Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

U koupaliště Petynka vyroste devítipatrový bytový komplex

Projekt Re.Start Petynka
Re.Start Petynka
 ČTK

Developerská společnost Geosan Development plánuje výstavbu bytového domu v Praze 6 v blízkosti Břevnova a Hradčan. Projekt Re.Start Petynka u stejnojmenného koupaliště bude po dokončení stát 2,4 miliardy korun a bude mít 283 bytů. Předpokládané zahájení výstavby je podle firmy naplánováno na začátek příštího roku. Dokončení stavby má firma v plánu o dva a půl roku později.

Reklama

Dům bude mít devět nadzemních podlaží s byty o dispozicích od 1+kk po 4+kk. Podle společnosti budou součástí projektu také mezonetové byty, penthousy, tedy střešní velkometrážní apartmány, a byty 2+1 vhodné k investičnímu nákupu. V přízemí budou komerční maloobchodní prostory k pronájmu.

FOTOGALERIE: Jak bude vypadat nový objekt na Petynce?

„V projektu jsou z více než poloviny zastoupeny byty 2+kk o velikosti kolem 46 metrů čtverečních, které kombinují dostatek prostoru pro pohodlné bydlení s cenovou dostupností,“ řekl vedoucí prodeje a marketingu společnosti Geosan Development Jiří Baloun. Velkou část tvoří garsonky, v projektu jsou podle něj ale také byty 2+1.

Reklama

Z analýzy developerských společností Central Group, Trigema a Skanska Residential vyplývá, že nabídková cena nových bytů na konci druhého čtvrtletí činila 156 780 korun za metr čtvereční. Od začátku roku cena vzrostla téměř o tři procenta a je v současnosti historicky nejvyšší. Prodejní cena, tedy finální hodnota, kterou na konci zájemce o byt zaplatil, byla podle analýzy 146 961 korun za metr čtvereční, mezičtvrtletně téměř o 5000 korun vyšší. Starší pražské byty v průměru stojí 138 tisíc korun za metr čtvereční.

Geosan Development byla založena v roce 1998 a za svojí existenci dokončila 22 novostaveb s téměř 2350 byty. Mezi její aktuální projekty patří Rezidence Radimova Břevnov poblíž parku Kajetánka, či projekt Rezidence Benkova, tedy dvou bytových domů ve vilové čtvrti pražského Chodova. V současnosti připravuje zhruba 1000 bytů v širším centru Prahy. Společnost ale působ také v regionech. V Choťánkách u Poděbrad realizuje pátou etapu stavebních parcel připravených pro individuální výstavbu rodinných domů. V říjnu 2018 společnost koupila administrativní komplex Nagano Park v Praze 3 s celkovou plochou 26 tisíc metrů čtverečních.

Dokončená kancelářská budova I developerské společnosti CTP v areálu bývalé textilní továrny Vlněna poblíž centra města

V areálu brněnské Vlněny vyrostla skleněná dominanta. Má 60 metrů a unikátní fasádu

Dosud nejvyšší budovu v areálu, který postupně roste na území bývalé továrny Vlněna v Brně, dokončila developerská společnost CTP. Kancelářská budova I má 16 poschodí, chytré osvětlení reagující na počet lidí v místnosti i kontrolovanou kvalitu vzduchu. Budova je z 60 procent obsazená.

Přečíst článek

V pražských Řeporyjích vyrostly vícepodlažní bytovky ze dřeva

Developer UBM dokončil stavbu prvních vícepodlažních bytových domů ze dřeva v Praze. Projekt Timber Praha v Řeporyjích tvoří čtyři budovy, dvě z nich jsou čtyřpodlažní a dvě s přízemím a dvěma patry. Dohromady je v těchto dřevostavbách 62 bytů, metr čtvereční vyjde zájemce v průměru na 143 tisíc korun.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Marian Jurečka, ministr práce a sociálních věcí a Ivan Bartoš, ministr pro místní rozvoj

Jurečka a Bartoš. Dva muži, kteří stojí za kolapsem českého trhu s bydlením

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme