Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pošta nabízí tři nemovitosti za půl miliardy

Pošta nabízí tři nemovitosti za půl miliardy
Profimedia
 ČTK

Česká pošta začala v e-aukci nabízet tři pražské nemovitosti v ulicích Milady Horákové, Sportovní a Moravská s celkovou vyvolávací cenou 476 milionů korun. Podmínkou pro účast v aukci je podání nabídky na všechny tři nemovitosti, a to minimálně ve výši vyhlašovací ceny u každé z nich.

Reklama

„Zájemce musí nabídnout alespoň vyhlašovací cenu u všech tří nemovitostí. Vítězem se pak u jednotlivých nemovitostí stane ten, kdo u konkrétní nemovitosti dal nejvyšší nabídku. Pokud bude mít o nemovitosti zájem hlavní město Praha, bude moci dorovnat vítězné nabídky u každé z nemovitostí,“ uvedl mluvčí pošty Matyáš Vitík.

Nejvyšší vyvolávací cenu má budova v ulici Milady Horákové v Holešovicích s minimem téměř 254 milionů korun, za nemovitost ve Sportovní ulici ve Vršovicích chce pošta nejméně 160 milionů a za bytové a nebytové prostory v budově v Moravské ulici na Vinohradech pak nejméně 62 milionů korun.

Česká pošta pro letošek plánovala prodat nemovitosti za 2,5 miliardy korun. To zahrnuje i budovu hlavní pošty v Jindřišské ulici za 1,5 miliardy korun, kterou ale po nezájmu uchazečů nabízet přestala a chce to zkusit přes specializovanou realitní firmu. V v letošním prvním čtvrtletí prodala 13 nemovitostí za celkem 68 milionů korun.

V současné době má pošta zhruba 20 tisíc zaměstnanců. V loňském roce snížila ztrátu o jednu miliardu na 756 milionů korun. Tržby z prodeje výrobků a služeb jí meziročně vzrostly o 694 milionů korun, tedy zhruba o čtyři procenta, na 16,4 miliardy. Letos čeká hospodaření okolo nuly.

Reklama

Chladicí věže jaderné elektrárny

Chcete zbohatnout? Kupujte jaderné akcie

Bill Gates, Jeff Bezos, Sam Altman, zakladatelé Googlu. Největší mozky dneška a těžké váhy byznysu zlákal sektor jaderné energetiky.

Přečíst článek

Ján Krnáč, generální ředitel Cresco Real Estate

Slovenský developer proměnil holešovický brownfield. Další metou je Berlín

Cresco Real Estate je největším rezidenčním developerem na Slovensku. Kromě obytné čtvrti Slnečnice na jižním okraji bratislavské Petržalky, společnost jako vůbec první postavila ve slovenské metropoli rezidenční mrakodrapy. Nyní proměňuje i tvář Prahy. Po Holešovicích má našlápnuto k akvizici dalšího projektu. „Praha vždy bude větším městem a bydlení v ní bude vždy dražší. Každopádně pro obě města platí to, že pořídit si vlastní bydlení bez hypotéky bude takřka nemožné. Nikdo nemá dnes našetřené desítky milionů korun, aby si mohl koupit vlastní bydlení,“ říká výkonný ředitel Cresco Real Estate Ján Krnáč.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Rekreační areál v Rabyni jde opět do dražby

A znovu do aukce. Rekreační areál v Rabyni, který patřil Smetkovi, opět hledá nového majitele

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme