Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kasárny Zátiší v Plzni se promění. Chtějí přilákat i drobné podnikatele

CTP oživuje Kasárny Zátiší v Plzni
CTP
 nst
nst

Kasárny Zátiší v Plzni se dočkají revitalizace. Developer CTP zahájil výstavbu projektu, který brownfield o rozloze 65 tisíc metrů čtverečních promění v podnikatelské centrum.

Reklama

V areálu vyroste šest budov, které poskytnou zázemí pro podnikatele a firmy. Z celého areálu plánuje developer zastavět téměř 32 tisíc metrů čtverečních. Zadní část areálu bude zaměřena na výrobu, zatímco přední část získá reprezentativní charakter, který podtrhne spojení tradice a moderních technologií.

Zcela novým konceptem bude CTWorkshop, který představuje nový typ několikapatrové budovy, navržené speciálně pro menší podnikatele a živnostníky. Projekt je inspirovaný zahraničními modely z Nizozemska a Německa, nabízí flexibilní prostory vhodné pro dílny, vývojová centra nebo malé výrobní provozy. 

„Při návrhu jsme se inspirovali zahraničními projekty s cílem vytvořit místo, které bude nejen industriální, ale zároveň krásné, přívětivé a udržitelné. Naším cílem bylo propojit estetiku s funkcí, aby areál sloužil jak pro podnikání, tak pro příjemný pracovní i komunitní život. Praktická využitelnost celého areálu přitom zůstává naším hlavním cílem,“ vysvětlil Václav Hlaváček ze Studia acht.

Použití recyklovaných materiálů

Revitalizace bude probíhat v několika etapách, přičemž první fáze by měla být dokončena do poloviny roku 2025. Demoliční práce a vyčištění pozemku již byly provedeny. Developer plánuje využít recyklované materiály z původních staveb a projekt bude zahrnovat moderní udržitelné technologie, jako jsou zelené střechy, systémy pro využívání dešťové vody a fotovoltaické panely, které přispějí k udržitelnosti provozu areálu.

Reklama

Celý projekt probíhá v úzké spolupráci s městem a klíčovými plzeňskými orgány. V areálu vznikne cyklostezka, aleje a proběhne také rekonstrukce části ulice Ke Karlovu, na kterou by měla být v budoucnu napojena nová komunikace budovaná městem.

Richard Morávek, olomoucký developer a zakladatel skupiny Redstone

Hanácké kasárny koupil developer Morávek. V Olomouci vlastní i Šantovku

Státu se na devátý pokus podařilo vydražit areál Hanáckých kasáren v centru Olomouce, který v elektronické aukci získala za 89,1 milionu korun skupina Redstone, kterou spoluvlastní podnikatel Richard Morávek. Redstone vlastní v Olomouci i nákupní Galerii Šantovka.

Přečíst článek

Kasárny Zátiší byly vybudovány ve 30. letech 20. století jako součást rozsáhlého programu výstavby vojenských zařízení mladého Československa. Nacházely se na strategické pozici blízko letiště v Borských polích a během druhé světové války byly využívány německou armádou pro ubytování vojáků a technickou podporu leteckých operací. Po válce sloužily československé armádě, ale s nástupem studené války jejich význam postupně klesal. Po roce 1989 byly kasárny opuštěny a po desetiletí chátraly.

Celý CTPark Plzeň má také strategickou polohu nedaleko centra Plzně se snadným přístupem k dálnici E50/D5 do Německa/Prahy. 

Ceny pronájmů byly v červenci nejvyšší v historii

Nájemné roste nejvíc v historii. Ceny letí nahoru v Praze, ale i na Moravě

Ceny pronájmů byly v červenci nejvyšší v historii. Meziročně zdražily o 4,5 procenta. Největší růst zaznamenaly malé byty ve velmi dobrém stavu. Z pohledu regionů pronájmy nejvíce zdražily v Praze a Zlínském kraji, vyplývá to z analýzy platformy Valuo. Kromě pronájmů vzrostly za poslední tři měsíce také ceny bytů o 1,8 procenta a rodinných domů o 1,5 procenta. V meziročním srovnání ale zlevnily.

Přečíst článek

CTP koupila průmyslový areál v Ostravě-Hrušově

Bývalý brownfield v Hrušově změnil majitele. Developer CTP má s parkem velké plány

Developer CTP koupil začátkem roku v Ostravě halu s přilehlým pozemkem, který umožní její rozšíření na celkových 94 tisíc metrů čtverečních. První část nově vybudované haly má být dokončena na jaře 2024. Hodnotu transakce ani výši investice nechtěl developer nekomentovat.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Rekonstrukce paláce Savarin je u konce.

Každý centimetr rekonstrukce barokního Savarinu hlídali památkáři. Jak to dopadlo?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme