Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Přes Floridu do Budějovic. ICP Group na jihu Čech postaví byty za tři miliardy

Přes Floridu do Budějovic. ICP Group na jihu Čech postaví byty za tři miliardy
Foto ilustrační. Profimedia
 ČTK

Investiční holding ICP Group chystá v Hrdějovicích u Českých Budějovic stavbu bytů a domů za více než tři miliardy korun. Projekt má již pravomocné razítko EIA, tedy posouzení vlivů stavby na životní prostředí. Developer předpokládá, že výstavbu rozdělí do čtyř etap, začít stavět chce příští rok. Projekt čítá 577 bytů a domů. Serveru Seznam Zprávy to řekl majitel ICP Ondřej David. Plánovaná výstavba je pro skupinu, která staví také v USA na Floridě, největším projektem v Česku, napsal server.

Reklama

„Připravujeme development, za který se nebudeme stydět a který bude dobře fungovat pro stávající i budoucí obyvatele. Od občanské vybavenosti přes dětskou skupinku a hřiště po služby, jako je pekárna, lékaři, kavárna. Nepodceňujeme ani faktor dopravy, počítáme s cyklostezkami a trolejbusovou zastávkou v centru projektu,“ řekl webu majitel ICP Ondřej David.

Investor už podle serveru požádal o sloučené povolení zahrnující územní rozhodnutí a stavební povolení v jednom. „S ohledem na získání pravomocného povolení máme ambici stavět retail a infrastrukturu příští rok. První etapa bydlení příští nebo přespříští rok,“ doplnil partner v ICP Group Marek Klaus.

Starosta Hrdějovic Petr Stejskal si spolupráci s developerem pochvaluje, podle něj se obci podařilo vyjednat příspěvky v desítkách milionech korun, které se budou odvozovat od finální velikosti projektu. „Budou přicházet postupně v čase s tím, jak budou probíhat kolaudace. Díky tomu můžeme pokrýt obecní potřeby, které s novými obyvateli logicky vzrostou,“ sdělil starosta.

Skupina ICP se specializuje na investice do nemovitostí, soustředí se zejména na rezidenční a administrativní budovy v České republice a na Floridě. Aktiva skupiny přesahují tři miliardy korun.

Reklama

Podnikatel Jan Čermák získal od Soukupa celou TV Barrandov

Firmy kupuji hlavně kvůli pozemkům a budovám, říká majitel TV Barrandov Čermák

Areál po TV Barrandov v Braníku je na poměrně pěkném místě vedle jižní spojky v Praze, říká Jan Čermák, který je nyní majitelem TV Barrandov. Pozemek získal po Jaroslavu Soukupovi a jeho skupině Empresa Média. Po „mediálním magnátovi,“ který svou společnost zadlužil a přišel o ni, ji Čermák převzal.

Přečíst článek

Zprávy ze světa realit

Sběratelka umění Nicole Stava

Sběratelka umění Nicole Stava: Nákup děl žijících umělců vnímám jako podporu jejich tvorby

Nicole Stava se narodila a vyrůstala ve Švýcarsku v rodině českých emigrantů. Už ve 23 letech začala pracovat jako zástupkyně renomované aukční síně Christie’s v České republice, pak si otevřela vlastní konzultační praxi. Zároveň pečuje o rodinnou sbírku a zámek v Bechyni. Rozhovor s úspěšnou sběratelkou a kurátorkou najdete v tištěném magazínu Newstream CLUB. Zde je ukázka z něj.

Přečíst článek

Mexický malíř Bodco Sodi vystavuje v DSC Gallery

Mexičan Bosco Sodi vystavuje v Praze hypnotická díla připomínající krajinu Marsu

Temně rudá hmota připomínající hlínu, tu nadýchanější, jindy udusanější, připomínají obrazy Bosca Sodiho, které v rámci výstavy Transmutation představil v pražské galerii DSC. Jedná se o jednoho z nejvýznamnějších světových umělců, kteří letos v Praze vystavují.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme