Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kladno opět průmyslové. Panattoni postavila novou halu pro korejského výrobce chladičů

Kladno opět průmyslové. Panattoni postavila novou halu pro korejského výrobce chladičů
Panattoni, užito se svolením
 nst
nst

Kladno-jih se dále rozšiřuje. Společnost Hanon Systems, která působí v oblasti automotive, si do užívání převzala novou halu o výměře 21 tisíc metrů čtverečních. V rámci projektu, jenž je výsledkem spolupráce developerské společnosti Panattoni a investiční skupiny Accolade, se také dokončuje rekonstrukce stávajících budov nájemce o rozloze 16 tisíc metrů čtverečních.

Reklama

Společnost Hanon Systems Thermal Technology provozuje v průmyslové zóně Kladno-jih výrobní závod na výrobu chladicích systémů pro automobilový průmysl. Své výrobní prostory nyní rozšířila o novou halu. Stavba začala loni v létě a nájemci byla předána letos v červenci. Stávající hala o výměře 16 tisíc metrů čtverečních nyní prochází poslední fází rekonstrukce.

„Společnost Panattoni je schopná firmám nabídnout komplexní řešení, včetně služeb zaměřených na udržitelný rozvoj. Již dnes je udržitelnost budov jedním ze zásadních parametrů nejen pro získání financování ze strany bankovních institucí, ale i pro nájemce samotné,“ říká Jan Andrejco z Panattoni.

Průmyslová budova v Chebu získala prestižní mezinárodní ocenění.

Nejzelenější průmyslová hala světa stojí u Chebu. Má i hmyzí hotel

Splachuje se v ní dešťovou vodou, střecha je připravená pro umístění fotovoltaické elektrárny a na udržitelnost se myslelo i v jejím okolí. V areálu nejzelenější budovy na světě totiž nechybí hmyzí hotel, ještěrkoviště nebo hnízdní budky pro veverky.

Přečíst článek

Reklama

V hlavní roli udržitelnost

Nová budova je vybavena tepelnými čerpadly, fotovoltaickou elektrárnou a systémy pro nakládání s dešťovou vodou. Součástí projektu je i přestavba stávajících budov s důrazem na energetickou efektivitu a prodloužení životnosti. Probíhá kompletní rekonstrukce obvodového pláště a celková rekonstrukce původní administrativní budovy. Dokončení rekonstrukce je naplánováno do konce tohoto roku.

„Jsme rádi, že řadu našich klientů doplnil další významný výrobce ze segmentu automotive. Ten v posledním roce táhne poptávku po nových halách. Hanon Systems zaměstnává přes 21 tisíc lidí po celém světě a v oblasti Kladna je historicky velmi dobře etablovaným zaměstnavatelem. Těší mě, že můžeme z pozice vlastníka kladenského areálu a zároveň investora projektu podpořit společnost, jejíž příběh je ukázkou toho, že moderní průmyslové nemovitosti jsou páteří evropské ekonomiky,“ říká Jiří Stránský z Accolade.

Kladenský region je velmi ceněn jak z hlediska výborné infrastruktury, tak s ohledem na množství a dostupnost kvalifikované pracovní síly. V blízkosti se nacházejí důležité dálnice D5, D6, D7 a také mezinárodní letiště Václava Havla. Velkým příslibem do budoucnosti je i železniční propojení Prahy, letiště a Kladna modernizovanou tratí.

Accolade proniká na Balkán

Accolade proniká na Balkán. První halu začne stavět nedaleko Záhřebu

Skupina Accolade miliardářů Milana Kratiny a Zdeňka Šoustala, která investuje do moderních průmyslových a výrobních nemovitostí v Evropě, zamířila na Východ. Do svého portfolia přidává jako sedmou evropskou zemi Chorvatsko. Získala stavební povolení pro první průmyslovou halu u Záhřehu. A další mají brzy následovat.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Distribuční centrum Shipmonk v Chebu

Evropské průmyslové parky zajímají nejen výrobní firmy, ale také velké nemovitostní fondy a investory

Přečíst článek

Asijská výroba už tolik netáhne, firmy se stěhují zpět ke svým zákazníkům

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme