Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

DRFG koupila velkého středoevropského developera TriGranit

Roman Řezníček (vlevo) a David Rusňák, spolumajitelé DRFG
DRFG, užito se svolením
 nst
nst

Investiční skupina DRFG ovládla zahraniční developerskou společnost TriGranit, která staví hlavně v Polsku a Maďarsku. Stoprocentní podíl skupina Davida Rusňáka a Romana Řezníčka koupila od londýnské realitní skupiny Revetas Group. Cenu transakce strany neuvedly.

Reklama

Portfolio investiční skupiny DRFG se rozšiřuje o jednu z největších developerských společností ve střední Evropě – TriGranit. Tato strategická akvizice původem maďarského developera představuje důležitý krok v expanzi i posílení přítomnosti DRFG v regionu střední a jihovýchodní Evropy. 

„TriGranit má historii dlouhou téměř 30 let a disponuje bohatými referencemi v oblasti developmentu. Díky tomu posílíme svou pozici na trhu, ale získáme i přístup k cennému know-how. Pro další rozvoj vidím jako klíčové i to, že ve společnosti zůstane zkušený management,“ říká k uzavřenému obchodu Roman Řezníček, generální ředitel a akcionář investiční skupiny DRFG.

Generální ředitel investiční skupiny DRFG Roman Řezníček

Roman Řezníček: Byl bych rád, aby skupina DRFG fungovala jako most mezi Východem a Západem

Vloni v létě se Roman Řezníček ujal ve skupině DRFG nové role. Z investora se stal generálním ředitelem. A za jeden ze svých cílů si vytknul rychlejší mezinárodní expanzi skupiny, která v této chvíli působí na pěti evropských trzích. Jak se skupině pod jeho vedením daří a jaké plány má pro nadcházející roky?

Přečíst článek
 

Zkušenost spolu mají obě společnosti i díky dřívější spolupráci. Od minulého roku společně budují rozsáhlý logistický park v portfoliu skupiny, který se nachází na západě Polska. 

Reklama

„Zanedlouho nás čeká development tří velkých a důležitých rezidenčních projektů, Smetanka Park v Olomouci, Ister Tower v Bratislavě a 3 Dvory u Brna. Do všech bude naplno TriGranit zapojen. Cílem je značku TriGranit udržet a nadále ji rozvíjet jako středoevropskou platformu pro širší portfolio investorů i mimo skupinu DRFG. Rovněž plánujeme rozšiřovat spolupráci se stávajícími institucionálními investory,“ popisuje záměry skupiny Jan Pelíšek, ředitel Real Estate Development CEE.

„Jsem rád, že TriGranit přechází k investorovi, který si skutečně váží a uznává odborné znalosti i oddanost celého týmu. Jsem přesvědčen, že pod záštitou DRFG bude TriGranit pokračovat na své úspěšné cestě a dále prosperovat," dodává zástupce prodejce Eric Assimakopoulos, zakládající partner Revetas Group.

Evropský nemovitostní sektor se vzmáhá. Podporují ho levnější peníze

Sektor, na nějž dopadla zhoršená ekonomická situace a rostoucí úrokové sazby nejdrtivěji, byly nemovitosti. Řada firem dokonce musela značně přecenit svá aktiva, některým hrozil i krach. Zvlášť tíživá situace přitom panovala v Evropě. Nyní se však místní nemovitostní trh opět začíná vzmáhat, což se projevuje také na akciích.

Přečíst článek

Investiční skupina DRFG byla založena v roce 2011 brněnským podnikatelem Davidem Rusňákem. Věnuje se nemovitostem, telekomunikacím a finančním službám. V Česku, Polsku a na Slovensku spravuje nemovitosti a developerské projekty v hodnotě přes 25 miliard korun. V telekomunikacích působí v pěti evropských zemích a má více než 1 000 zaměstnanců. Rusňák drží ve skupině 51procentní podíl, Roman Řezníček má 44 procent a zbylých pět procent akcií patří dalším klíčovým osobám ve skupině. 

Hlavní ekonom finanční skupiny DRFG Martin Slaný v pořadu Victory Club Business
video

Martin Slaný: Inflace investorům ukázala, že nestačí být neaktivním střadatelem

Jak dynamický bude vývoj úrokových sazeb a obecně české ekonomiky? Jak složité bylo financování projektů pro firmy v situaci, kdy úrokové sazby České národní banky byly na sedmi procentech? A jak se k vysoké inflaci postavili investoři? Nejen o tom hovořil v nové epizodě pořadu Victory Club Business hlavní ekonom investiční skupiny DRFG Martin Slaný. „Inflace rozhýbala k větší investiční aktivitě nejen stávající investory, ale i ty, kteří do té doby nad ní ani neuvažovali. Když se podíváme na strukturu úspor domácností, tak je tam hezky vidět, že narostl podíl jak investování do akcií, do termínovaných vkladů a do fondů, tak i do dluhopisových programů,“ řekl Martin Slaný.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme