Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Libeňský most čeká významná přestavba

Praha se vrhá na mosty. Barrandovský a Libeňský jsou první v pořadí

Některé pražské mosty jsou stále ve velmi neutěšeném stavu. S příchodem jara se začne pracovat na těch, které jsou na tom nejhůř. A v příštím roce by snad mělo dojít i na rekonstrukci Hlávkova mostu.

Přečíst článek
Staronový CEO Disney mění byznys model zábavního kolosu.

Konec jedné éry. Disney končí s prodejem DVD a Blu-rayů. Radovat se může konkurenční Sony

Přečíst článek
Americký miliardář Jeff Bezos

Bezos prodal akcie Amazonu za 200 miliard korun

Jeff Bezos dokončil prodej obřího balíku akcií firmy, která z něj udělala třetího nejbohatšího muže planety.

Přečíst článek

Danone plánuje prodat své ruské aktivity byznysmenovi napojenému na Čečensko

Francouzská potravinářská společnost Danone plánuje prodat své ruské aktivity podnikateli napojenému na Čečensko. S odkazem na své zdroje a zhlédnuté dokumenty to napsal britský deník Financial Times (FT).

Přečíst článek

Evropské automobilky kují společný plán, jak přežít čínskou automobilovou invazi

Automobilky Volkswagen, Renault a Stellantis nyní přemýšlejí o dříve nemyslitelném - tito zapřisáhlí konkurenti zkoumají možnosti spojení, aby mohli vyrábět levnější elektromobily a odvrátili existenční hrozby, píše Bloomberg.

Přečíst článek
Chladicí věže jaderné elektrárny

Polské plány na výstavbu jaderných elektráren? Tuskova vláda zřejmě ukáže i na EDF

Polská vláda v případě druhé fáze svého programu výstavby jaderných elektráren zvažuje vstup francouzské společnosti EDF. S odvoláním na rozhovor s náměstkem ministra pro klima to napsala agentura Bloomberg. Rozhodnutí o další elektrárně a jejím umístění musí padnout do roku 2028. První tři reaktory v zemi staví americké firmy Westinghouse Electric a Bechtel.

Přečíst článek
Vítěz soutěže Manažer roku za rok 2022 Bronislav Převrátil

Soutěž Manažer roku se blíží. Je nejvyšší čas nominovat manažerské talenty

Soutěž Manažer roku 2023 se blíží. Už v polovině dubna rozhodne specializovaná desetičlenná porota o tom, kteří talentovaní manažeři si odnesou ocenění v celkem devíti kategoriích soutěže. A možnost nominovat nové naděje pro české podnikání je možné už jen do 25. března. Server newstream.cz je mediálním partnerem soutěže.

Přečíst článek
Stanislav Zeman, Čedok

Češi si chtějí o zájezdu povídat. Proto rozšiřujeme kamenné pobočky, říká šéf Čedoku Zeman

V roce 2023 Čedok meziročně pětinásobně navýšil provozní zisk EBITDA na 350 milionů korun. Zvýšil tržby o 56 procent na 7,780 miliardy korun a na dovolenou vypravil meziročně o 55 procent více lidí, tedy přes 420 tisíc klientů, což je nejvíce od roku 1989. „O rekordní čísla s obratem 10 miliard korun, nové destinace a nové odletové regiony ze Slovenska ale budeme usilovat i letos. Ocenili bychom, kdyby Česko ale už přešlo na euro,“ prohlásil při zveřejnění výsledků hospodaření firmy její šéf Stanislav Zeman.

Přečíst článek
Manažeři Nobilis Tilia přebírají ocenění z rukou Petra Poláka, country managera Visa ČR

Nejlepší kamenné prodejny Česka? Podívejte se na vítěze soutěže Visa Czech Top Shop

Obchod Nobilis Tilia není jen tak ledajaký. Je v malé vesnici Vlčí hora na úpatí Českého Švýcarska. Kromě kamenné prodejny s vlastní kosmetikou má také biozahradu či masážní studio. Proto vyhrál první cenu soutěže Visa Czech Top Shop i cenu veřejnosti. Další ocenění dostaly i jiné zajímavé a inspirativní retailové příběhy.

Přečíst článek
Kup teď, zaplať později. Klienti populárních aplikací padají do dluhové pasti

Kup teď, zaplať později. Klienti populárních aplikací se namotávají do dluhové spirály

Žádný strom neroste do nebe. Ani kmen odložených plateb v e-commerce, neboli BNPL (Buy Now, Pay Later). Spotřebitele, kteří se teď potýkají s vysokou inflací a rostoucími životními náklady, mohou oblíbené aplikace uvrhnout do spirály dluhů. Podobně jako kreditní karty, které klienti BNPL měli za přežitek. A nezřídka se k nim nyní vracejí, aby mohli splácet své odložené platby. Dluhová past je na světě.

Přečíst článek
Sídlo ředitelství Krajské zdravotní v Ústí nad Labem

Zatýkání v krajských nemocnicích má dohru. Ministerstvo pozastavilo dotace za téměř miliardu

Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) v reakci na pondělní zatčení deseti manažerů v krajských nemocnicích zastavilo financování jejich projektů z evropských dotací. Celkově má jít o podporu ve výši 959 milionů korun, vyplývá ze zjištění serveru Seznam Zprávy.

Přečíst článek

Je dočasný zákaz HHC dostatečný? Odpovídají právníci

Vláda chce od 1. března dočasně zakázat psychoaktivní látku HHC. Držení většího množství by tak mohlo být trestné. A je úplný zákaz řešení? Téma pro nejnovější díl podcastu Právo k Ranní Kávě, který vzniká ve spolupráci s právní kanceláří PRK Partners.

Přečíst článek

News box

Velmi odlišné údaje nabídly první odhady výsledků parlamentních voleb, které krátce po  uzavření volebních místností zveřejnily gruzínské televizní stanice. Ty provládní uváděly na prvním místě vládní stranu Gruzínský sen, jiné naznačovaly opoziční vítězství. Také podle agentur je zřejmě ve volbách vyhrála opozice označovaná většinou jako prozápadní.
Gruzínská proevropská prezidentka Salome Zurabišviliová 👎 odsoudila násilné incidenty, které poznamenaly dnešní parlamentní volby. Hlášeno je i porušování pravidel, kvůli kterému výsledky na jednom místě budou prohlášeny za neplatné.
Izraelský útok na na vojenské objekty v Íránu  může vést podle analytika z Asociace pro mezinárodní otázky Matouše Horčičky k eskalaci napětí v regionu. Útok je podle něj v kontextu íránsko-izraelského soupeření v některých aspektech bezprecedentní, a tedy riskantní. Izrael na íránské vojenské cíle zaútočil v noci na dnešek, útok se očekával již několik týdnů.
Ruské ministerstvo zahraničí dnes uvedlo, že jej hluboce  znepokojil růst napětí mezi Izraelem a Íránem a vyzvalo ke zdrženlivosti, píše agentura Reuters. Izrael v noci na dnešek provedl údery na vojenské objekty v Íránu. Podle Teheránu, který pohrozil odvetou, útok zabil dva vojáky, ale jinak nezpůsobil rozsáhlejší škody.
Spojené státy vyzvaly Teherán, aby  neopětoval útok po úderech, které na vojenské objekty v Íránu provedl v noci na dnešek Izrael. Podobně reagoval i britský premiér Keir Starmer a německý kancléř Olaf Scholz. Izraelský útok na Írán se očekával již několik týdnů, předpokládalo se ale, že jej Izrael uskuteční až po amerických prezidentských volbách 5. listopadu, napsal v této souvislosti zpravodajský web BBC.
Koncové ceny elektřiny a plynu v Česku jsou i přes prudké zdražování během energetické krize nyní stále 📉 mírně pod průměrem většiny evropských států. Vyplývá to z odborné studie poradenské společnosti ENA. U elektřiny jsou oproti průměru vybraných zemí zhruba o tři procenta nižší, u plynu přibližně o deset procent. 
Írán po nočních izraelských útocích na jeho vojenské objekty uvedl, že má  právo a povinnost se proti této agresi bránit. S odvoláním na prohlášení íránské diplomacie o tom informovala agentura AFP.
Při izraelských úderech na Írán v noci na dnešek zahynuli 2️⃣ íránští vojáci, uvedla íránská státní agentura IRNA. Příslušníci ozbrojených sil islámské republiky podle ní zahynuli při obraně země.
Francouzská firma Fnac Darty, jejímž největším akcionářem je společnost Vesa Equity Investment českého miliardáře 👨 Daniela Křetínského, převezme italskou skupinu Unieuro, která je největším maloobchodním prodejcem spotřební elektroniky a domácích spotřebičů v této jihoevropské zemi. Informovala o tom agentura Reuters.
Obavu z toho, že je umělá inteligence (AI) připraví o práci, nemá v Česku 51 procent lidí. AI se v tomto ohledu ☝ obává 39 procent Čechů. Ti se nejčastěji domnívají, že jejich pracovní náplň umělá inteligence převezme do pěti až deseti let. Zbylá část lidí se jasně nevyjádřila. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme