Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ukrajinci se v hlavním vysílacím čase nabourali do několika ruských televizních stanic

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
ČTK
 ČTK

Ukrajinská vojenská rozvědka HUR ovládla servery několika ruských televizních stanic, na kterých pak odvysílala informace o ruské invazi na Ukrajinu, oznámila ukrajinská tisková agentura UNN. Zároveň uvedla, že ruské protiopatření vyústilo v pozastavení vysílání devíti stanic, HUR si však udržela přístup na jejich servery.

Reklama

Ukrajinským kybernetickým specialistům se podařilo odvysílat třikrát v hlavním čase videa na stanicích Pervouralsk TV, Evrazija 360, Evrazija Pervij kanal a dalších. Některé kanály jsou součástí holdingu místního oligarchy Andreje Komarova, poznamenala UNN.

Ruští experti se pokusili situaci napravit, což skončilo pozastavením vysílání devíti ruských stanic, zároveň ale nedokázali zabránit Ukrajincům v přístupu na televizní servery. Podle informací UNN se k dnešním ránu podařilo částečně obnovit vysílání jen stanic Evrazija 360 a TV-3.

Ropovod Družba, Maďarsko

Hotovo. Slováci i Maďaři budou dál odebírat ropu z Ruska, sankcím navzdory

Nic skutečně zásadního se nemění, ruská ropa bude jižní větví ropovodu Družba dále proudit čile. Maďarsko a Slovensko totiž budou opět odebírat ruskou ropu Lukoilu, a to navzdory sankcím, které od začátku července vůči této ruské firmě ve zpřísněné podobě uplatňuje Kyjev.

Přečíst článek

Premiér Petr Fiala

Fiala se poplácal po zádech. Ceny potravin v Česku díky vládě výrazně zlevnily, uvedl

Ceny potravin v Česku nyní meziročně klesly zhruba o 3,8 procenta, snížily se nejvíc ze všech zemí Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD), uvedl premiér Petr Fiala na mezinárodním agrosalonu Země živitelka.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme