Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Elektronický systém přihlášek na SŠ se kvůli problému s přílohami spustí později

Jak dlouho vydrží? Elektronický systém přihlášek na střední školy konečně funguje

Elektronický systém přihlášek na střední školy již funguje bez problémů, zájemci odevzdali od pátečního spuštění přes 2000 přihlášek. Uvedl to ředitel státní organizace Cermat Miroslav Krejčí. Systém se po odkladech otevřel v pátek před půlnocí. Uchazeči a jejich rodiče mají možnost podávat přihlášky do 20. února, o případném prodloužení termínu ministr školství Mikuláš Bek (STAN) rozhodne podle ministerstva v následujícím týdnu. Krejčí řekl, že jednání k tomu je naplánováno na pondělí.

Přečíst článek
Škoda Auto zvýší od dubna mzdové tarify o pět procen

Škoda Auto zakopala válečnou sekyru s odbory. Od dubna zvýší platy

Škoda Auto zvýší od dubna mzdové tarify o pět procent. Vedle toho dostanou zaměstnanci automobilky v květnu za rok 2023 variabilní bonus 96 tisíc korun a jednorázovou odměnu 4000 korun, tedy celkem 100 tisíc korun. Automobilka uzavřela mzdové kolektivní vyjednávání s odbory.

Přečíst článek
Automobilka Stellantis čelí další kritice ze strany italské vlády

Fiat po sto letech nebyl nejprodávanějším autem v Itálii. Země za to kritizuje Francouze

Automobilový koncern Stellantis čelí další kritice ze strany italské vlády. Ministrovi průmyslu se nelíbí vliv, jaký má na firmu francouzská vláda, a poukazuje i na to, že Fiat v prosinci poprvé téměř po 100 letech nebyl v Itálii nejprodávanější značkou auta. Stellantis úder vrací výčitkami, že vláda v Římě dostatečně nepodporuje výrobu elektromobilů. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Přečíst článek
Kupní cenu za Robin potvrdily dva posudky, vrátí se za osm a půl roku

Duspěva z Čepra: Cenu za Robin Oil potvrdily dva nezávislé posudky

Kupní cenu společnosti Robin Oil potvrdily dva nezávislé posudky. Fixní část ceny, kterou společnost Čepro za firmu zaplatila, byla 2,4 miliardy korun, další tvořily peníze a provozní kapitál firmy, uvedl předseda představenstva Čepra Jan Duspěva.

Přečíst článek

Prodávají duši v peří. Z knihkupectví Martinus v Brně se lidem nechce odejít

Vítejte doma, knihomolové! Knihkupectví Martinus v Brně přišlo s neotřelým konceptem literární kavárny. Vůně knih, čerstvě pražené kávy a pohodlná křesílka navozují intimní, skoro až domácí atmosféru a vybízejí k listování knihou, která návštěvníkovi zrovna padla do oka. Čas tu ubíhá tak nějak jinak. Nejen proto si prodejna v nákupním centru Velký Špalíček vysloužila zlato v prosincovém kole retailové soutěže Visa Czech Top Shop. Newstream je partnerem tohoto ocenění.

Přečíst článek
Záporožská jaderná elektrárna

Nervozita okolo Záporožské jaderné elektrárny. Chybí tam kvalifikovaní pracovníci

Počet zaměstnanců Rusy okupované Záporožské jaderné elektrárny na východě Ukrajiny se snížil na 4500 z 11 500 před začátkem ruské invaze do sousední země, řekl šéf Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) Rafael Grossi podle agentury DPA. O situaci v největším zařízení svého druhu v Evropě bude příští týden jednat s ruskými provozovateli elektrárny.

Přečíst článek
Tesla v USA svolává ke kontrole téměř všechny své elektromobily

Tesly v USA musí na kontrolu. Chyba u více než dvou milionů vozů může způsobil nehodu

Výrobce elektromobilů Tesla ve Spojených státech svolává ke kontrole 2,2 milionu vozidel, to znamená téměř všechny své elektromobily. Důvodem je nesprávná velikost písma varovných kontrolek, což zvyšuje riziko nehody. Oznámil to americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu (NHTSA).

Přečíst článek

Aténské letiště jde na burzu. Stát z toho má 20 miliard

S akciemi mezinárodního letiště v Aténách se příští týden začne obchodovat na burze.

Přečíst článek

Gen Digital hlásí lehce slabší čísla. A snížila výhled pro letošní rok

Antivirová firma Gen Digital, která vznikla spojením české společností Avast a americké NortonLifeLock, snížila ve třetím fiskálním čtvrtletí končícím v prosinci čistý zisk o 13 procent na 144 milionů dolarů, tedy zhruba 3,3 miliardy korun.

Přečíst článek
Jeff Bezos, zakladatel internetového gigantu Amazon

Amazonu se dařilo, zisk prudce rostl. I díky cloudu

Vánoční sezona se v Amazonu povedla. V předešlém čtvrtletí internetovému prodejci prudce vzrostl zisk. Dařilo se i jeho cloudové divizi.

Přečíst článek
Apple zvýšil čtvrtletní zisk, jeho tržby se vrátily k růstu

Apple zvýšil čtvrtletní zisk, v Číně však zaostal za odhady

Americký technologický gigant Apple v prvním finančním čtvrtletí zvýšil čistý zisk meziročně o 13 procent na 33,9 miliardy dolarů (zhruba 775 miliard korun). Její tržby se zvýšily o dvě procenta na 119,6 miliardy dolarů. Zaznamenaly tak první nárůst za posledních pět čtvrtletí, a to zejména díky vyšším tržbám z prodeje telefonů iPhone.

Přečíst článek

News box

Gruzínská volební komise vyhlásila vítězem parlamentních voleb vládní stranu Gruzínský sen. Ta po sečtení téměř všech hlasů získala přes 54 procent. Výsledek je ranou pro prozápadně orientované Gruzínce, kteří věřili v úspěch opozice, uvedla agentura Reuters. Opozice už v sobotu pozdě večer oznámila, že výsledky neuznává, když se ukázalo, že proruský Gruzínský sen v nich vítězí.
Reklama
Reklama
Doporučujeme