Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejžádanější je garsonka se spacím koutem, říká developer Korec

ilustrační foto
UBM Development Czechia
 nst
nst

Developer Evžen Korec nyní připravuje dva velké projekty. V loňském roce zahájila jeho společnost Ekospol výstavbu osmi set bytů v projektu Ekocity Hostivař. „Zároveň jsme zahájili projekt, který také patří k těm velkým. Je to 300 bytů na Barrandově, Výhledy Barrandov,“ říká.

Reklama

V posledních několika letech stavěl menší počet bytů kvůli zdlouhavému povolovacímu řízení. Novela stavebního řízení podle něj byla nutnost. Ovšem to, jak dopadla digitalizace, vnímá jako tragickou záležitost.

Jako ostatní developeři podal v očekávání budoucího průšvihu raději všechny připravené žádosti před prvním červencem. „Konzultovali jsme to se stavebními úřady a téměř všechny nám radily, abych žádosti podali ještě podle starého zákona.“

Nyní se byty po dvou letech stagnace opět začaly prodávat. Korec potvrzuje nový trend, a sice zmenšování bytů. „Jak se zvyšuje cena bytů, je trend všech developerů mít byty tak, aby se využil každý metr čtvereční.“ Než v Ekospolu projekt schválí, několikrát se oponuje, aby byl prostor využit maximálně. Byty 3 plus KK už neměří devadesát, ale sedmdesát metrů. „Po takových bytech je podstatně větší poptávka,“ říká ředitel firmy. Největší poptávku prý má po bytech s takzvaným spacím koutem. „Nejpoptávanější je garsonka se spacím koutem.“ Řada lidí totiž podle Korce potřebuje oddělený prostor na spaní, ale v současnosti už nemá dost peněz na dispozici bytu 2 plus KK.

Korec hovořil v podcastu Realitní Club, který vyjde už zítra ráno na newstream.cz i na všech oblíbených podcastových platformách

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

22. listopadu 2022 se konalo první setkání Newstream Realitního Clubu, kterého se zúčastnily významné osobnosti českého trhu.

Prodeje bytů klesly k 15letému minimu. Ceny přesto neklesají, upozorňují experti Realitního Clubu

Přečíst článek
Evžen Korec, majitel Ekospolu

PODCAST: Oživení na realitním trhu bude trvat rok, říká Evžen Korec. Za poslední čtvrtletí se prodalo jenom čtyři sta bytů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme