Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pokus číslo dva. Zelenskyj představí v Německu „plán vítězství“

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
ČTK
 ČTK

Ukrajina představí svůj takzvaný plán vítězství spojencům na jednání na základně Ramstein v Německu, uvedl na telegramu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informuje o tom agentura Reuters.

Reklama

Zelenskyj poznamenal, že plán nastíní „jasné a konkrétní kroky ke spravedlivému ukončení války“.

Ukrajinský prezident už svůj plán koncem září při návštěvě Spojených států představil americkému prezidentovi Joeu Bidenovi, který má být přítomen i na setkání v Německu. Deník The Wall Street Journal (WSJ) ale s odvoláním na americké a evropské činitele napsal, že z něj americká administrativa není nadšená. Bílý dům podle nich plán považuje především za rozšířenou žádost o další zbraně a zrušení zákazu útočit západními zbraněmi do hloubi ruského území.

Zelenskyj navštívil USA v kritické fázi války, kdy ruské jednotky pokračují v postupu na východní Ukrajině, přestože ukrajinské síly zahájily překvapivý vpád do ruské Kurské oblasti. S nadcházejícím chladným počasím se navíc jako v posledních letech očekává větší intenzita ruských úderů na ukrajinskou energetickou a další infrastrukturu.

Ukrajinská armáda oznámila stažení svých vojáků z Vuhledaru

Ukrajinská armáda se stahuje ze strategického místa. Hrozí jí obklíčení

Ukrajinská armáda oznámila stažení svých vojáků z Vuhledaru, aby se tam vyhnula ruskému obklíčení. Informoval o tom server RBK-Ukrajina s odvoláním na vojenské uskupení Chortycja.

Přečíst článek

Reklama

Ruský prezident Vladimir Putin

Putin: Pravda je na naší straně. Západ Ukrajinu proměnil ve svou kolonii

Moskva dosáhne splnění všech svých stanovených cílů, uvedl ruský prezident Vladimir Putin při příležitosti druhého výročí mezinárodně neuznávané ruské anexe čtyř ukrajinských regionů, které jeho invazní vojska zčásti okupují. Šéf Kremlu podle serveru The Moscow Times také znovu ospravedlňoval ruské válečné tažení na Ukrajině, které ruské úřady nazývají speciální vojenskou operací.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme