Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Meta na steroidech. Ztrojnásobila čtvrtletní zisk a poprvé vyplatí akcionářům dividendu

Americká internetová společnost Meta Platforms ve čtvrtém čtvrtletí ztrojnásobila čistý zisk na více než 14 miliard dolarů (zhruba 320 miliard korun) ze 4,7 miliardy dolarů před rokem. Firma v rovněž oznámila, že akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem, krátce po jejím zveřejnění si připisovaly zhruba 15 procent.

Přečíst článek
Jozef Síkela (STAN), ministr průmyslu a obchodu

Dalibor Martínek: Co bude s jadernou energetikou v Česku? Vláda by měla dát karty na stůl

Přečíst článek

Čtyři jaderné bloky jsou lepší, tlačí Francouzi na Fialovu vládu. Česko by se tím astronomicky zadlužilo

Přečíst článek
Armex Energy je dodavatelem elektřiny a plynu

Energetický regulační úřad uložil rekordní pokutu. Armex Energy musí zaplatit miliony

Energetický regulační úřad (ERÚ) uložil společnosti Armex Energy rekordní pokutu 4,746 milionu korun za nekalé obchodní praktiky. Jde o dosud nejvyšší sankci uloženou za protispotřebitelské chování jednomu konkrétnímu dodavateli. Firma podle úřadu spáchala 55 dílčích útoků vůči spotřebitelům. Rozhodnutí je pravomocné, řekl mluvčí ERÚ Michal Kebort. Proti prvoinstančnímu rozhodnutí společnost podala rozklad, úřad ho zamítl.

Přečíst článek
Počet aktivních uživatelů sociálních sítí loni překročil pět miliard

Na sociálních sítích ujíždí už více než pět miliard lidí, denně u displeje tráví hodiny

Počet aktivních uživatelů sociálních sítí loni překročil pět miliard lidí, což představuje 62,3 světové populace. Vyplývá to z výroční zprávy, kterou zveřejnila společnost Meltwater spolu s agenturou We Are Social. Připojení k internetu má 5,53 miliardy lidí, uvádí zpráva. Typický uživatel internetu denně na síti stráví šest hodin a 40 minut.

Přečíst článek
Elektronický systém přihlášek na SŠ se kvůli problému s přílohami spustí později

Studenti musí čekat. Elektronický systém přihlášek na střední školy má problémy, spustí se později

Elektronický systém pro přihlášky na střední školy, který se měl ve čtvrtek po půlnoci poprvé otevřít uchazečům, bude kvůli problémům s nahráváním příloh spuštěn později. Organizace Cermat oznámila, že i když problém v programu už odstranila, musí systém znovu otestovat z hlediska bezpečnosti. Spustí ho pravděpodobně v pátek večer, řekl ředitel organizace Miroslav Krejčí. Problémy měly v minulosti i další projekty související s digitalizací státní správy.

Přečíst článek

Kdo jsou nejlepší čeští mluvčí? Sochor a Cimbala

Za soukromý sektor cenu Mluvčí roku získal Václav Sochor, šéf korporátní komunikace Tipsport. Ocenění Nejlepší mluvčí veřejného sektoru má Aleš Cimbala, tiskový mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze. Titul PR tým roku převzalo Britské velvyslanectví v Praze. Cenu každodočně vyhlašuje PR Klub.

Přečíst článek

Miliardář Bouška koupil ve Finsku další fabriku na výrobu krmiv

Výrobce krmiv Vafo Group českého miliardáře Pavla Boušky, převzala finskou firmu Dagsmark Petfood. Vafo Group se tím stala jedničkou na trhu s krmivem pro domácí zvířata v severských zemích. Hodnotu obchodu firma nezveřejnila.

Přečíst článek
Škoda Auto začala prodávat auta v půlmilionové Bruneji

Škoda Auto začala prodávat auta v půlmilionové Bruneji

Automobilka Škoda Auto začala prodávat své vozy v další zemi jihovýchodní Asie. Po Vietnamu, kam vstoupila v loňském roce, má nově dealerství i v Bruneji. Firma již dříve oznámila, že zvažuje vstup i do dalších zemí tohoto regionu, jako jsou Thajsko, Malajsie nebo Indonésie. Novými odbytišti chce nahradit výpadek prodejů v Číně a v Rusku.

Přečíst článek
Setkání signatářů a podporovatelů Women's Empowerment Principles WEPs

Rovnost znamená byznys: Diverzita a rovnocenné podmínky mají své obchodní opodstatnění

Podle Gender Equality Indexu dosahuje v České republice podíl žen mezi členy představenstev největších kótovaných společností a dozorčích rad pouhých 21 procent. V porovnání se zeměmi EU se tak ČR nachází na 20. místě. Spolu se 17,7procentním rozdílem v odměňování v neprospěch žen patříme na evropském kontinentu k těm horším. Na sedmém setkání signatářů a podporovatelů Women's Empowerment Principles (WEPs) s podtitulem Rovnost znamená byznys se hovořilo především o tom, proč jsou změny tak pomalé a těžko se prosazují a jak přesvědčit ty, kteří mohou změnu urychlit. Panelovou diskuzi vedla Radmila Pinkavová Jirkovská, která se nedávno ujala role evropské koordinátorky WEPs.

Přečíst článek

Léčiva mají být k dispozici hlavně pacientům a ne distributorům

Horkým zdravotnickým tématem posledních týdnů je pozměňovací návrh k novele zákona o léčivech, takzvaný chráněný distribuční kanál léčiv. Typický poslanecký přílepek, který s touto novelou vlastně ani nesouvisí, je standardní ukázkou toho, jak se zákony připravovat nemají.

Přečíst článek

PPF buduje mezinárodní mýtné impérium přes akvizici německé Vitronic

Provozovatel mýtných systémů ITIS Holding, který pokrývá aktivity skupiny PPF u investic do inteligentní dopravní infrastruktury, zahájil proces akvizice stoprocentního podílu v německé společnosti Vitronic. Dokončení transakce je podmíněno schválením úřadů pro hospodářskou soutěž v Německu, Maroku, Saúdské Arábii a Spojených arabských emirátech. Finanční detaily transakce firmy nezveřejnily.

Přečíst článek

ECB kritizuje banky za přílišnou váhavost

Evropská centrální banka (ECB) zastává názor, že banky v eurozóně dělají příliš málo pro boj proti změně klimatu a řízení souvisejících rizik. EU chybí na přibližování se ke stanoveným cílům do roku 2030 skoro půl bilionu eur ročně, píše německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Přečíst článek

News box

Gruzínská volební komise vyhlásila vítězem parlamentních voleb vládní stranu Gruzínský sen. Ta po sečtení téměř všech hlasů získala přes 54 procent. Výsledek je ranou pro prozápadně orientované Gruzínce, kteří věřili v úspěch opozice, uvedla agentura Reuters. Opozice už v sobotu pozdě večer oznámila, že výsledky neuznává, když se ukázalo, že proruský Gruzínský sen v nich vítězí.
Reklama
Reklama
Doporučujeme