Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

OBRAZEM: Nastoupené jednotky i jednání ve „stanu“. Putin je v Mongolsku

Ruský prezident Vladimir Putin se svým protějškem Uchnágínem Chürelsüchem
ČTK
Jiří Frydlewicz
fry

Ruský prezident Vladimir Putin je v Mongolsku. Na místě se již setkal se svým protějškem Uchnágínem Chürelsüchem. Na programu má být jednání mezi oběma stranami a podpis dokumentů. Putinova návštěva je sledovaná i kvůli tomu, že je na ruského vůdce vydán zatykač Mezinárodního trestního soudu, který Mongolsko přijalo. Podle dostupných informací však zatím návštěva Putina probíhá v klidu.

Reklama

Namísto případného zatčení tak přišel uvítací ceremoniál pro ruského prezidenta. Už před návštěvou vyzvala Ukrajina Mongolsko, aby ruského prezidenta vydalo soudu v Haagu. Evropská unie vyjádřila obavy, že Mongolsko zatykač nevyplní. Ten byl na Putina uvalen kvůli deportacím ukrajinských dětí do Ruska. Zatykač dosud přijalo 124 zemí včetně Česka. Jurisdikci ICC naopak neuznává například Rusko, Spojené státy nebo Čína.

FOTOGALERIE: Jak probíhalo přivítání Putina v Mongolsku?

Ruský prezident Vladimir Putin

Dárek od Putina. Šéf Mezinárodní asociace boxu získal největší síť autoprodejen v Rusku

Novým majitelem největší sítě autosalonů v Rusku, Rolf, se stal šéf Mezinárodní asociace boxu Umar Kremlev, který je považován za blízkého přítele náčelníka ochranky ruského prezidenta Vladimira Putina, napsal server The Moscow Times. O novém majiteli podle serveru, zakázaného ruskými úřady, informovala společnost Rolf, jejíž aktiva loni Putin svými výnosy předal státu.

Přečíst článek

Reklama

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov

Lavrov: Zahráváte si s ohněm, třetí světová válka by se neomezila jen na Evropu

Západ si zahrává s ohněm, když uvažuje o tom, že by Ukrajině povolil použít zbraně, které od něj získala, k útokům v hloubi ruského území, uvedl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov. Spojené státy podle agentury Reuters varoval, že třetí světová válka by se neomezila na Evropu.

Přečíst článek

Amerika utahuje Rusku smyčku kolem krku. Dopady západních sankcí už pociťují řadoví Rusové

Dlouho se zdálo, že si Rusko hravě poradí se sankcemi ze strany západního světa. Růstový impulz ekonomiky se ale vyčerpává a USA se podařilo Rusy odstřihnout od čínského jüanu.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme