Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Development ve Stodolní. Linkcity chce letos začít stavět v Ostravě

Linkcity začne stavět ve Stodolní
Profimedia
 ČTK

Developerská společnost Linkcity Czech Republic chce letos v centru Ostravy zahájit stavbu polyfunkčního domu Rezidence Stodolní. Nahradí komplex nevyužitých budov, které se nacházejí v sousedství historické budovy někdejších jatek a u známé zábavní oblasti. Výstavba by měla začít na konci roku, dokončení se plánuje o dva roky později. Investiční náklady firma odhaduje na 650 milionů korun bez DPH.

Reklama

Oblast zvaná Rezidence Stodolní se nachází mezi ulicemi Porážkovou, Stodolní a Masnou a má rozlohu 3747 metrů čtverečních. O prodeji komplexu budov ve špatném stavu postavených v letech 1927 a 1928 rozhodlo město před dvěma lety, investor vzešel z výběrového řízení. Stavba vznikne podle projektu z dílny renomovaného studia Bogle Architects inspirovaného Velkou Británii.

V energeticky úsporné budově Rezidence Stodolní s fotovoltaikou na střeše bude na pěti nadzemních podlažích 131 bytů ve velikostech od 1+kk po 4+kk a prostory pro obchody a služby. Vzniknou tam i dvě komunitní zahrady. V suterénu bude garáž se 132 parkovacími místy a prostorné sklepy.

„Rozvoj brownfieldů je v oblasti stavebnictví jednou z nejtěžších disciplín, ale současně také naší specializací. S veškerým respektem ke geniu loci místa a k okolní zástavbě přispíváme k oživení bývalých průmyslových lokalit, čímž zvyšujeme kvalitu života místních obyvatel. Věřím, že Rezidence Stodolní pomůže změnit tvář historického jádra Ostravy a dodá mu impuls, aby se stalo vyhledávaným místem pro všechny,” uvedla generální ředitelka Linkcity Kristýna Zavrtálková.

V přízemí budovy bude šest maloobchodních jednotek s celkovou pronajímatelnou plochou 1560 metrů čtverečních.

Reklama

Vizualizace projektu Stromovka vycházející z návrhu skupiny EBM

Natland postaví v Kladně 600 bytů. Miliardový projekt koupil od developera EBM

Investiční skupina Natland, kterou většinově vlastní podnikatel Tomáš Raška, koupila od společnosti EBM Group Ľubomíra Vaise a jeho syna Jakuba developerský projekt Stromovka v Kladně. Jde o první projekt skupiny mimo Prahu a doposud zřejmě druhý největší. Uvedl to server e15.cz. Cenu transakce ani termín zahájení výstavby firmy nekomentovaly.

Přečíst článek

Byty v bývalé Tesle

Součástí projektu je také řešení veřejného prostoru mezi Rezidencí Stodolní a budovou historických jatek, v níž od roku 2022 funguje galerie současného umění Plato. Vznikne tam pěší zóna se zelení a odpočinkovými místy, která bude společnou investicí města a developera.

Linkcity Czech Republic je členem stavebního koncernu VCES a mezinárodní developerské sítě Linkcity, která patří do skupiny Bouygues. Linkcity se zaměřuje na projektování, výstavbu a financování nemovitostí v šesti zemích západní a střední Evropy včetně Česka a Slovenska. V rezidenční výstavbě se specializuje na revitalizaci městských brownfieldů. Nyní například buduje nový bytový komplex v bývalé továrně Tesla v Pardubicích.

V Praze vznikne největší dřevěný bytový dům v Česku, Radlický dřevák

Dřevostavby naberou výšku i v Česku. Ta přesáhne dosud limitní čtyři patra

Bariéra dvanácti metrů výšky, která nyní limituje dřevostavby v České republice, má od příštího roku padnout. Odborníci již přichystali nové normy a legislativu, která má umožnit jejich výstavbu až do 22,5 metrů, tedy více než čtyři patra. 

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme