Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Izraelský developer se vrací do Dolních Chaber. Postaví tam dalších 240 bytů

Developerský projekt v Dolních Chabrech
Se svolením Star Group
Petra Jansová
pej

Developer Star Group do dvou let v Praze 8 – Dolních Chabrech vybuduje 242 bytů v deseti bytových viladomech. Developer investuje do nových etap projektu dvě miliardy korun.

Reklama

Nová etapa projektu Nové Chabry navazuje na již dokončené čtyři etapy, v letech 2014-2021 v lokalitě Star Group postavil více než 620 nových bytů i občanskou vybavenost: obchody, školku či komunitní centrum.

Aktuální etapa projektu Nové Chabry sestává z téměř 20 tisíc metrů čtverečních bytové plochy, která je rozdělena do deseti nízkopodlažních bytových domů. Nabízí celkem 242 bytů od 1+kk až po velkorysé střešní byty 5+kk s rozlehlými terasami.

„I v dnešní době zmenšování bytů nabízíme nadstandardně prostorné dispozice a příslušenství a také promyšlené urbanistické řešení s kompletní občanskou vybaveností,“ řekl generální ředitel společnosti Star Group Tal Grozner.

Reklama

Výstavba byla zahájena v květnu 2024, kolaudace je plánována v srpnu 2026.

Autorem architektonické a urbanistické podoby všech dosavadních fází projektu je architektonická kancelář LOXIA. „Této lokalitě se ve studiu věnujeme již přes deset let a máme k ní vřelý vztah. Do území jsme kromě novostaveb navrhli postupně vznikající lineární park, který propojí centrum Dolních Chaber s Novými Chabrami,“ popisuje projekt hlavní architektka Jana Mastíková.

Vizualizace volnočasového parku na Folimance

Architektka: Veřejný prostor v tuzemsku trpí. Chybí nám odvaha a akceschopnost

Hlavním problémem veřejného prostoru ve větších městech České republiky je jeho kvalita. Často jsme svědky zanedbaných ploch, které prakticky není možné nijak smysluplně využívat. Je to způsobeno tím, že nám chybí rychlost, akceschopnost a odvaha některé kouty prostě předělat, vylepšit a ne jen o tom diskutovat, míní architektka Jana Mastíková.

Přečíst článek

Koncept zeleně, lineárního parku i velkého centrálního parku pak má na starosti známý ateliér Flera Ferdinanda Lefflera.

Izraelská skupina Star Group se na tuzemském trhu pohybuje již 20 let. Kromě nové etapy v Dolních Chabrech připravuje také projekt městského bydlení na rozhraní Karlína a Libně nebo luxusní rezidenční areál v centru Prahy na Vinohradech.

Architekta Eva Jiřičná a její projekt Centrum nového Žižkova

Eva Jiřičná: Věž vysoká 80 metrů je prcek. Konzervativní přístup brzdí vývoj Prahy

Původní projekt Central Group na Žižkově obsahoval věže tři, setkal se ale s nesouhlasem vedení Prahy. Architektka Eva Jiřičná ho tedy musela spolu se svým týmem přepracovat. Trvalo to pět let a místo tří budov bude mít rozvojové území kolem někdejšího „Mordoru“ v centru věž jen jednu. Vysoká bude 80 metrů. „Samozřejmě chápu, že úkolem památkářů je ochraňovat historii města. Na druhou stranu ale neinformovanost a mnohdy i přílišná konzervativnost jsou zbytečnou překážkou dalšího rozvoje,“ říká světoznámá architektka.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

V Modřanech vznikne nová rezidenční čtvrť.

Splachování dešťovou vodou, zelené střechy a soláry. V modřanském brownfieldu vznikne nová čtvrť

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme