Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

U Brna vyrostou lázně, postaví je Číňani

Výstavba (ilustrační foto)
ČTK
 ČTK

Čínská společnost RiseSun získala podle České televize stavební povolení na výstavbu lázeňského komplexu v Pasohlávkách na Brněnsku, uvedl ředitel firmy Edward Xu.

Reklama

Čínský investor nyní podle ČT připravuje další administrativní kroky. Cena komplexu má být dvě miliardy korun. S dokončením se počítá v roce 2027.

O vzniku čínských lázní loni při své návštěvě kraje mluvil také prezident Petr Pavel, když zmínil, že chce investor pozemky prodat švýcarským fondům. Hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL) tehdy uvedl, že podle jeho informací je společnost v určité fázi připravena projekt prodat.

Investice do nájemního bydlení může vydělat přes čtyři procenta, říká Jakub Vysocký

Investice do nájemního bydlení může vydělat přes čtyři procenta, říká Jakub Vysocký

V červnu se Jakub Vysocký, vzděláním lékař, stal ve svých čtyřiatřiceti letech prezidentem Asociace nájemního bydlení. Ta zastupuje asi 60 tisíc vlastníků bytů a klade si za cíl rozvoj „kvalitního“ nájemního bydlení. Sám Vysocký je zároveň majitelem společnosti Sian, která má pod správou 700 bytů, zejména v Moravskoslezském kraji.

Přečíst článek

Petr Urbánek, šéf PDS

Petr Urbánek: Sedm tisíc nových bytů v Praze bude. Ale ještě se nekoplo

Hlavní město Praha už čtyři roky rozvíjí svůj plán postavit sedm tisíc bytů pro lidi z takzvaných potřebných profesí. Petr Urbánek jako ředitel Pražské developerské společnosti, kterou si město zřídilo, má za úkol dodat tyto byty. Na rozdíl od soukromých developerů má výhodu, že nemusí vyhledávat a draze vykupovat pozemky pro výstavbu. On je tak nějak od města dostává. Ale stejně jako ostatní stavitelé musí podstupovat standardní proces povolování a výstavby. Výsledkem je, že společnost pod jeho vedením zatím nepostavila ani jeden byt. Sceluje parcely a řeší smluvní vztahy. Velké plány však zůstávají.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme