Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nestavíme jen haly. Podařilo se nám získat zakázku na kostel, říká stavbař

Zakladatel HSF System a předseda představenstva PURPOSIA Group.
Se svolením HSF System
Petra Nehasilová

Ve stavebním průmyslu se Jan Hasík pohybuje přes dvacet let. Společnost, kterou založil, začínala jako dodavatel střech a dnes je dodavatelem staveb i developerem. Staví hlavně multifunkční prostory, retail parky, logistické haly a průmyslové stavby v Česku i v zahraničí. „Víme, jakou nálepku tyto stavby mají, ale nestydíme se za to,“ říká majoritní spolumajitel a zároveň šéf holdingu Pursposia.

Reklama

Purposia staví hlavně multifunkční prostory, retail parky, logistické haly a průmyslové stavby v Česku i v zahraničí. Kromě hal se ale holding prosazuje i ve výstavbě občanské vybavenosti. Rovněž je držitelem architektonických ocenění, jako například Stavba roku za realizaci společenského centra v Sedlčanech, které tvoří modlitebna a bytový dům. S kladnými ohlasy se sešla i realizace základní školy ve Velini. „Aktuálně se nám podařilo získat i zakázku pro církev, pro niž budeme stavět kostel v Neratovicích,“ říká Jan Hasík.

V Neratovicích vyroste kostel se zelenou střechou.

Na místě bývalé skládky v Neratovicích vyroste betonový kostel i fara se zelenou střechou

Kostel v Neratovicích bude mít zelenou střechu a 22 metrů vysokou věž, která má připomínat Madonu. Stát bude na místě někdejší skládky.

Přečíst článek

A jak vnímá úspěšný podnikatel svoje rodné město Ostravu? „Ostrava má velký potenciál. V posledních letech se podařilo díky municipalitě i samozřejmě díky ostravským podnikatelům prosadit hodně zajímavých projektů, které město posouvají dále,“ říká Hasík.

V Ostravě začali stavět filharmonii, tamní galerie Plato se nominovala do užšího výběru prestižní architektonické ceny EU Mies van der Rohe a stát tam má také první tuzemský mrakodrap.

Reklama

Ostrava předběhla Prahu. Moderní koncertní sál bude mít už v roce 2027

V Ostravě v pátek dopoledne začne výstavba koncertního sálu. Slavnostního ceremoniálu s poklepáním základního kamene se zúčastní autor návrhu, americký architekt Steven Holl a prezident Petr Pavel. Náklady na stavbu jsou zhruba 2,8 miliardy korun, celý projekt má vyjít přibližně na čtyři miliardy, uvedla koncem června náměstkyně primátora Lucie Beránková Vilamová (ANO). Výstavba koncertního sálu spojená s rekonstrukcí Domu kultury města Ostravy má trvat do roku 2027. Americký magazín Architizer zařadil v roce 2021 projekt mezi deset nejočekávanějších staveb světa.

Přečíst článek

Nejde ale jen o tyto projekty. Díky dalším investicím do veřejného prostoru se z centra tuzemského průmyslu stalo město plné zeleně. Vývoj Ostravy pozitivně ovlivňuje i celá řada kulturních či sportovních festivalů.

„Na ulici běžně slyšíte angličtinu, italštinu i španělštinu. To v minulosti nebývalo zvykem,“ uzavírá Hasík.

Jeho firma ve slezské metropoli proto plánuje kromě výstavby průmyslových hal i stavbu bydlení.

Nový díl podcastu Realitní Club tentokrát s Janem Hasíkem najdete již zítra na webu Newstream a na našich streamovacích platformách.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Zakladatel HSF System a předseda představenstva PURPOSIA Group.

V Ostravě se zrodil nový realitní dravec. Purposia zase vyhlíží miliardové tržby

Přečíst článek
Natáčení podcastu s Ondřejem Boháčem.

Šéf pražských plánovačů: Ke zrychlení nemohlo dojít. Stavební zákon neřeší územní plánování

Přečíst článek
Investice do nájemního bydlení může vydělat přes čtyři procenta, říká Jakub Vysocký

Investice do nájemního bydlení může vydělat přes čtyři procenta, říká Jakub Vysocký

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme