Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Proměna Ústí nad Labem. Bývalá ubytovna se mění na moderní nájemní bydlení

Proměna Ústí nad Labem. Bývalá ubytovna se mění na moderní nájemní bydlení
Salutem Group, užito se svolením
 nst
nst

Realitní investiční skupina Salutem Group podnikatele Jaroslava Tona dokončila revitalizaci bývalé ubytovny v Ústí nad Labem. Projekt Purkyňova přináší do městské části Střekov v první fázi čtyřicet bytů s dispozicemi od 1+kk po 2+1. Ve druhé fázi přibude dalších 22 bytů.

Reklama

Projekt chce oživit „dříve opomíjené oblasti“ a oslovuje zájemce především nižšími nájmy.

FOTOGALERIE: Jak vypadají byty v bývalé ubytovně?

Byty bez provize

Salutem Group se zaměřuje na revitalizaci rezidenčních i komerčních nemovitostí v regionech. „O nájemní bydlení je stále větší zájem, především díky nižším počátečním nákladům. Naše nabídka navíc zahrnuje byty bez provize a bez nutnosti skládat kauci realitním kancelářím. Zaměřujeme se hlavně na dlouhodobé a spolehlivé nájemníky,“ vysvětluje Jaroslav Ton, spoluzakladatel skupiny Salutem Group.

Reklama

Revitalizace budovy má přispět k proměně celé městské části Střekov. „Projekt je skvělým příkladem toho, jak lze staré budovy proměnit v něco, co má opravdový význam pro místní komunitu. Ulice, která byla v minulosti považována za sociálně vyloučenou lokalitu, se dnes proměnila v zcela bezproblémovou a klidnou oblast,” dodává Ton.

ilustrační foto

Nejžádanější je garsonka se spacím koutem, říká developer Korec

Developer Evžen Korec nyní připravuje dva velké projekty. V loňském roce zahájila jeho společnost Ekospol výstavbu osmi set bytů v projektu Ekocity Hostivař. „Zároveň jsme zahájili projekt, který také patří k těm velkým. Je to 300 bytů na Barrandově, Výhledy Barrandov,“ říká.

Přečíst článek

Byty jsou navrženy v moderním standardu. Pro rezidenty jsou k dispozici dvě sdílené terasy o velikosti až 200 metrů čtverečních a společná kolárna. Ve druhé fázi se zrekonstruují i komerční prostory v suterénu, které budou moci místní využívat primárně pro vlastní podnikatelské aktivity.

Ústecká čtvrť Střekov v minulosti nechvalně proslula neblahými vlivy, pocházejícími patrně z blízkých továren. „Se zápachem, který pochází od firem, jež se nacházejí v areálu bývalé Setuzy, máme na Střekově problém dlouhodobě. Měření tady prováděl například Zdravotní ústav, ale nikdo není schopen říct, kdo by mohl být potenciálním zdrojem,“ uvedla před třemi lety pro iDnes místostarostka obvodu Střekov Aleša Kymličková.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Češi stárnou, statisíce jich skončí v ústavech. Skupina Partners založila fond na investice do stáří a nemohoucnosti

Přečíst článek
Nový projekt rozprodává byty investorům i po cihlách. A kousek od Prahy

Byty investorům rozprodávají online po cihlách. Ostřílení hráči cílí na drobné podílníky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme