Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jak se rodí developer? Jak sehnat peníze, pozemky? Pavla Čapková uspěla

Ilustrační foto
Profimedia.cz

Sehnat nový pozemek pro výstavbu je pro developera vždy složité, klíčová součást podnikatelského úspěchu. Pavla Čapková, která pracovala ve finanční branži a nyní se pět let spolu se svým manželem věnuje realitám, k tomu lakonicky podotýká, že to dobře jde, když „lidi znají lidi.“ Z Čapkové se stává kometa realitního trhu.

Reklama

Jeden malý bytový projekt už mají za sebou, dva větší, prestižní, před sebou. Ale to je jen začátek. Jak ustáli čas vysokého úročení v době realitní krize, kdy jiní malí developeři padali? Možná byli chytřejší. „Tím, že jsme z bankovního prostředí, sami jsme na hypotékách a úvěrech dělali, tak tam máme lidskou, osobnostní historii. S hodně lidmi z bank se známe, jednání je snazší.“ Čapková postavila svůj první projekt ještě před covidem a před dobou vysoké inflace. Bylo to pár bytů v Řeži u Prahy. Branži si spolu s manželem osahali, a ponořili se do ní.

Když před pár lety zkušeným okem viděla, že letí úroky financování nemovitostí nahoru, dala si dva roky pauzu. Ale jenom domnělou. Mezitím hledala vhodné lokality, vyjednávala, dělala si kontakty. To se manželům Čapkovým nakonec vyplatilo. Teď rozjíždějí výstavbu luxusního hotelového komplexu na Slapech, kam se jen tak nějaký developer nedostane.

„Nemyslím si, že by development bylo cokoliv jiného než jakékoliv jiné podnikání. Když vážně chcete, dáváte do toho všechno, poctivost, tak se to prostě naučíte. A to je náš příběh,“ říká Pavla Čapková.

Nový díl podcastu Realitní Club s Pavlou Čapkovou naleznete již zítra na webu Newstream a na našich streamovacích platformách

Natáčení podcastu s Ondřejem Boháčem.

Šéf pražských plánovačů: Kdyby si v Praze nikdo nestěžoval, byl bych nervózní

„Projekt na rekonstrukci Hlavního nádraží v Praze je velmi smělý, ale řeší dlouhodobé problémy, které jsme dosud nedokázali řešit,“ říká šéf pražských plánovačů Ondřej Boháč v dalším díle podcastu Realitní Club. Kromě zásadních pražských projektů, jako jsou rekonstrukce Hlavního nádraží či výstavba Vltavské filharmonie, se dostalo i na další ožehavá témata - Metropolitní plán Prahy i rekodifikaci stavebního zákona.

Přečíst článek

Reklama

Slovenský malíř Martin Lukáč byl hostem pořadu VIP Eva Talks
video

Umělá inteligence může výtvarnou tvorbu výrazně ovlivnit, říká malíř a sochař Martin Lukáč

Moderátorka a modelka Eva Čerešňáková v pořadu VIP Eva Talks na Newstream TV zpovídá celebrity. Tentokrát ve studiu přivítala slovenského výtvarníka Martina Lukáče. 

Přečíst článek

Lepší podmínky pro retailové investory. Přinese je nová směrnice EU? Odpovídají právníci

Balíček změn má posílit důvěru retailových investorů v kapitálové trhy a společnosti poskytující finanční služby a umožnit drobným investorům, aby přijímali vhodná investiční rozhodnutí a zároveň u toho byli dostatečně chráněni.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Výkonná ředitelka společnosti Michaela Váňová v podcastu Realitní club

Do nájemního bydlení nejdeme, ale zkoušíme jeden model, říká šéfka Central Group

Přečíst článek
Oživení při prodeji nemovitostí kolem sebe nevidím, říká Jiří Kučera, obchodník s realitami

Oživení při prodeji nemovitostí kolem sebe nevidím, říká obchodník s luxusními realitami

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme