Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Penta postaví ve Vysočanech 300 nových bytů

Mocca Rezidence
Penta
 nst
nst

Penta Real Estate zahajuje výstavbu nového rezidenčního projektu Mocca Rezidence. Mezi ulicemi Sokolovská a Drahobejlova, nedaleko stanice metra Českomoravská nebo městského parku Podviní, bude obnoven původní městský blok a vyrostou tam téměř tři stovky nových bytů v prémiové kvalitě.

Reklama

První polovina bytových jednotek jde zároveň do prodeje, a zájem o ně je podle firmy „obrovský“.

Architektonické řešení projektu připravil ateliér ADNS architekti. Návrh je inspirovaný původní zástavbou a charakterem místa, jednotlivé budovy ponesou názvy známých druhů kávy. „Vysočany se mění z někdejší průmyslové čtvrti na jedno z nejlepších míst k životu v širším centru Prahy, a my se na této proměně rozhodně chceme podílet,“ říká David Musil, šéf Penta Real Estate pro Česko.

Projekt Mocca Rezidence zahrnuje celkem 290 bytů velikosti 1+kk až 5+kk. Všechny byty budou vybaveny ve vysokém standardu, což podle firmy zahrnuje značkové materiály od předních světových výrobců keramiky, velkoformátových obkladů, dlažeb a koupelnových baterií. Dřevěná okna jsou vybavena izolačními trojskly. Všechny byty mají třívrstvé dřevěné podlahy, teplovodní podlahové topení a technologii výměny vzduchu s rekuperací tepla šetřící náklady na vytápění. Část bytů má také klimatizační jednotky a předokenní elektrické žaluzie.

Reklama

„Těžíme z oživení trhu, klesajících hypoték a především z toho, že stavíme architektonicky zajímavý projekt na jednom z nejhezčích míst ve Vysočanech,“ říká Pavel Streblov, obchodní ředitel Penta Real Estate.

Noví rezidenti budou mít k dispozici 315 podzemních parkovacích stání. Nechybí ani multifunkční cvičební sál, úložné místo pro dětské kočárky, prostor pro mytí kol nebo dílna na drobné opravy. Uprostřed vznikne vnitroblok o velikosti 2 300 metrů čtverečních.

Ivan Bartoš

Dalibor Martínek: Je září. Kde je spravená digitalizace povolování staveb, pane Bartoši?

Ministru Ivanu Bartošovi na konci prázdnin vypršel termín na splnění domácího úkolu, nápravy digitalizace stavebního řízení. Ticho po pěšině. Žádná nová zpráva, žádná tisková konference. Také stránky ministerstva pro místní rozvoj na toto téma mlčí. Došlo k nápravě, už vše dobře funguje? Nic.

Přečíst článek

Návrh mostu od ateliéru Nemec & Taller Architektur

OBRAZEM: Stromovka se dočká nového mostu, vyjde na čtvrt miliardy

Ředitelství vodních cest vybralo vítěze architektonické soutěže o návrh řešení komplexní úpravy mostu v ulici Za Elektrárnou přes plavební kanál Troja-Podbaba v Praze 7. Návrh ateliéru Nemec & Taller Architektur odborná porota vyhodnotila jako nejvhodnější.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme