připomněla události před čtyřmi lety, kdy Trump prohrál souboj o Bílý dům s Bidenem. „Odmítl akceptovat vůli lidu a výsledky svobodných a spravedlivých voleb. Poslal dav, ozbrojený dav do amerického Kapitolu, kde násilně napadali policisty, příslušníky bezpečnostních složek a ohrožovali život svého vlastního prezidenta,“ řekla Harrisová.

Trump se ve středu na akci pořádané republikány latinskoamerického původu ve státě Arizona musel vracet ke svému nedávnému kontroverznímu a hojně publikovanému vyjádření o tom, že přistěhovalci z Haiti ve Springfieldu ve státě Ohio zabíjejí domácí zvířata nebo loví zvířata v parcích a pak je jedí. „Jenom jsem říkal, o čem přicházely zprávy,“ odvětil na dotaz ohledně výroků, jejichž pravdivost se neprokázala.

Reklama

Kyjev by neváhal obětovat i posledního Ukrajince, vysmál se Kreml Zelenského plánu vítězství

Kyjev by měl vystřízlivět a uvědomit si nesmyslnost politiky, kterou prosazuje, i příčiny, které vedly k nynějšímu konfliktu. Novinářům to podle agentury Reuters řekl mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v reakci na takzvaný plán vítězství, který ve středu představil ukrajinský prezident. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj svým plánem tlačí Severoatlantickou alianci k přímému konfliktu s Ruskem, prohlásila mluvčí ruské diplomacie Marija Zacharovová.

Přečíst článek

Musk má další cíl. Trumpovo znovuzvolení. Peněžní ani osobní podporou nešetří

Miliardář Elon Musk, který patří mezi největší podporovatele republikánského kandidáta na prezidenta Spojených států Donalda Trumpa, vystoupí na několika akcích v Pensylvánii. Oznámil to dnes na sociální síti X, kterou vlastní. Pensylvánie je považována za jeden z klíčových států, které budou mít na výběr nového šéfa Bílému domu významný vliv.

Přečíst článek

Reklama

Související

Donald Trump

Trump chystá větší deficit než Harrisová a daňově zvýhodnit nejbohatší Američany

Přečíst článek

Koho budou volit v Silicon Valley? Harrisová znovu získává podporu technologického sektoru

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme