Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Na části Islandu po erupci stále neteče teplá voda, místy jsou i výpadky proudu

Pozůstatky sopečné erupce. Bez teplé vody jsou desítky tisíc Islanďanů

Po nové sopečné erupci, která ve čtvrtek začala na poloostrově Reykjanes na jihozápadě Islandu, je stále bez zdroje teplé vody na 28 tisíc domácností. Oprava potrubí, které zajišťuje i vytápění většiny domů, potrvá nejméně několik dní. Podle agentury AFP to oznámil provozovatel sítě HS Orka a úřady. Agentura DPA s odvoláním na úřady uvedla, že lze nejnovější erupci považovat za skončenou.

Přečíst článek

Raketový začátek roku pro Nvidii. Firma hodnotou vyrovnala Teslu a dotírá na Amazon

Přečíst článek
Budovy a pozemky Pardubického pivovaru, v kterém od loňského března skončila výroba, změní majitele

Hotovo. Budovy a pozemky Pardubického pivovaru změní majitele

Budovy a pozemky Pardubického pivovaru, v kterém od loňského března skončila výroba, změní majitele. Kupcem je Conseq Funds investiční společnost, schválila to valná hromada firmy. Cena transakce není známa. V pozvánce akcionářům byla částka 186,2 milionu korun bez DPH.

Přečíst článek
Huť Liberty Ostrava

Trpělivost došla. Před hutí Liberty Ostrava proběhne stávka odborů, verbuje se i veřejnost

Před hlavní bránou hutní společnosti Liberty Ostrava se 22. února v poledne uskuteční odborový protestní mítink za tamní zachování výroby oceli, oznámil předseda OS KOVO Roman Ďurčo a další zástupci odborů. Odboráři také kritizovali vládu, že situaci v huti Liberty Ostrava, která od 22. prosince stojí a zaměstnanci jsou doma, nevěnuje dostatečnou pozornost.

Přečíst článek
Air Bank platební karta u terminálu.

Mezi banky, které mají pojistku na ochranu osobních věcí, se nově přidává i Air Bank

Proti zneužití ztracené platební karty i ztrátě osobních věcí se mohou nově pojistit i klienti Air Bank, kteří dosud tuto možnost na rozdíl od zákazníků jiných tuzemských bank neměli. Novinku banka nabízí ve spolupráci s Maxima pojišťovnou a tvrdí, že má jedny z nejvyšších limitů u tohoto pojištění na trhu.

Přečíst článek
Rafinerie společnosti Rosněfť v Německu

Němci přemýšlí, že zestátní svá aktiva ve firmě Rosněfť. Podkopete důvěru investorů, reagoval Peskov

Vláda v Berlíně zvažuje, že zestátní německá aktiva ruské ropné společnosti Rosněfť. S odkazem na právní zástupce ruské firmy v Německu o tom informovala agentura Reuters.

Přečíst článek
Petr Michálek, šéf představenstva Skanska Residential

Chytří nakupují ve špatných časech. A horší časy pro bytový trh skončily, říká šéf Skansky Michálek

Ceny bytů půjdou nahoru, a to není jen domněnka developerů, říká Petr Michálek, šéf představenstva Skanska Residential. Nasvědčují tomu všechny parametry, ať už jde o malou nabídku nových bytů, ožívající se poptávka či stále vysoké ceny výstavby. Nejhorší je podle Michálka nelepšící se situace s povolovacím řízením staveb. To je nejen podle něj stále velmi zdlouhavé a komplikované, prodražuje výstavbu a způsobuje nedostatek nových bytů na trhu. „Nevidím světýlko na konci tunelu,“ říká Michálek.

Přečíst článek
ČSOB

Bance ČSOB loni stoupl zisk o šest procent na více než 15 miliard

Čistý zisk skupiny ČSOB, která patří mezi největší tuzemské banky, v roce 2023 stoupl meziročně o šest procent na 15,4 miliardy korun. Objem aktiv pod její správou vzrostl o 19 procent na 365 miliard korun. Zisky ostatních velkých bank se vyvíjely oběma směry.

Přečíst článek
Pobočka pobočky České pošty Ostrava 39 - OC Forum Nová Karolina

Zavření poboček, škrty a vyhazovy prospěly České poště. Ta loni snížila ztrátu

Česká pošta za loňský rok snížila ztrátu zhruba o miliardu korun přibližně na 700 milionů korun. Přispěly k tomu provozní změny a úspory včetně uzavření 300 poboček. Letošní hospodaření by mělo skončit kladnou nulou, řekl při otevření 900. pobočky Pošty Partner ve Hvožďanech na Příbramsku generální ředitel Miroslav Štěpán.

Přečíst článek
Výroba masa v ČR loni klesla na nejnižší úroveň nejméně od roku 2000

Češi opouští maso. Jeho výroba loni klesla na nejnižší úroveň od roku 2000

Výroba masa v Česku loni klesla o 2,6 procenta na 435 908 tun. Je to nejnižší úroveň nejméně od roku 2000, uvedl Český statistický úřad (ČSÚ). Přímý nákup mléka od výrobců loni naopak stoupl o 1,6 procenta na 3138 milionů litrů.

Přečíst článek

Valentýnské tipy pro dokonalý účes od Dreame

Valentýn je za dveřmi, a co by bylo lepšího než oslavit lásku s dokonalým účesem? Dreame Hair Glory Hair Dryer je tedy, aby vám pomohl dosáhnout právě toho. Tento vysoušeč vlasů není jen dalším přístrojem ve vaší koupelně. Díky svému elegantnímu designu a špičkové technologii se stane vaším nejlepším pomocníkem nejen na Valentýna.

Přečíst článek
Apple uvedl na americký trh brýle pro rozšířenou i virtuální realitu Vision Pro

Ještě dražší Apple Vision Pro. Revoluční brýle s virtuální realitou nabízí lidé za přemrštěné ceny

Mánie kolem brýlí Vision Pro nebere konce. Sociální sítě zaplavují fotografie a videa s lidmi, kteří je nosí při večeři v restauraci, v posilovně, či na koncertech. A nejen na „sockách“ je nový produkt od společnosti Apple populární. Agentura Bloomberg uvedla, že se brýle prodávají ve velkém i přes neoficiální obchody. Mnohdy za přemrštěnou cenu.

Přečíst článek

News box

Velmi odlišné údaje nabídly první odhady výsledků parlamentních voleb, které krátce po  uzavření volebních místností zveřejnily gruzínské televizní stanice. Ty provládní uváděly na prvním místě vládní stranu Gruzínský sen, jiné naznačovaly opoziční vítězství. Také podle agentur je zřejmě ve volbách vyhrála opozice označovaná většinou jako prozápadní.
Gruzínská proevropská prezidentka Salome Zurabišviliová 👎 odsoudila násilné incidenty, které poznamenaly dnešní parlamentní volby. Hlášeno je i porušování pravidel, kvůli kterému výsledky na jednom místě budou prohlášeny za neplatné.
Izraelský útok na na vojenské objekty v Íránu  může vést podle analytika z Asociace pro mezinárodní otázky Matouše Horčičky k eskalaci napětí v regionu. Útok je podle něj v kontextu íránsko-izraelského soupeření v některých aspektech bezprecedentní, a tedy riskantní. Izrael na íránské vojenské cíle zaútočil v noci na dnešek, útok se očekával již několik týdnů.
Ruské ministerstvo zahraničí dnes uvedlo, že jej hluboce  znepokojil růst napětí mezi Izraelem a Íránem a vyzvalo ke zdrženlivosti, píše agentura Reuters. Izrael v noci na dnešek provedl údery na vojenské objekty v Íránu. Podle Teheránu, který pohrozil odvetou, útok zabil dva vojáky, ale jinak nezpůsobil rozsáhlejší škody.
Spojené státy vyzvaly Teherán, aby  neopětoval útok po úderech, které na vojenské objekty v Íránu provedl v noci na dnešek Izrael. Podobně reagoval i britský premiér Keir Starmer a německý kancléř Olaf Scholz. Izraelský útok na Írán se očekával již několik týdnů, předpokládalo se ale, že jej Izrael uskuteční až po amerických prezidentských volbách 5. listopadu, napsal v této souvislosti zpravodajský web BBC.
Koncové ceny elektřiny a plynu v Česku jsou i přes prudké zdražování během energetické krize nyní stále 📉 mírně pod průměrem většiny evropských států. Vyplývá to z odborné studie poradenské společnosti ENA. U elektřiny jsou oproti průměru vybraných zemí zhruba o tři procenta nižší, u plynu přibližně o deset procent. 
Írán po nočních izraelských útocích na jeho vojenské objekty uvedl, že má  právo a povinnost se proti této agresi bránit. S odvoláním na prohlášení íránské diplomacie o tom informovala agentura AFP.
Při izraelských úderech na Írán v noci na dnešek zahynuli 2️⃣ íránští vojáci, uvedla íránská státní agentura IRNA. Příslušníci ozbrojených sil islámské republiky podle ní zahynuli při obraně země.
Francouzská firma Fnac Darty, jejímž největším akcionářem je společnost Vesa Equity Investment českého miliardáře 👨 Daniela Křetínského, převezme italskou skupinu Unieuro, která je největším maloobchodním prodejcem spotřební elektroniky a domácích spotřebičů v této jihoevropské zemi. Informovala o tom agentura Reuters.
Obavu z toho, že je umělá inteligence (AI) připraví o práci, nemá v Česku 51 procent lidí. AI se v tomto ohledu ☝ obává 39 procent Čechů. Ti se nejčastěji domnívají, že jejich pracovní náplň umělá inteligence převezme do pěti až deseti let. Zbylá část lidí se jasně nevyjádřila. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme