Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Lyžařské středisko Alpe d'Huez

Není sníh. Teplé počasí žene lyžaře ve Francii stále výš, lyžařská střediska jsou přeplněná

Dopravní zácpy, dlouhé čekání na lanovky i v restauracích. Lyžařů, kteří míří do francouzských středisek ve vyšších nadmořských výškách je stále více, protože v těch níže položených jednoduše není sníh. Někteří provozovatelé středisek, například v Alpe d'Huez, se tak začínají ptát, kde je hranice jejich vytíženosti, píše agentura AFP.

Přečíst článek
Burzovní palác

Pražská burza je ve formě, uzavřela na nejvyšších hodnotách za posledních více než 15 let

Pražská burza je nejsilnější za posledních více než 15,5 roku. Index PX posílil o 0,21 procenta na 1482,34 bodu, a uzavřel tak na nejvyšší hodnotě od 1. července 2008. K dnešnímu růstu, čtvrtému v řadě, dopomohly burze především akcie Komerční banky a Monety.

Přečíst článek
Rusové spolu s Číňany vyrábějí Citroëny v odstavené továrně Stellantisu

Západní sankce? Nezájem. Rusové za pomoci Číny vyrábějí nové Citroëny

Rusové se spojili s Číňany a vyrábějí v Rusku nové modely Citroënů v odstavené továrně Stellantisu. S odkazem na své zdroje a údaje celních úřadů o tom píše agentura Reuters. Nadnárodní automobilka zastavila výrobu v Rusku v dubnu 2022 poté, co Moskva podnikla vojenskou invazi na Ukrajinu.

Přečíst článek
Obchodní centrum Palladium

ANALÝZA: Aktiva realitních fondů v Česku frčí. Proč do nich investovat?

Podílové fondy patří v České republice mezi oblíbené investiční nástroje. Populární jsou i realitní fondy, prostřednictvím kterých investoři vlastní podíly v průmyslových a logistických parcích, kancelářských budovách nebo v nákupních centrech. Zájem investorů potvrzují i aktuální údaje České národní banky (ČNB). Aktuálnímu vývoji aktiv realitních fondů v Česku se ve své analýza kvartálně věnuje analytička WOOD & Company Eva Sadovská.

Přečíst článek
V Česku ženy dostávají v průměru o 17,7 procenta nižší mzdu než muži

V Praze se uskuteční mezinárodní konference Equal Pay Day. Představí rovné příležitosti pro ženy a muže

Ve dnech 11. a 12. dubna 2024 se v Praze již po patnácté uskuteční mezinárodní konference na téma rovných příležitostí a nerovného odměňování Equal Pay Day (EPD), která je největší svého druhu v Evropě a jedinou v České republice. Server newstream.cz je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
Předseda ČSSD Jan Hamáček

Exministr vnitra Hamáček jde pracovat pro Strnadovu CSG jako lobbista

Bývalý vrcholový politik, exministr vnitra a bývalý předseda ČSSD Jan Hamáček bude pracovat pro zbrojařskou a průmyslovou skupinu CSG Michala Strnada v roli ředitele vnějších vztahů.

Přečíst článek
Meziroční růst cen v lednu zpomalil

Inflace i nadále klesá. Je na nejnižších hodnotách za poslední dva roky

Meziroční růst spotřebitelských cen v Česku v lednu výrazně zpomalil na 2,3 procenta z prosincových 6,9 procenta. Inflace je tak nejnižší od března 2021, uvedl Český statistický úřad (ČSÚ).

Přečíst článek
Zpracování oceli ve společnosti Nordic Steel

EU velí dekarbonizovat české ocelářství. Na to nemáme technologie, ani peníze, tvrdí odborníci

České ocelářství není připravené na dekarbonizaci nejen technologicky, ale i finančně. Plány Evropské komise bude obtížné naplnit. Je třeba mít zelenou elektřinu, vodík a další zdroje, které státu chybí, shodují se odborníci. Ocel je přitom klíčovým materiálem pro výrobu větrných elektráren, fotovoltaiky, vlaků a podobně, uvedl předseda představenstva Ocelářské unie Daniel Urban. Ocelářství produkuje přibližně pět procent emisí skleníkových plynů v Česku.

Přečíst článek

Continental se chystá masivně propouštět

Německý výrobce automobilových dílů Continental chystá velké propouštění. V rámci zeštíhlení hodlá zrušit kolem 7150 pracovních míst ve svých automobilových aktivitách. Opatření se podle agentury DPA týká více než tří procent celkové pracovní síly podniku.

Přečíst článek

Cebia: Autorizované autoservisy odvádí horší práci než ty neautorizované

Fungování části značkových autoservisů v Česku se loni meziročně zhoršilo a v některých případech dokonce vykazovaly horší práci než ty neautorizované. Jejich hodnocení kleslo na 38 procent ze 100 možných. Vyplývá to z ročního hodnocení služby Audit servisů, kterou pravidelně poskytuje společnost Cebia. 

Přečíst článek
Ministr školství Mikuláš Bek

Školy mají smůlu. Fialova vláda jim peníze na nepedagogy v tuto chvíli nedá

Školské odbory se na jednání s premiérem Petrem Fialou (ODS), ministrem školství Mikulášem Bekem (STAN) a ministrem financí Zbyňkem Stanjurou (ODS) na penězích pro nepedagogy nedohodly. Na zaplacení 2000 nepedagogických zaměstnanců v regionálním školství chybí zhruba 800 milionů korun.

Přečíst článek

News box

Velmi odlišné údaje nabídly první odhady výsledků parlamentních voleb, které krátce po  uzavření volebních místností zveřejnily gruzínské televizní stanice. Ty provládní uváděly na prvním místě vládní stranu Gruzínský sen, jiné naznačovaly opoziční vítězství. Také podle agentur je zřejmě ve volbách vyhrála opozice označovaná většinou jako prozápadní.
Gruzínská proevropská prezidentka Salome Zurabišviliová 👎 odsoudila násilné incidenty, které poznamenaly dnešní parlamentní volby. Hlášeno je i porušování pravidel, kvůli kterému výsledky na jednom místě budou prohlášeny za neplatné.
Izraelský útok na na vojenské objekty v Íránu  může vést podle analytika z Asociace pro mezinárodní otázky Matouše Horčičky k eskalaci napětí v regionu. Útok je podle něj v kontextu íránsko-izraelského soupeření v některých aspektech bezprecedentní, a tedy riskantní. Izrael na íránské vojenské cíle zaútočil v noci na dnešek, útok se očekával již několik týdnů.
Ruské ministerstvo zahraničí dnes uvedlo, že jej hluboce  znepokojil růst napětí mezi Izraelem a Íránem a vyzvalo ke zdrženlivosti, píše agentura Reuters. Izrael v noci na dnešek provedl údery na vojenské objekty v Íránu. Podle Teheránu, který pohrozil odvetou, útok zabil dva vojáky, ale jinak nezpůsobil rozsáhlejší škody.
Spojené státy vyzvaly Teherán, aby  neopětoval útok po úderech, které na vojenské objekty v Íránu provedl v noci na dnešek Izrael. Podobně reagoval i britský premiér Keir Starmer a německý kancléř Olaf Scholz. Izraelský útok na Írán se očekával již několik týdnů, předpokládalo se ale, že jej Izrael uskuteční až po amerických prezidentských volbách 5. listopadu, napsal v této souvislosti zpravodajský web BBC.
Koncové ceny elektřiny a plynu v Česku jsou i přes prudké zdražování během energetické krize nyní stále 📉 mírně pod průměrem většiny evropských států. Vyplývá to z odborné studie poradenské společnosti ENA. U elektřiny jsou oproti průměru vybraných zemí zhruba o tři procenta nižší, u plynu přibližně o deset procent. 
Írán po nočních izraelských útocích na jeho vojenské objekty uvedl, že má  právo a povinnost se proti této agresi bránit. S odvoláním na prohlášení íránské diplomacie o tom informovala agentura AFP.
Při izraelských úderech na Írán v noci na dnešek zahynuli 2️⃣ íránští vojáci, uvedla íránská státní agentura IRNA. Příslušníci ozbrojených sil islámské republiky podle ní zahynuli při obraně země.
Francouzská firma Fnac Darty, jejímž největším akcionářem je společnost Vesa Equity Investment českého miliardáře 👨 Daniela Křetínského, převezme italskou skupinu Unieuro, která je největším maloobchodním prodejcem spotřební elektroniky a domácích spotřebičů v této jihoevropské zemi. Informovala o tom agentura Reuters.
Obavu z toho, že je umělá inteligence (AI) připraví o práci, nemá v Česku 51 procent lidí. AI se v tomto ohledu ☝ obává 39 procent Čechů. Ti se nejčastěji domnívají, že jejich pracovní náplň umělá inteligence převezme do pěti až deseti let. Zbylá část lidí se jasně nevyjádřila. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme