Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Renáta Kellnerová s dcerou a svým partnerem koupili hotel v Krkonoších

Majitelem Harmony Club Hotelu v Krkonoších je Otruba a Kellnerová s dcerou
Harmony Club Hotel
 ČTK

Novým majitelem čtyřhvězdičkového Harmony Club Hotelu ve Špindlerově Mlýně se stal právník a investor Tomáš Otruba, který horský hotel koupil spolu se svou partnerkou, nejbohatší Češkou Renátou Kellnerovou a její nejstarší dcerou Annou, uvedly Hospodářské noviny (HN).

Reklama

Hotel získali od bývalého šéfa chemického konglomerátu Chemapol Group Václava Junka. Cena obchodu činí podle HN více než 700 milionů korun.

FOTOGALERIE: Prohlédněte si horský hotel

Z evidence skutečných majitelů podle HN vyplývá, že Otruba bude ovládat 51 procent akcií společnosti Harmony Špindlerův Mlýn. Kellnerová, která s rodinou vlastní skupinu PPF, se stane druhou největší akcionářkou, když bude prostřednictvím své privátní firmy RKE Holding držet 26 procent akcií. Její dcera Anna do investice zapojí svůj čerstvě založený AKE Holding, kterému připadne 22 procent.

Reklama

Další investice do hotelu

„Jsme rádi, že se nám tento v mnoha ohledech unikátní horský hotel podařilo získat. V těchto dnech začíná hotel Harmony přebírat nový manažerský tým. Předchozí majitel se o něj velmi dobře staral, ale my máme ambici posunout jeho služby ještě o laťku výš. Chystáme proto další investice. Naopak mohu vyloučit to, že hotel přebudujeme na apartmány,“ uvedl pro HN Otruba, který už vlastní Grand Hotel Hradec v Peci pod Sněžkou a hotel Omnia v Jánských Lázních.

Hotel Harmony, který vznikl na přelomu 70. a 80. let minulého století, nabízí čtyřhvězdičkové ubytování a wellness, ale také prostory pro kongresy, konference, školení, jednání či jiné společenská setkání. Je známý také rozsáhlým podzemním protiatomovým krytem, ve kterém měl v případě jaderné války zasedat generální štáb tehdejší československé armády.

Jaroslav Svoboda

Od hotýlku v Krkonoších k prestižní Corinthii. Teď hoteliér Svoboda zamířil do Gruzie

Jaroslav Svoboda začal s malým hotýlkem v Krkonoších, po 30 letech jich jeho síť spravuje zhruba tři desítky v Česku i v zahraničí. Nejvíc jich pod značkou Czech Inn funguje v Praze, naposledy přibyla Corinthia v Praze 4. Ve velkém pak Svoboda zamířil do Gruzie.

Přečíst článek

Hotel Kempinski Portorož

OBRAZEM: Kde bydlet na pobřeží Slovinska? Odpovědí je hotel Kempinski Portorož

Ačkoliv většina Slovinců míří k moři do sousedního Chorvatska, i samotné Slovinsko má svoji riviéru s malebnými městečky jako je Piran či Portorož. Právě v tom druhém se nachází historický hotel, kam se už na sklonku Rakouska-Uherska sjížděla smetánka z celého císařství.

Přečíst článek

Součástí hlídání může být výcvik i další služby

Kolik stojí hlídání psa? K ceně dovolené připočítejte další tisíce korun

Jedete na dovolenou a váš pes s vámi nesmí? Tenhle problém řeší před prázdninami tisíce domácností. Pokud chlupáče nepohlídá někdo z rodiny, nezbývá, než se spolehnout na služby psího hotelu. Nebo si na venčení a péči najmout hlídačku. Stačí do internetového vyhledavače napsat heslo hlídání psů. Jak ale poznat tu nejvhodnější?

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Aparthotel Svatý Vavřinec v Peci pod Sněžkou

Místo obchoďáku stylový Aparthotel. Jak vypadá nejlepší architektura v Krkonoších?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme