Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Slova jsou zbytečná. Trump na akci v Pensylvánii 39 minut v kuse „tančil“

Trump na akci v Pensylvánii 39 minut v kuse „tančil“
ČTK
 ČTK

Bývalý americký prezident a současný republikánský uchazeč o Bílý dům Donald Trump se na pondělní akci v obci Oaks v Pensylvánii 39 minut pohupoval do rytmu hudby místo toho, aby odpovídal na další otázky z publika. Pro netradiční pojetí předvolebního setkání s občany se Trump rozhodl poté, co se dvěma členům publika udělalo nevolno. Krátce předtím republikán podle listu The Washington Post (WP) obšírně odpovídal na otázky o zajištění dostupného bydlení a pomoci malým podnikům.

Reklama

Trump po zdravotní indispozici dvou diváků zažertoval, zda „chce ještě někdo další omdlít“. „Už se nevěnujme otázkám. Poslouchejme hudbu. Pusťme si hudbu. Kdo sakra chce poslouchat otázky, co?“ podotkl.

Následujících 39 minut se pak Trump pohupoval a kýval hlavou do rytmu svých oblíbených písní, kterých zaznělo celkem devět. Občas promluvil, potřásl si rukou s lidmi na jevišti, ukazoval prstem do publika a dal jasně najevo, že část akce věnovaná otázkám skončila. V následujících minutách zazněly mimo jiné písně Ave Maria v podání Luciana Pavarottiho, Time to Say Goodbye s Andreou Bocellim, Nothing Compares 2 U od Sinéad O’Connorové, American Trilogy Elvise Presleyho či pro Trumpovy mítinky již tradiční skladba Y.M.C.A od Village People.

Trump si podle informací WP velmi zakládá na svém předvolebním playlistu a jeho asistenti opakovaně popsali, jak exprezident během letů na předvolební mítinky či na terase svého floridského sídla Mar-a-Lago dělá „dýdžeje“. Řada umělců, včetně kanadské zpěvačky Célina Dionové, ale dala najevo, že si nepřeje, aby Trump přehrával jejich písně na svých předvolebních akcích.

Donald Trump

Trump uvedl, že by proti svým odpůrcům využil armádu

Bývalý americký republikánský prezident Donald Trump, jenž usiluje o návrat do Bílého domu po listopadových volbách, označil své odpůrce za „radikální levicové blázny“ a vyjádřil obavy z toho, jak se budou chovat v den voleb. Zároveň nevyloučil nasazení armády či národní gardy proti takzvanému „vnitřnímu nepříteli“, který je podle něj „nebezpečnější než Čína a Rusko“. Rozhovor s exprezidentem v neděli odvysílala stanice Fox News. Kampaň demokratky Kamaly Harrisové Trumpův výrok označila za velmi nebezpečný.

Přečíst článek

Reklama

Vzhledem k tomu, že do voleb ve Spojených státech zbývá už méně než měsíc, je podle WP Trumpovo rozhodnutí nevěnovat se během akce politickým tématům poněkud bizarní. List v této souvislosti připomíná, že Trumpova soupeřka Kamala Harrisová exprezidenta označila za nevyrovnaného a zpochybnila jeho duševní zdraví.

Kampaň Harrisové video sdílela na twitteru s popiskem, že Trump na akci působil ztraceně. Video následně sdílela i sama Harrisová. „Doufám, že je v pořádku,“ napsala k němu.

Ruský ministr obrany Andrej Belousov

Rusové jednali v Číně o vojenské spolupráci

Ruský ministr obrany Andrej Belousov vedl v Číně „obsažné rozhovory“ s čínskými představiteli o posílení vojenské spolupráce obou zemí. Podle agentury Reuters to uvedlo ministerstvo obrany v Moskvě.

Přečíst článek

Ženy investorky - ilustrační foto

Ve světě roste nejistota. Státy i lidé musejí změnit investiční myšlení, radí odborníci

Stát i jeho občané mají jedno společné. Stále více řeší, jak se postarat o peníze a jak zabránit tomu, aby inflace dramaticky snížila jejich hodnotu. A oba to dělají možná pro někoho paradoxně ze stejných důvodů – chtějí zůstat relevantními i pro další roky. A třetí paralela mezi státem a běžnými lidmi je také v jediném správném léku na to, jak toto dilema řešit – jsou jím investice. Dlouhodobé, promyšlené, s vizí. Jak toho ale docílit ve světě, v němž roste nejistota? Text vyšel v tištěném magazínu Newstream CLUB.

Přečíst článek

Reklama

Související

Donald Trump

Trump chystá větší deficit než Harrisová a daňově zvýhodnit nejbohatší Američany

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme