Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kunovského Central Group koupil pozemky v Karlíně. Postaví tam novou čtvrť

Dušan Kunovský
Newstream/Michael Tomeš
 nst
nst

Největší český developer Dušan Kunovský koupil v Karlíně pozemky o rozloze Václavského náměstí. První byty, které v nové čtvrti vyrostou, budou k nastěhování v roce 2030. Je to naše nejsložitější a nejdražší akvizice v historii Central Groupu, řekl Kunovský serveru SeznamZprávy.

Reklama

Kunovského Central Group koupil pozemky o rozloze pět hektarů u stanice metra Invalidovna v Praze 8. Plánuje zde postavit tisíce bytů.

„Plánovaná rezidenční čtvrť bude mít název Nový Karlín. Akvizici jsme projednávali více než dva roky. Je to naše nejdražší a nejkomplikovanější transakce za celých 30 let existence Central Group,“ řekl zakladatel společnosti Dušan Kunovský serveru SeznamZprávy

Hodnotu akvizice z důvodu mlčenlivosti Kunovský neuvedl. Podle informací SZ Byznys by se však kupní cena těchto pozemků mohla pohybovat kolem třech miliard korun.

Dalibor Martínek: Český trh s nájemním bydlením se přehřívá. Vlastníci chtějí moc peněz

Dosud developeři stavěli byty hlavně na prodej. Ten se nyní nedaří, úroky půjček jsou pořád vysoko. Takže hledají nové cesty. Teď přišly na řadu nájmy. Ale nikdo neví, jak tahle cesta funguje.

Přečíst článek

Reklama

Projekt na 10 let

Na pozemcích, rozlohou podobných Václavskému náměstí, mají vyrůst byty pro vlastnické bydlení a část pro nájemní. 

Kromě bytových domů vznikne na území chystaného projektu také řada komerčních prostor včetně kanceláří pro Městskou část Praha 8. Ty developer postaví v rámci sjednaných kontribucí městu, které celkem přesáhnou 325 milionů korun, píše server.

Výstavba by podle Kunovského mohla být zahájena zhruba za čtyři roky, tedy v průběhu roku 2028. Záleží ale na postupu vyřízení stavebního povolení.  První byty by chtěl Central Group dokončit v roce 2030. Celá čtvrť Nový Karlín by pak mohla stát v roce 2033.

Sídlo České spořitelny v nově budované části Smíchov City

Luděk Sekyra se rozjel. Na Smíchově staví největší čtvrť v Praze za sto let

Na Smíchově se rozjíždí druhá etapa obřího projektu Luďka Sekyry, která zahrnuje byty, kanceláře, parky, v zásadě celou novou čtvrť. Dominantou této etapy výstavby části města, kterou firma jednoho z nejbohatších Čechů nazývá Smíchov City Jih, bude centrála České spořitelny. Celý projekt Smíchov City bude kompletně dokončen v roce 2032. Podívejte se, jak má vypadat.

Přečíst článek

Nájemní byty navrhlo studio Bíza Architekti ve spolupráci se společností AFRY.

Nové byty jdou letos v Praze na dračku. Prodalo se jich nejvíce za poslední tři roky

V prvním čtvrtletí se letos v Praze prodalo nejvíce nových bytů od roku 2021. Celkem šlo o 1466 nových bytů, mezičtvrtletně se tak poptávka zvýšila o sedm procent a meziročně o 85 procent. Vyplývá to z analýzy start-upu BuiltMind, který sleduje údaje o prodejích na webových stránkách developerů.

Přečíst článek

Finep, projekt Nová Elektra v Praze 9

Finep prodá Izraelcům 800 nájemních bytů za dvě až tři miliardy

Developerská společnost Finep prodá izraelskému investorovi AFI Europe 800 nájemních bytů v Praze. AFI, která je v Praze největším nájemcem vybavených bytů postavených primárně za účelem pronájmu, za ně zaplatí dvě až tři miliardy korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Architekta Eva Jiřičná a její projekt Centrum nového Žižkova

Eva Jiřičná: Věž vysoká 80 metrů je prcek. Konzervativní přístup brzdí vývoj Prahy

Přečíst článek
Dušan Kunovský, Central Group

Modleme se, aby nedošlo ke kolapsu schvalování nových bytů, říká Dušan Kunovský

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme