Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

OBRAZEM: Krásný výhled i obří zábavní centrum. Podívejte se do obchodního domu Máj

Zrekonstruovaný obchodní dům Máj na rohu Národní a Spálené ulice v Praze bude mít vedle obchodů a restaurací i zábavní centrum a střešní vyhlídkovou terasu
Petra Jansová/Newstream
 ČTK

Zrekonstruovaný obchodní dům Máj na rohu Národní a Spálené ulice v Praze bude mít vedle obchodů a restaurací i zábavní centrum a střešní vyhlídkovou terasu. Navštívit bude možné devět pater a 17 tisíc metrů čtverečních plochy. Rekonstrukce začala v polovině roku 2022 a stála 4,5 miliardy korun. Realizovala ji stavební firma Metrostav. Oficiálně se pro veřejnost otevře v pondělí 24. června.

Reklama

V prvním podzemním patře bude prodejna Tesco. První a druhé patro obsadí restaurace a kavárny, ale také například květinářství, různé doplňky nebo drogerie. V části restaurací a rychlého občerstvení bude sídlit například Popeyes, Burger King, Banh Mi, Prima Bašta, MiSushi a Amerikanos. Součástí bude přibližně 750 míst k sezení.

FOTOGALERIE: Podívejte se do obchodního domu Máj

Obří zábavní centrum

Ve třetím a čtvrtém patře bude zábavní centrum. V oddělení Levels budou například stovky počítačových arkádových her, závodní simulátory, minigolf, šipky či biliár. V pátém patře se pak pro menší děti otevře zábavní park Lvíčkov. Šesté patro bude zasvěcené historické expozici Back in Time (Zpátky v čase) a do sedmého patra bude moci fanoušci superhrdinů a komiksů jít navštívit obchod Heroes Park.

Reklama

V osmém patře otevře restaurace Fly Vista s výhledem na Prahu a v posledním devátém patře byly vystavěny panoramatické terasy. Ty budou ve výšce 40 metrů nad zemí a podle zástupců obchodního domů půjde o nejvyšší vyhlídku v okolí. Výš už je podle nich jenom střecha blízkého kostela Panny Marie Sněžné, která je ale pro veřejnost nepřístupná.

Podcast Realitní Club s Pavlou Čapkovou

Pohádkový příběh na Slapech. Vzniká tam pod vedením mladé developerky čtyřicet luxusních apartmánů

Pavla Čapková byla novinářkou v České televizi. Stála u vzniku programu ČT24 v roce 2005. Jako redaktorka před kamerou ještě jako Pavla Renčínová vytvořila desítky reportáží na ekonomická témata. Její cesta se však změnila. Odešla do korporátu. A po zkušenosti ve finančním sektoru, kdy dělala mluvčí mBank, ale následně také vedla vlastní firmu zaměřenou na finance, se poté pustila se svým manželem do branže nemovitostí. Stala se z ní developerka.

Přečíst článek

Kritika motýlů

Na fasádu obchodního domu Máj na pražské Národní třídě dělníci už dříve namontovali dva několikametrové pohyblivé motýly od výtvarníka Davida Černého s trupem napodobujícím stíhačku spitfire. Pražští památkáři umístění plastik na Máj povolili na jeden rok. V uplynulých týdnech instalaci kritizovali někteří odborníci.

Obchodní dům vznikl na místě novogotického Šlikova paláce podle návrhu Miroslava Masáka, Johna Eislera a Martina Rajniše z libereckého ateliéru SIAL, který v roce 1968 založil autor ještědského vysílače Karel Hubáček. Máj se zákazníkům otevřel 21. dubna 1975. V roce 2006 prohlásilo ministerstvo kultury dům kulturní památkou.

Vlastníkem objektu je od začátku roku 2019 developerská společnost Amadeus Real Estate. Mezi její současné největší projekty patří vedle Máje také Ameside v Plzni, kde připravuje výstavbu nové městské čtvrti. V Praze společnost dále vlastní a provozuje například kancelářské a obytné prostory ve Vlastině ulici v Praze 6 nebo rekonstruovala svůj objekt Paláce Bristol v Dlouhé ulici. Dále připravuje bytové projekty například ve Stodůlkách. Vlastníky společnosti jsou bratři Václav a Martin Klánovi.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme