Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Fotogalerie: Jak se bydlí v luxusní vile v Pasadeně?

Vila v Pasadeně
Se svolením archicraft
Petra Nehasilová

Holešovické studio archicraft si vyzkoušelo rekonstrukci ve vyhlášené rezidenční čtvrti v Los Angeles. Jednopatrový dům přetvořili na rezidenci o ploše 600 metrů čtverečních.

Reklama

Rezidence se rozkládá na téměř 600 metrech čtverečních, vychází z původního jednopatrového domu. Jinak by to ani nešlo. V Pasadeně totiž platí pravidlo, že se během rekonstrukcí musí zachovat 60 procent původních stěn. Jinak by ji úřadu nepovolily.

„I přesto je tato rezidence prakticky nová, s kompletně novou dispozicí a interiérem,“ říká architektka Marija Volkman, která od roku 2012 vede americkou pobočku archicraft v Los Angeles.

Architekti se rovněž ve svém projektu přestavby snažili vyvarovat místnímu vkusu. „Zdejší jsou často ovlivněni designem a architekturou luxusních hotelů. A proto se jimi často inspirují a mnohdy se tak stává, že sídla připomínají spíše hotely. Bohužel často postrádají útulnost, což je přesně to, čemu jsme se chtěli vyhnou,“ dodává architektka.

Reklama

Důležité rovněž bylo v co největší míře propojit interiér s exteriérem. „Většinu část roku totiž lidé tráví venku,“ uzavírá architektka.

Požár v jednom z největších bezdomoveckých táborů v Kalifornii ve Wood Street u Oaklandu přiměl tamní vládu tábor vyklidit.

Kalifornie, bohatá země drahých realit, utratila miliardy na boj s bezdomovectvím. Zbytečně

Kalifornie tvoří 12 procent populace USA, počet bezdomovců ale polovinu. Důvodem jsou extrémně drahé reality i nájmy. Kalifornská vláda proto v posledních čtyřech letech na řešení problému bezdomovectví utratila 17 miliard dolarů (asi 374 miliard korun). Po požáru jednoho z největších táborů lidí bez domova ve Wood Street u Oaklandu se ukazuje, že zbytečně, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Endesa pavilon

GALERIE: Krásné, nebo bizarní? Jedenáctka pozoruhodných budov světa, které využívají energii ze slunce

Sluneční skála připomínající obrněný krunýř pásovce, terasovitá rýžová políčka z čínského venkova, koule s pohyblivou stěnou, obří nelogické puzzle nebo čínský drak či vlny. I takto mohou vypadat inspirace pro moderní domy budoucnosti, jejichž architekti při návrzích promýšleli, jak zakomponovat do budovy a jejího fungování slunce a jeho energii. Prohlédněte si jedenáct zajímavých budov světa s impozantní fasádou ze solárních panelů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Dům Casa Encantada v Bel Air v Los Angeles je na trhu v červnu 2023 nabízen na realitním trhu jako nejdražší nemovitost v USA, a to za 250 milionů dolarů.

Nejdražší dům v Americe. „Picasso” mezi rezidencemi v luxusní čtvrti Bel Air se opět zapíše do realitních dějin

Přečíst článek
Slavný newyorský mrakodrap Flatiron Building, česky nazývaný Žehlička

Slavný uzoučký newyorský mrakodrap Flatiron zvaný „žehlička“ zeje prázdnotou. A marně hledá kupce

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme