Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Český developer postaví v Bělehradě další stovky bytů za 1,5 miliardy

Český developer postaví v Bělehradě další stovky bytů za 1,5 miliardy
UDI Group, užito se svolením
 nst
nst

Český developer UDI Group zahajuje v hlavním městě Srbska svůj další bytový projekt Zvezdano Brdo (Starry Hill). Ve Starém Bělehradu vznikne celkem 341 bytů vyššího standardu, 443 parkovacích míst v podzemí a množství retailových jednotek v přízemí budovy. Celkem skupina plánuje do projektu investovat 1,5 miliardy korun.

Reklama

Srbsko je pro UDI Group největším zahraničním trhem. Staví nebo připravuje zde čtyři projekty včetně celé nové čtvrti Duga za 14 miliard korun. Dohromady do svých čtyř projektů na srbském trhu hodlá UDI Group investovat téměř 20 miliard korun.

„Letos jsme dokončili první budovu projektu Lastavice v Novém Bělehradu. Jde pro nás hlavně o referenci, která ukazuje kvalitu, kterou jsme schopni nabídnout náročnému srbskému trhu,“ vysvětlila ředitelka strategie UDI Group Marcela Fialková. „Nyní přesouváme své síly do projektu Zvezdano Brdo, abychom mohli současně prodávat zbývající byty v Novém Bělehradu v dokončeném objektu a také byty ve Starém Bělehradu v nově budovaném domě. Budeme tak schopni oslovit mnohem širší okruh zákazníků,“ vysvětlil ředitel pro Srbsko Vladimir Djurdjević.

UDI Group postaví v maďarské metropoli Budapešti hotel Staybrigde Suites pro středně a dlouhodobé ubytování.

Český developer postaví hotel v Budapešti

Tuzemský developer UDI Group postaví v Budapešti hotel, který nabídne 152 pokojů pro středně a dlouhodobé ubytování.

Přečíst článek

Zvezdano Brdo je projekt, který vznikne na brownfieldu po bývalé tiskárně Kurir. Skupina již má vybranou financující banku, kterou je Erste. Ta převezme financování jakmile prodej dosáhne třetiny bytů. Do té doby bude developer stavbu financovat z vlastních zdrojů. Prodej bytů je již zahájen. Nyní začala výstavba demoličními pracemi. Samotná stavba pak bude následovat na začátku příštího roku. Vybraným generálním dodavatelem je firma Termomont a autorem projektu je lokální architektonický ateliér Arhi.PRO.

Reklama

Kromě projektu Zvezdano Brdo řeší UDI Group v Srbsku již zmíněný rozestavěný projekt Lastavice. První etapa byla dokončena letos a další bude pokračovat příští rok. Celkem zde vznikne 492 bytů za 2,25 miliardy korun. V přípravě je projekt Duga. Jde o celou novou čtvrť, kde se chystá 1800 bytů a 50 tisíc m2 kanceláří, hotel, mateřská škola a množství obchodů. Do tohoto projektu bude skupina investovat 14 miliard korun.

Kromě bytových a kancelářských projektů má v Srbsku skupina UDI Group také logistický areál, kde připravuje výstavbu. Na dálnici A3 u Bělehradu vznikne Logistické centrum Šimanovci s 56 tisíci m2 ploch ve třech halách. Investice zde bude činit 1,6 miliardy korun.

Centrála skupiny je v České republice. Mimo ČR a Srbska podniká UDI Group také v Polsku, Maďarsku a dvou zemích Latinské Ameriky. Celkem aktuálně rozvíjí 21 projektů, z nichž odhaduje výnos 64 miliard korun.

Projekt Duga v Bělehradě.

Realitní melting pot. Češi promění kus Bělehradu podle návrhu britského architekta

Brownfield v Bělehradu se pod taktovkou českého developera promění na novou čtvrť. Tu navrhne přední britský architekt Ian Bogle. Investice do výstavby překročí sumu 9,5 miliardy korun. Na místě bývalé továrny na barvy vyroste přes dva tisíce bytů a 40 tisíc metrů čtverečních kanceláří.

Přečíst článek

Polsko UDI Group

Český developer postaví ve Varšavě téměř tisícovku bytů za tři miliardy

Český developer UDI Group získal stavební povolení pro další výstavbu na brownfieldu po továrně Ursus v polské Varšavě. V rámci svého projektu Classic Ursus plánuje vybudovat celkem 960 bytů za asi 2,8 miliardy korun. Aktuálně dokončil 114 z nich v rámci první ze sedmi budov.

Přečíst článek

Takto bude vypadat resort Mandré na Pagu.

Češi postaví v Chorvatsku další luxusní dovolenkový resort

Čtyřiadvacet prémiových apartmánů, bazény a plážový bar postaví tuzemští developeři na chorvatském ostrově Pag. Investice má vyšplhat k pěti milionům eur.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Projekt Duga v Bělehradu.

Levnější pozemky a rychlejší „stavebko” žene české developery na Balkán

Přečíst článek
Projekt Penty Nová Waltrovka v pražských Radlicích

Toužebné čekání na návrat levných hypoték. Realitní trh zamrznul a jeho oživení se zatím odkládá

Přečíst článek
Projekt Duga v Bělehradě.

Realitní melting pot. Češi promění kus Bělehradu podle návrhu britského architekta

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme