Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kasárna Karlín končí. Vnitřní prostory byly využívány nezákonně, uvedl stavební úřad

Kasárna Karlín
ČTK
 ČTK

Stavební úřad Prahy 8 zakázal činnost kulturně-společenskému centru Kasárna Karlín v Praze 8. Důvodem je, že podle úřadu nezákonně využívalo vnitřní prostory, které nejsou zkolaudovány ani stavebně určeny k provozování centra, potvrdil mluvčí Prahy 8 Martin Šalek.

Reklama

Organizátoři v kasárnách pořádali promítání filmů, koncerty a v provozu měli i bar, kavárnu nebo saunu. Vlastníkem budovy je od letošního ledna hlavní město, které ji vyměnilo v rámci směny majetku se státem. Letos v dubnu město rozhodlo, že si nechá udělat analýzu dalšího rozvoje památkově chráněných kasárna. 

„Stavební úřad v loňském roce provedl kontrolu prostor a následně opakovaně vyzval provozovatele, aby odstranil závady, které opakovaná šetření zjistila. Vnitřní prostory, kde centrum sídlí, nejsou stavebně uzpůsobeny takovému provozu, není ani zkolaudován a prostor také není v dobrém stavu a hrozí nebezpečí,“ řekl Šalek.

Kulturně-společenské centrum pod názvem Kasárna Karlín se poprvé otevřelo veřejnosti v červnu 2017. Na nádvoří budovy organizátoři vybudovali letní kino, pořádají zde koncerty a lidé si mohou dát občerstvení v některém z barů či kavárně. Spolek vybudoval také saunu nebo hřiště na plážový volejbal.

Společnost J&T Real Estate postaví čtvrť Nový Rohan za 15 miliard korun

Ceny nových bytů v regionu vyskočily za deset let nejvíc v Praze, čeká se mírný růst

Kdo koupil v Praze nový byt v roce 2014, dosáhl do konce loňského roku jeho zhodnocení o 155 procent. To je nejvíc ze čtyř metropolí v regionu střední Evropy – Prahy, Berlína, Bratislavy a Varšavy, jejichž cenový vývoj na trhu s rezidenčními nemovitostmi mapuje analýza iO Partners pro developerskou společnost J&T Real Estate.

Přečíst článek

Reklama

Vedení Prahy letos v lednu rozhodlo, že si nechá zpracovat analýzu budoucího využití kasáren. Dokument zpracuje městská organizace Pražská developerská společnost (PDS) a navrhne, co by v prostoru mohlo být. Podle dřívějších vyjádření představitelů města by památka mohla být využívána pro vzdělávací a společenské aktivity. Vzniknout by mohlo i bydlení pro studenty.

Historický objekt karlínských kasáren pochází z 19. století, pro vojenské účely byl využíván v době Československa i České republiky. Budova je od roku 1958 památkově chráněná. Stát se v minulosti snažil areál opakovaně prodat, ale bez úspěchu.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Instalace V E K T R O S K O P △ v kostele sv. Mikuláše

Praha se po roce ponořila do světla. Začal Signal Festival, hvězdní umělci letos osvítí i okraj města

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme