Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Emma Capital vytvoří společný podnik s PNS, rozdělí si divizi Mailstepu

Škatulata v distribuci tisku. Emma Capital vytvoří společný podnik s PNS, rozdělí si divizi Mailstepu

První novinová společnost (PNS), největší distributor tisku na českém trhu, vstoupí do divize finishingu společnosti Mailstep, která poskytuje služby balení, zpracování zásilek pro předplatné a přepravu či doručování zejména pro mediální domy a polygrafický průmysl. PNS získá v nově vzniklé společnosti MailFinish padesátiprocentní podíl, 45 procent zůstává ve vlastnictví skupiny Emma Capital podnikatele Jiřího Šmejce a zbylých pět procent dál drží Jan Rozlivka.

Přečíst článek

Hongkong nevzkvétá. Atmosférou připomíná předlistopadové poměry v Československu

Přečíst článek
Vědci zkoušejí novou cestu k využití orgánů zvířat pro člověka

Vědci zkoušejí novou cestu k využití orgánů zvířat pro člověka

Pacient po mozkové smrti byl v USA po tři dny připojen ke geneticky upraveným játrům prasete. Je to nový pokus, jak z transplantací, závislých do vysoké míry na náhodě, udělat standardní byznys biotechnologického průmyslu.

Přečíst článek
USA kvůli ruské hrozbě rozmístí v Británii jaderné zbraně (ilustrační foto)

Příprava na válku s Ruskem? USA rozmístí v Británii jaderné zbraně

Spojené státy se poprvé po 15 letech chystají rozmístit v Británii jaderné zbraně, napsal britský list The Telegraph. Washington se podle něj tak rozhodl kvůli rostoucí hrozbě ze strany Ruska.

Přečíst článek
Americká vláda schválila prodej stíhaček F-16 Turecku

Turecko dostane od USA stíhačky F-16 v hodnotě 23 miliard dolarů

Americká administrativa schválila prodej stíhaček F-16 Turecku. Jde o obchod za 23 miliard dolarů (525 miliard korun), uvedla agentura AP, podle níž tak Spojené státy reagují na to, že Turecko v týdnu po dlouhém váhání schválilo přistoupení Švédska k NATO. Spojené státy také plánují prodat až 40 stíhaček F-35 Řecku a zemi dále darují další obranné vybavení. S odvoláním na dopis, který řeckému premiérovi zaslal americký ministr zahraničí Antony Blinken, o tom dnes informovala agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Prodejce oděvů H&M chce podle odborů uzavřít ve Španělsku čtvrtinu obchodů

Razantní kroky řetězce H&M ve Španělsku. Zavře tam více než třetinu poboček

Švédský prodejce oděvů H&M plánuje uzavřít více než čtvrtinu svých obchodů ve Španělsku a propustit skoro 15 procent zaměstnanců, oznámil španělský odborový svaz CCOO. Španělsko je domovem hlavního konkurenta H&M, firmy Inditex.

Přečíst článek

Musk shání peníze pro svou umělou inteligenci. Škemrá u asijských miliardářů

Elon Musk se opět staví do role vyzyvatele, tentokrát na poli umělé inteligence. Pro svojí firmu xAI zatím shání peníze, cíle má však nemalé. Poměřovat síly chce s lídrem trhu, společností OpenAI, která se těší štědré podpoře Microsoftu.

Přečíst článek
Air Bank pobočka, ilustrační foto

Další banka zlevnila hypotéky. Air Bank nabízí úrok i pod pět procent

Nejnižší sazba při refinancování hypotéky u Air Bank nově začíná na 4,99 procenta ročně a řadí se tak mezi nejnižší na trhu.

Přečíst článek
Ilustrační obrázek

Hackeři se zaměřují na automobily. Vozy budou chráněny před kyberútoky

Letošní červenec přinese další změnu pro výrobce automobilů. K řadě platných povinností jim u nových vozů přibude ochrana před kyberútoky. Tu zatím řešila každá automobilka po svém.

Přečíst článek
Výstavba metra D

Praha vypíše tendr za 86 miliard na autonomní vozy metra. Dočkají se linky C a D

Pražský dopravní podnik (DPP) vypíše zakázku za 86 miliard korun na automatizaci provozu na lince metra C a nákup vlaků pro linky C a D.

Přečíst článek
Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments dokončila první akvizici letošního roku

ZDR Investments zahajuje rok 2024 akvizicí retail parku v Praze

Skupina nemovitostních fondů ZDR Investments dokončila první akvizici letošního roku. Do portfolia fondu pro kvalifikované investory zakoupila prodejnu potravin Billa s navazujícím retailem v pražské městské čtvrti Kunratice.

Přečíst článek
Radovan Vítek

Analytická společnost Muddy Waters opět šije do Vítka, CPI už se ohradila

Americká investiční společnost Muddy Waters Research vydala další analýzu, ve které poukazuje na obchodní praktiky realitní společnosti CPI Property Group českého miliardáře Radovana Vítka.

Přečíst článek

News box

Bulhaři v předčasných volbách rozhodují o novém složení parlamentu. Hlasování se koná poté, co se politické strany nedokázaly dohodnout na vytvoření koaliční vlády. Jsou to už sedmé parlamentní volby za necelé čtyři roky, Bulharsko nyní spravuje úřednická vláda vedená Dimitarem Glavčevem. 
Při bojích s militantním šíitským hnutím Hizballáh v jižním Libanonu zahynuli v sobotu večer čtyři izraelští vojáci. Dalších 14 jich bylo zraněno, z toho pět vážně. Informovala o tom dnes izraelská armáda. V boji byli podle ní zabiti také tři příslušníci Hizballáhu.
V říjnu budou muset české firmy poprvé přiznat skutečné emise z dovezených produktů. Regulaci, kterou přijala Evropská unie, začala pro podniky platit již loni v říjnu, kdy musely začít čtvrtletně hlásit emise dovezených produktů, ale zjednodušeným způsobem. Takzvané uhlíkové clo má za cíl vyrovnat ceny za emise uhlíku mezi domácími a importovanými produkty.
Gruzínská volební komise vyhlásila vítězem parlamentních voleb vládní stranu Gruzínský sen. Ta po sečtení téměř všech hlasů získala přes 54 procent. Výsledek je ranou pro prozápadně orientované Gruzínce, kteří věřili v úspěch opozice, uvedla agentura Reuters. Opozice už v sobotu pozdě večer oznámila, že výsledky neuznává, když se ukázalo, že proruský Gruzínský sen v nich vítězí.
Reklama
Reklama
Doporučujeme