Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Trump šíří lži, že Harrisová "přifukuje" davy stoupenců

Trump šíří lži, že Harrisová "přifukuje" davy stoupenců
Profimedia
 nst
nst

Donald Trump lživě obvinil viceprezidentku Kamalu Harrisovou z používání technologie umělé inteligence k vytváření obrázků o velikosti davů na jejích shromážděních a papouškoval tak nepodloženou konspiraci, která koluje mezi členy republikánského hnutí MAGA (Make America Great Again), píše server CNBC.

Reklama

Trump se snaží svou kampaň obrátit k útokům na Harrisovou od chvíle, kdy se prezident Joe Biden vzdal kandidatury a podpořil ji. V neděli bývalý prezident Donald Trump nepravdivě obvinil svou soupeřku v listopadových volbách, viceprezidentku Kamalu Harrisovou, že pomocí technologie umělé inteligence falšuje snímky velikosti davů na svých shromážděních.

„Všiml si někdo, že Kamala na letišti PODVÁDĚLA? U letadla nikdo nebyl a obrovský 'dav' takzvaných stoupenců vytvořila 'umělou inteligencí', žádní stoupenci ALE NEEXISTOVALI!“ napsal Trump na sociální síti Truth Social.

Přispěl tak k šíření nepodložené konspirace šířené členy hnutí MAGA, z nichž někteří byli již dříve přistiženi při šíření dezinformací. 

Harrisové kampaň toto obvinění kategoricky popřela. A uvedla, že fotografie z letištní plochy je skutečným snímkem patnáctitisícového davu lidí, kteří přišli podpořit Harrisovou a kandidáta na viceprezidenta USA Tima Walze. A zároveň poukázala na kontrast mezi volebním programem Harrisové v uplynulém týdnu a Trumpovým: „Trump více než týden nevedl kampaň v žádném státě... Má málo energie?“

Reklama

Trumpovo šíření falešné konspirace bylo jen jednou z několika tirád, které během tohoto víkendu na sociálních sítích proti Harrisové spustil.

V sobotu obvinil Harrisovou, že kopíruje jeho návrh na zrušení daní ze spropitného, který oznámila na svém sobotním shromáždění v Las Vegas. Trumpovo rozhořčení na sociálních sítích odráží republikánskou prezidentskou kampaň, která se po vstupu Harrisové do bitvy o Bílý dům snaží najít pevnou půdu pod nohama.

Během tří týdnů od chvíle, kdy prezident Joe Biden odstoupil z boje a podpořil Harrisovou, se dary demokratům hrnuly v rekordní výši. Harrisové mítinky také pravidelně přitahují tisíce účastníků.

Kamala Harrisová

Špatné zprávy pro Trumpa? Zvítězí Kamala, otáčejí bookmakeři

Donald Trump byl od jara jasným favoritem bookmakerů sázkových kanceláří. To se teď obrací, Harrisová vede.

Přečíst článek

Trump bojuje o pozornost, zatímco demokraté dominují zpravodajství

Trump začíná žadonit o pozornost, píše BBC. Ve zpravodajství dominují demokraté

Donald Trump ve čtvrtek vstoupil do místnosti plné novinářů, kteří se shromáždili v jeho sídle Mar-a-Lago na tiskové konferenci. Nevypadal zrovna šťastně. Jeho vystoupení přišlo po týdnu, kdy Kamala Harrisová a její nový kandidát Tim Walz dominovali pozornosti médií, shrábli miliony dolarů a těšili se nárůstu preferencí v průzkumech. Trumpova mediální akce se zdála být spíše pokusem získat zpět pozornost než oznámit něco nového, napsal dnes server BBC News.

Přečíst článek

Guvernér Minnesoty Tim Walz

Kdo je viceprezidentský kandidát Tim Walz? Zkušený guvernér i „tatík ze středozápadu“

Kamale Harrisové bude v prezidentských volbách krýt záda šedesátiletý Tim Walz, úspěšný progresivní guvernér z Minnesoty, který umí porážet republikány v jejich prostředí.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme