Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Harrisová už na svou kampaň vybrala půl miliardy dolarů

Harrisová už na svou kampaň vybrala půl miliardy dolarů
Profimedia
 ČTK

Kampaň kandidátky demokratů na prezidentku USA Kamaly Harrisové vybrala od dárců za měsíc na 500 milionů dolarů (téměř 12,6 miliardy korun), sdělily informované zdroje Reuters, podle níž jde o bezprecedentní výběr peněz reflektující nadšení dárců před prezidentskými volbami 5. listopadu.

Reklama

Hned čtyři zdroje obeznámené se získáváním financí na kampaň Reuters sdělily, že půl miliardy dolarů vybrala Harrisová za čtyři týdny, kdy je kandidátkou. Nynější viceprezidentka naskočila do kampaně místo prezidenta Joea Bidena 21. července poté, co se 81letý šéf Bílého domu vzdal obhajoby mandátu.

Finance vybrané na kampaň jsou nezbytné pro reklamu a získání nerozhodnutých voličů. Vstup 59leté Harrisové spustil záplavu finančních darů po týdnech, kdy se dárci zdráhali přispívat na kampaň Bidenovi kvůli jeho katastrofálnímu výkonu v televizním duelu proti republikánskému kandidátovi na prezidenta Donaldu Trumpovi, v němž se Biden často zadrhával.

Tým Harrisové stačil ještě v červenci vybrat 310 milionů dolarů a celková suma peněz, které do té doby získala ona a Bidenova kampaň, překročila miliardu dolarů, což bylo podle kampaně demokratů nejrychlejší překročení této hranice v historii.

Trumpova kampaň hlásila za červenec získání 138,7 milionu dolarů, přičemž dohromady měla k dispozici 327 milionů dolarů. Kampaň Harrisové měla v červenci k dispozici 377 milionů dolarů.

Reklama

Donald Trump

Karel Pučelík: Trumpovi se proti Harrisové nedaří. Hroutí se republikánská kampaň?

Donald Trump nedokázal zareagovat na raketový nástup Kamaly Harrisové do prezidentského souboje. Jeho kampaň ztratila vítěznou auru, zmítá se v chaosu a pouští se na velmi tenký led.

Přečíst článek

Viceprezidentka USA Kamala Harrisová

Tři měsíce do amerických voleb. Má Kamala Harrisová vyhráno? Vlastně ani trochu

Souboj mezi stávající viceprezidentkou USA Kamalou Harrisovou a exprezidentem Donaldem Trumpem se blíží. Zatímco na začátku léta to vypadalo, že Donald Trump má vítězství v kapse, aktuálně to působí, jako by Harrisová již zvítězila. Navzdory průzkumům se boj teprve rozjíždí. A půjde o to, kdo bude udávat tón kampaně, jaké zbraně v ní který kandidát vytáhne a komu budou nahrávat i okolnosti, na něž nemá žádný z kandidátů vliv. Jak tedy bude vypadat tříměsíční kampaň? Tady jsou pravděpodobné hlavní motivy.

Přečíst článek

Trump šíří lži, že Harrisová "přifukuje" davy stoupenců

Donald Trump lživě obvinil viceprezidentku Kamalu Harrisovou z používání technologie umělé inteligence k vytváření obrázků o velikosti davů na jejích shromážděních a papouškoval tak nepodloženou konspiraci, která koluje mezi členy republikánského hnutí MAGA (Make America Great Again), píše server CNBC.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme