Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nevidíme na Fudži, stěžovali si Japonci. Nová luxusní budova v Tokiu kvůli tomu půjde k zemi

Nevidíme na Fudži, stěžovali si Japonci. Nová luxusní budova v Tokiu kvůli tomu půjde k zemi
Profimedia
 ČTK

To, co mělo být její největší výsadou, způsobilo její zkázu. Luxusní desetipatrová budova v Tokiu bude zbourána, protože blokuje výhled na horu Fudži.

Reklama

Ještě ani nepřivítala své první najemníky a už půjde k zemi. Proti developerskému projektu, který byl dokončen teprve nedávno, obyvatelé města Kunitači protestovali od začátku. Výhled na nejvyšší japonskou horu Fudži měl být podle developerů největší předností projektu luxusní desetipatrové budovy, píše agentura Džidži.

Gurando Mezon Kunitači Fudžimidóri (volně přeloženo jako Grand maison Kunitači v ulici s výhledem na Fudži) sestává z celkem 18 bytů s plochou až 76 metrů čtverečních. Za jednu bytovou jednotku zájemci zaplatili 82 milionů jenů (téměř 12 milionů korun). Společnost Sekisui House, která za projektem stojí, uvádí, že budova je v pořádku a v souladu se zákonem. „Nevěnovali jsme ale dostatečnou pozornost dopadu na okolní prostředí, například na krajinu,“ zhodnotili nyní její zástupci.

Tokijská vláda vyvíjí seznamovací aplikaci, má pomoci s nízkou porodností

Japonci vyráží do boje s klesající porodností. Pomoci má speciální seznamovací aplikace

Tokijská radnice vyvíjí oficiální seznamovací aplikaci, která si klade za cíl vytvořit nové manželské páry a pomoci s dlouhodobě klesající porodností, informovala agentura AP. Městská správa japonské metropole již pro potenciální páry provozuje online poradenství. Aplikace s názvem Tokyo Futari Story (volně přeloženo jako Příběh dvou v Tokiu) by podle úřadů měla být dostupná později tento rok. Využívat ji bude možné na telefonu i na webovém prohlížeči, uvedli zástupci radnice.

Přečíst článek

Obr mezi trpaslíky

Podle původních plánů měla být budova jedenáctipatrová, po několika schůzkách s místními obyvateli předměstí ale společnost Sekisui House projekt o patro snížila. Budoucí majitelé bytů se do budovy měli nastěhovat v červenci.

Reklama

Ačkoli je centrum japonské metropole známé výškovými budovami, ve většině obytných čtvrtí nadále převládají nižší domy.

Hora Fudži v průběhu let inspirovala řadu japonských i zahraničních umělců. Zřejmě nejznámější v tomto ohledu je sbírka barevných dřevotisků z 19. století od malíře Hokusaie Kacušiky s názvem 36 pohledů na horu Fudži.

Nejvyšší japonský vrchol ročně přiláká také řadu turistů. Japonské úřady nedávno přistoupily k zavedení on-line registrací pro výstup na horu, který dříve zpoplatnily 2000 jeny (necelých 300 korun).

Buďte v obraze s Realitním Clubem

Na obchodní dům Máj v Praze dělníci přidělali druhého motýla od Černého

OBRAZEM: Jak vypadá Máj uvnitř? Máme první fotky

Jedna z nejstřeženějších rekonstrukcí v Praze je u konce. Někdejší obchodní dům Máj se otevře příští pondělí. Architekti a designéři, kteří pracovali na podobě interiéru, ukázali první fotky.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme