Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Piráti uzavřeli své internetové fórum pro veřejnost

Tisková konference Pirátů k aktuální situaci po návrhu premiéra Petra Fialy (ODS) odvolat ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše (Piráti) z vlády
ČTK
 ČTK

Piráti si odhlasovali uzavření svého internetového fóra pro veřejnost. Pro návrh hlasovalo 296 ze 456 hlasujících, informoval Deník N. Mluvčí strany uvedla, že s veřejností chtějí Piráti nadále komunikovat stejně jako dosud. Internetové fórum strana využívá k diskusím a hlasováním, v poslední době například o odchodu z vlády Petra Fialy (ODS). Do celostátního fóra Pirátů spadají všichni členové strany.

Reklama

Po omezení přístupu k internetovému fóru bude mít k on-line jednání přístup fakticky jen člen či registrovaný příznivec strany. „Jako host má přístup na jednání strany registrovaný příznivec či blízký spolupracovník strany (například dodavatelé či externisti), pokud není jednání uzavřené,“ řekla serveru mluvčí strany Lucie Švehlíková. Dodala, že kdokoli jiný má na jednání přístup, jen pokud to schválí celostátní fórum.

Návrh, aby byla z pravidel pro zobrazování obsahu fóra vyškrtnuta formulace „kdokoliv jiný“, podpořila poslankyně Klára Kocmanová. „Veřejnost víc zajímají výsledky diskuse než to, jak diskuse probíhá. Měla jsem od voličů zpětnou vazbu, že bude lepší, když nebudou transparentně diskutovat úplně všechno,“ řekla Deníku N.

Webové fórum patří mezi charakteristiky Pirátů, kteří si zakládají na transparentnosti. Mělo ale i své kritiky, podle kterých takto extrémní otevřenost komunikace má i své nevýhody.

Uzavřít stranické fórum navrhl koncem letošního září pirátský ministr zahraničí Jan Lipavský. „Piráti se musí zbavit komoušů a ultralevičáků. A vypnout fórum,“ řekl serveru Novinky.cz. Krátce poté Piráti na fóru schválili odstoupení strany od koaliční smlouvy s koalicí Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Starosty a nezávislými (STAN). Strana se rozhodla ve vládě skončit v reakci na rozhodnutí premiéra Fialy odvolat šéfa Pirátů Ivana Bartoše z funkce vicepremiéra pro digitalizaci a ministra pro místní rozvoj.

Reklama

Hráblo Petru Fialovi, nebo je mafián?

Bouřlivé politické počasí trvá, a nejde jen o dění ve vládě nebo povolební vyjednávání. STAN si říká o posty pirátských ministrů a náměstků, otázka zní – chce zabrat všechna místa a půjde to až do hrdel a statků? Hledají se také předsedové partají. Sociální demokraté už to mají za sebou, Piráty a KDU-ČSL to teprve čeká. Bude to zajímavé, zvlášť u lidovců.

Přečíst článek

Ivan Bartoš

Bartoš: Podcenil jsem co se stane, když ohrozíte peníze velkých kluků z ODS

Končící vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti) uvedl, že jeho odvolání z ministerstva pro místní rozvoj (MMR) nastalo ve chvíli, kdy se digitalizované stavební řízení posouvalo kupředu. Ve videu na síti X se Bartoš omluvil za to, že před spuštěním nového systému jasněji neinformoval, že ho budou provázet „porodní bolesti“. Uvedl, že při spuštění také podcenil, co se stane, když se „ohrozí peníze velkých kluků z ODS“.

Přečíst článek

Jan Lipavský, ministr zahraničí

Stanislav Šulc: 1. říjen 2024. Nejpolitičtější den za dlouhá léta. A také start ostré kampaně na příští volby

V české politice se v průběhu pouhých několika hodin odehrála celá řada příběhů, které budou mít vliv na výsledek příštích voleb. A některé z těch příběhů zdaleka neskončily.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme