Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Ceny bytů už zase porostou. Kde se zastaví?

 nst
nst

Poptávka po nemovitostech loni klesla a dopadlo to na ceny. I když ty na primárním trhu neklesaly tak výrazně jako na tom sekundárním. S klesajícími sazbami a "zlevňováním" hypoték vyhlíží realitní trh lepší časy. A právě růst je hlavním tématem aktuálního čísla magazínu Realitní Club. Blíže k obsahu magazínu hovoří jeho autoři, Petra Jansová a Dalibor Martínek, v dalším díle stejnojmenného podcastu.

Reklama

Realitní trh ožívá. Pomalu ale jistě. Sazby padají a ceny bytů rostou. A stoupá i nájemné. Co ale neroste je počet bytů, které se staví. I to v budoucnu významně ovlivní to, kolik bude stát metr čtvereční. Nejenom v Praze. Jak se bude trh nadále vyvíjet?

Hlavním tématem prvního letošního magazín Realitní Club je růst. Podle Dušana Kunovského, největšího tuzemského developera a jednoho z nejbohatších lidí v Česku, skutečně nastane. Jeho Central Goup je na to připravený a posílá na trh stovky bytů. Loni jeho firma Central Group prodala 650 bytů. 

Natáčení podcastu s Janem Šulcem, šéfem společnosti EBM.

Úprk z Prahy do levnějšího Kladna? I tam se bydlení prodraží, říká developer

Největší středočeské město se dostalo do hledáčku tuzemských developerů. Kladno jako lokalitu budoucnosti objevila i společnost EBM. Rozvíjí tam hned dva developerské projekty nedaleko nádraží. Proč vsadila na rozvoj Kladna a jak se budou ceny v novostavbách, které jsou aktuálně významně nižší než v Praze, vyvíjet? O tom jsme si povídali v dalším díle podcastu Realitní Club s ředitelem společnosti EBM Janem Šulcem.

Přečíst článek

V současnosti pustil Kunovský do prodeje obří projekt Tesla Hloubětín, kde nabízí veřejnosti 400 nových bytů. Na trh dává byty i v dalších projektech. Jak ovšem přiznává, letos to bude o trochu dražší než vloni.

Reklama

Kde se zastaví ceny bytů, kam nejčastěji míří tuzemští investoři do nemovitostí nebo jaké jsou aktuální trendy v architektuře a kde se českým architektům staví lépe než doma a proč?

Více z obsahu magazínu prozrazují jeho autoři Dalibor Martínek a Petra Jansová v nejnovějším dílu podcastu Realitní Club. Epizodu se poslechněte v úvodu tohoto článku nebo na vaší oblíbené podcastové platformě. Jsme na Spotify, Google Podcasts i Apple Podcasts. 

Magazín najdete u všech dobrých prodejců v síti PNS nebo na Send.cz či v našem e-shopu.

Dušan Kunovský

Dušan Kunovský: Byty se začnou prodávat, jen to bude dražší

Po dvou letech půstu Dušan Kunovský, největší český stavitel bytů, opět vyráží s jarním oživením na trh, aby potvrdil svou pozici jedničky v bytové výstavbě v Praze. Pro letošní rok má plán prodat tisíc bytů. A jak říká, nevidí důvod, aby tento cíl nebyl naplněn.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Dušan Kunovský, Central Group

Dušan Kunovský v Realitním Clubu: Příští rok hrozí největší propad zájmu v dějinách Česka

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme