Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Výprodej luxusních hotelů v Praze. Najdou kupce?

Výprodej luxusních hotelů v Praze. Najdou kupce?
Profimedia
Petra Nehasilová

Na pražském realitním trhu se objevilo hned několik luxusních hotelů na prodej. Celkově může jít o miliardové transakce.

Reklama

Diplomat, Hilton, Four Seasons nebo Andaz Hyatt v centru Prahy na Senovážném náměstí. To jsou luxusní hotely zavedených značek na lukrativních místech v centru Prahy, které jsou aktuálně na prodej.

Důvody jsou zřejmé. Pandemická omezení, konflikt na Ukrajině a energetická krize segment ubytovacích služeb výrazně zasáhly. Situace se však nyní zásadně změnila. Do Prahy se vrací zahraniční turisté. Ceny za ubytovaní, stejně jako obsazenost hotelů rostou. A právě to je důvod, proč se nyní na trhu objevil věští počet hotelů na prodej.

Mandarin Oriental Mayfair

Nový londýnský hotel Mandarin Oriental Mayfair: Oáza uprostřed velkoměsta

Nový MandarinOriental v prestižní otevřel teprve před dvěma měsíci, Newstream.cz byl mezi prvními hosty.

Přečíst článek

V Praze se prodávají hotely za miliardy korun

„Majitelům, kteří čekali na vhodnou příležitost, se tak nyní otevírá nová možnost. Řada z nich držela své investice dlouhou dobu, což vedlo k situaci, kdy se na trhu najednou objevilo více hotelů. Nabídka, která byla několik let zadržována, se konečně dostává na trh,“ říká jednatelka společnosti Knight Frank Zdenka Klapalová.

Reklama

Otázkou podle Klapalové je, jak bude vypadat koupěschopná poptávka.

Například hotel Four Seasons u Karlova Mostu by měl být k dispozici za 3,7 miliardy korun. Ještě výš, až k 7,5 miliardám korun, se šplhá cena v případě největšího hotelu v Česku, pražského Hiltonu, který nabízí téměř osm stovek pokojů a více než sedm tisíc metrů čtverečních prostor pro pořádání konferencí.

Peking s Prahou spojuje přímá letecké linka

Praha obnovila přímé lety do Pekingu. Česko láká čínské turisty

Praha má znovu přímé letecké spojení s pevninskou Čínou. Každé pondělí, středu a pátek zajistí společnost Hainan Airlines pravidelné lety mezi českou metropolí a Pekingem. Zájem turistů z Číny o Česko roste.

Přečíst článek

Na jaře se spekulovalo i o prodeji hotelu Mandarin Oriental na pražské Malé Straně. To se ale nepotvrdilo. Aktuálně se hovoří i o prodeji hotelu Andaz na Senovážném náměstí. Informaci zveřejnil server Seznam Zprávy.

„Na prodej jsou krásné nemovitosti, rád bych je provozoval, ale ekonomický smysl pro mě dává nájem nebo manažerské řízení za současných podmínek. Prodávající většinou v současné ceně zohlednil i veškeré své utopené investice a ztráty, a to moc ekonomický smysl nedává , je to předražené,“ konstatuje Jaroslav Svoboda, majitel hotelové sítě Czech Inn Hotels, která v Česku, Portugalsku a Gruzii provozuje síť celkem 26 převážně čtyřhvězdičkových hotelů. 

Natáčení podcastu s Jaroslavem Svobodou

Zakladatel hotelové sítě Svoboda: V Praze nás zajímají velké hotely

„Chceme i nadále růst. Naší strategií je každý rok přidat dva až čtyři hotely,“ říká zakladatel a také ředitel hotelové sítě Czech Inn Hotels Jaroslav Svoboda v dalším díle podcastu Realitní Club. Do sítě, která vznikla před dvaceti lety, patří přes dvě desítky hotelů v Česku i zahraničí. Naposledy do sítě přibyl hotel v Gruzii na pobřeží Černého moře. V hledáčku má Svoboda ale i větší hotely v Praze.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme