Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Republikánka Liz Cheneyová: Trump představuje nebezpečí, budu volit Harrisovou

Liz Cheneyová
ČTK
 ČTK

Liz Cheneyová, přední kritička bývalého prezidenta Spojených států Donalda Trumpa v řadách jeho Republikánské strany, uvedla, že v nadcházejících prezidentských volbách bude hlasovat pro demokratku Kamalu Harrisovou, uvedla agentura Reuters.

Reklama

„Jako konzervativec, člověk, který věří v ústavu a záleží mu na ní, jsem o tom hodně přemýšlela. A kvůli nebezpečí, které Donald Trump představuje, nejenže nebudu volit Donalda Trumpa, ale budu volit Kamalu Harrisovou," uvedla Cheneyová v projevu na Dukeově univerzitě v Severní Karolíně.

Cheneyová jako jedna z mála republikánů podpořila druhou ústavní žalobu, neboli impeachment, proti Trumpovi za jeho roli při útoku Trumpových příznivců na Kapitol 6. ledna 2021. Působila také jako místopředsedkyně výboru Sněmovny reprezentantů, který útok vyšetřoval. Tvrdí, že Trump představuje nebezpečí pro americkou demokracii.

O křeslo v Kongresu přišla dcera bývalého viceprezidenta Dicka Cheneyho poté, co v roce 2022 prohrála republikánské primárky s kandidátem, kterému Trump vyjádřil podporu. Její vliv v Republikánské straně je nyní spíše okrajový.

Donald Trump

Trump naštval skupinu ABBA. Přestaňte hrát naše písně v kampani, zní od Švédů

Švédská popová skupina ABBA požádala republikánského prezidentského kandidáta a bývalého šéfa Bílého domu Donalda Trumpa, aby přestal přehrávat její písně na svých předvolebních akcích. Trumpův tým naopak tvrdí, že potřebnou licenci získal. Informuje o tom agentura AP, která zároveň připomíná, že s podobnými stížnostmi v minulosti přišla řada známých muzikantů, včetně Bruce Springsteena či Beyoncé.

Přečíst článek

Reklama

Koho budou volit v Silicon Valley? Harrisová znovu získává podporu technologického sektoru

Republikánská dvojice Trump/Vance má v technologickém sektoru silnou pozici. Boj o Silicon Valley však není ztracený ani pro demokraty a Kamalu Harrisovou, která prostředí dobře zná. Zaměstnanci Big Techu navíc nasypali na účet její kampaně statisíce dolarů.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme