Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Plzeňský Prazdroj čeká zásadní proměna

Prazdroj zásadně promění pivovarské nádvoří
ČTK
 ČTK

Plzeňský Prazdroj zásadně promění pivovarské nádvoří v Plzni a ještě více se otevře veřejnosti. Vznikne tam odpočinková zóna se schody u řeky Radbuzy. Zahájená rekonstrukce garáží vedle návštěvnického centra rozšíří prostory uvnitř pivovarského areálu. Přinese nové možnosti pro kulturní a společenské akce, uvedl mluvčí pivovaru Zdeněk Kovář.

Reklama

„Dlouhodobě se snažíme Plzeňanům i návštěvníkům města zpřístupnit co nejvíce prostor v pivovaru. Díky chystaným úpravám na nádvoří se po dokončení otevře přístup k řece Radbuze ze strany od Prazdroje, zvětší se tím prostor pro akce na nádvoří a rozšíří se odpočinková zóna. Počítáme i s vysázením 30 nových stromů,“ řekl manažer turismu Rudolf Šlehofer.

FOTOGALERIE: Jak se promění pivovarské nádvoří v Prazdroji?

Garáže půjdou k zemi

Demolice garáží, po jejichž střeše teď vede lávka ze Štruncových sadů, začne v listopadu. „Nové garáže budou posazeny níže a jejich pochozí střecha bude v úrovni nádvoří pivovaru. Díky tomu se výrazně rozšíří jeho plocha a vznikne další veřejný prostor s výhledem na Radbuzu,“ uvedl Kovář. K řece povede široké schodiště s posezením. Propojení pivovaru se Štruncovými sady přes řeku směrem k fotbalovému stadionu zůstane lávkou pro pěší, která projde kompletní rekonstrukcí a získá novou podobu.

Reklama

Projekt úprav konzultuje pivovar podle Šlehofera s městem tak, aby byl hlavně přínosem pro obyvatele. „Díky úpravám a odstranění části plotu kolem pivovaru se Prazdroj ještě více otevře směrem k centru města. Vytvoříme tak nové místo pro procházky u řeky,“ dodal.

Dokončení stavebních prací se předpokládá v roce 2026. Od 8. října 2024 po celou dobu rekonstrukce bude uzavřena lávka spojující Štruncovy sady s pivovarem. Dočasně nepřístupná bude také část nádvoří v pivovaru, což ale neomezí konání veřejných a kulturních akcí, které se budou konat ve volně přístupných částech areálu - třeba Léto v Prazdroji nebo burger festivaly budou v prostorech u Spilky a Formanky. Stavební práce nenaruší provoz pivovaru ani prohlídkových tras, dodal Šlehofer.

Podobu upraveného nádvoří a přilehlých prostor navrhlo pražské studio Jakub Cigler Architekti. Dodavatele stavby pivovar vybere do jara.

Jana Tovaryšová

Pivovar Radegast má poprvé ve své historii sládkovou

Pivovar Radegast v Nošovicích na Frýdecko-Místecku má poprvé sládkovou. Na místo dlouholetého nošovického sládka Petra Kwaczka, který se přesunul na post manažera slovenského Pivovaru Šariš, nastoupila v září Jana Tovaryšová. Radegast je stejně jako Pivovar Šariš součástí skupiny Plzeňský Prazdroj.

Přečíst článek

Josef Anovčín

Sklárna v Květné a pivovar v Lednici jsou naše srdcovky, říká developer z Hodonína

Josef Anovčín se stal výkonným ředitelem stavebního holdingu AF Group před rokem, když žezlo v rodinné firmě převzal po otci. Holding zaštiťuje šestadvacet firem s pěti sty zaměstnanci a konsolidovanými tržbami přes miliardu korun. Sídlí v Hodoníně na jihu Moravy, a právě zde jsou jeho stavební projekty vidět nejčastěji. Před půl rokem se původně stavební firma rozrostla o další dceřinou společnost z jiného oboru. Koupila sklárnu Květná.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme