Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

ECB kritizuje banky za přílišnou váhavost

Evropská centrální banka (ECB) zastává názor, že banky v eurozóně dělají příliš málo pro boj proti změně klimatu a řízení souvisejících rizik. EU chybí na přibližování se ke stanoveným cílům do roku 2030 skoro půl bilionu eur ročně, píše německý list Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Přečíst článek
Kateřina Božková: Chceme hodnotit manažerské schopnosti a dovednosti, ne to, do jakého těla se člověk narodil

Kateřina Božková: Hodnotíme manažerské schopnosti a dovednosti. Ne to, do jakého těla se člověk narodil

Česká manažerská asociace sdružuje lidi z celé republiky a prostřednictvím soutěže Manažer roku jim umožňuje předvést své dovednosti a poměřit se s ostatními. Vedení projektu se před dvěma lety ujala Kateřina Božková, která letos připravuje už třetí ročník soutěže, tentokrát navíc v novém formátu. Jejímu týmu se podařilo proměnit zavedený koncept a udělat první krok k modernizaci jinak spíše tradiční soutěže. „Mám pocit, že důvěru jsem získala především tím, že co řeknu, to udělám. Nejsem člověk, který by sliboval vzdušné zámky,“ říká Kateřina Božková.

Přečíst článek
Toyota loni dosáhla rekordního prodeje, zůstala jedničkou na světovém trhu

Toyota vládne automobilovému světu. V prodejích vozů vytvořila nový světový rekord

Japonská automobilka Toyota Motor loni zvýšila prodej o 7,2 procenta na 11,2 milionu vozů, což je podle agentury AFP nový světový rekord. Japonská firma tak už čtvrtým rokem za sebou zůstala největším prodejcem automobilů na světě před německým konkurentem Volkswagen.

Přečíst článek
Muskova firma Neuralink implantovala mozkový čip prvnímu člověku

Muskova firma Neuralink už dloube lidem do hlavy. První člověk dostal mozkový čip

Společnost Neuralink miliardáře Elona Muska oznámila, že v neděli byl prvnímu člověku implantován její mozkový čip. Pacientovi se daří dobře, napsala firma podle agentury Reuters v pondělí na síti X. Čipy mají umožnit postiženým pacientům znovu se pohybovat a komunikovat.

Přečíst článek

Česko si polepšilo v žebříčku hodnocení korupce. Kritika se valí na Slovensko

Česká republika si mírně polepšila ve zveřejněném žebříčku organizace Transparency International (TI), která hodnotí vnímání korupce ve 180 zemích a oblastech. Z možných sta bodů jich v bilanci za loňský rok získala 57, o rok dříve obdrželo Česko 56 bodů.

Přečíst článek
Praha nekoupí od České pošty její hlavní sídlo v Jindřišské ulici

Praha nekoupí od České pošty její hlavní sídlo v Jindřišské ulici. Nevyhovuje

Praha nakonec nekoupí od České pošty její hlavní budovu v Jindřišské ulici. Pro potřeby magistrátu tam není dost prostoru a modernizace objektu by byla příliš nákladná, uvedl magistrát. Prodejem nemovitostí se pošta snaží stabilizovat své hospodaření. V dřívějším tendru na koupi hlavní budovy v Jindřišské s vyvolávací cenou 1,538 miliardy korun se v závěru loňského roku neobjevil žádný zájemce.

Přečíst článek
Síť prodejen Hruška převezme maďarský fond Oriens

Síť prodejen Hruška převezme maďarský fond Oriens. Patří mu i obchody Flop

Maloobchodní síť Hruška převezme maďarský investiční fond Oriens. Hodnota transakce, kterou ještě musí posoudit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), se pohybuje v jednotkách miliard korun. Serveru Zboží&Prodej potvrdily podpis smlouvy dva zdroje obeznámené s aktuální situací na trhu.

Přečíst článek
Eva Straškrábová

Eva Straškrábová: Komunikace značky už není jen o emocích, dnes musíme více vysvětlovat racionální benefity

Minerální voda Mattoni, která je vlajkovou lodí společnosti Mattoni 1873, oslavila své 150. narozeniny. V základu je to pořád stejná minerální voda, navenek ale prošla celou řadou proměn. Jak říká manažerka značky Eva Straškrábová, největší výzvou je zůstat součástí aktuálního dění a oslovovat i nejmladší cílovou skupinu. Ta klade velký důraz na často skloňovanou udržitelnost. I to je jeden z důvodů, proč se Mattoni v této oblasti angažuje.

Přečíst článek
Bernard Arnault

Boj o moc v domě šampaňského, šperků a módy. Kdo z pěti dětí získá impérium, co vládne luxusu celého světa?

Bernardu Arnaultovi bude za měsíc pětasedmdesát let. Evidentně nazrála doba na to, aby předal luxusní impérium LVMH dědicům. Ale hlavně žádné prudké pohyby. 

Přečíst článek
Pivovar Genius noci v Lomnici navázal na letitou tradicci

Obyčejný byznys: Genius noci, minipivovar rodiny Pavlišových, sbírá ocenění a roste

Ivo Pavliš se z profese ajťáka před osmi lety postupně přeorientoval na sládka. Pivo měl vždycky rád, ale jen jako konzument. V roce 2016 s manželkou obrodili dávno zapomenutý pivovar v Lomnici, která leží severně od Brna a dali mu netradiční název - Genius noci.

Přečíst článek
Z Liberty Ostrava je „město duchů“, lidé se bojí o práci

Nekonečný příběh. Zaměstnanci Liberty Ostrava zůstanou doma další týden

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se posunuje o další týden. Po jednání s vedením podniku to řekl předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina. Huť se stále nedohodla s firmou Tameh Czech na dodávkách energií. Nový parní generátor, který umožní bezpečný restart koksárenských baterií, chce huť spustit nejpozději koncem února.

Přečíst článek

News box

Bulhaři v předčasných volbách rozhodují o novém složení parlamentu. Hlasování se koná poté, co se politické strany nedokázaly dohodnout na vytvoření koaliční vlády. Jsou to už sedmé parlamentní volby za necelé čtyři roky, Bulharsko nyní spravuje úřednická vláda vedená Dimitarem Glavčevem. 
Při bojích s militantním šíitským hnutím Hizballáh v jižním Libanonu zahynuli v sobotu večer čtyři izraelští vojáci. Dalších 14 jich bylo zraněno, z toho pět vážně. Informovala o tom dnes izraelská armáda. V boji byli podle ní zabiti také tři příslušníci Hizballáhu.
V říjnu budou muset české firmy poprvé přiznat skutečné emise z dovezených produktů. Regulaci, kterou přijala Evropská unie, začala pro podniky platit již loni v říjnu, kdy musely začít čtvrtletně hlásit emise dovezených produktů, ale zjednodušeným způsobem. Takzvané uhlíkové clo má za cíl vyrovnat ceny za emise uhlíku mezi domácími a importovanými produkty.
Gruzínská volební komise vyhlásila vítězem parlamentních voleb vládní stranu Gruzínský sen. Ta po sečtení téměř všech hlasů získala přes 54 procent. Výsledek je ranou pro prozápadně orientované Gruzínce, kteří věřili v úspěch opozice, uvedla agentura Reuters. Opozice už v sobotu pozdě večer oznámila, že výsledky neuznává, když se ukázalo, že proruský Gruzínský sen v nich vítězí.
Reklama
Reklama
Doporučujeme