Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Tesla Model X

Tesla na dva týdny zastaví výrobu v berlínské továrně. Chybějí jí díly

Berlínská továrna americké automobilky Tesla od 29. ledna na dva týdny zastaví většinu výroby, chybí jí díly. Podle agentury DPA o tom ve čtvrtek večer informoval americký výrobce elektromobilů. Důvodem odstávky je narušení dodavatelských řetězců kvůli útokům jemenských povstalců podporovaných Íránem v Rudém moři.

Přečíst článek

Už jste se někdy naštvali u WordPressu? Aneb kam směřuje správa digitálního obsahu

Spousta zakladatelů řeší v počátečních fázích podnikání to, že potřebují pro svůj business web nebo aplikaci. Většinu z nás napadne pravděpodobně jednoduchá cesta, kterou je si tento web vytvořit pomocí WordPressu. Je to poměrně snadné a zvládne to i méně technicky zkušený člověk.

Přečíst článek
Elektromobil, ilustační foto

Růst celosvětového prodeje elektromobilů loni zpomalil, zákazníci čekají na levnější modely

Růst celosvětového prodeje plně elektrických a plug-in hybridů (PHEV) loni zpomalil na 31 procent z 60 procent o rok dříve. Vyplývá to z dat analytické organizace Rho Motion. V samotném prosinci se prodalo 1,5 milionu těchto vozů, což je měsíční rekord, uvedla s odkazem na zprávu organizace agentura Reuters.

Přečíst článek

BMW nalije miliardy do mnichovské centrály. Do tří let v ní bude vyrábět už jen elektromobily

Německý výrobce luxusních aut BMW investuje 650 milionů eur (kolem 16 miliard korun) do přestavby své hlavní továrny v Mnichově. Od roku 2027 tam bude vyrábět pouze elektromobily.

Přečíst článek

Víc než jen prodejna. GymBeam v pražském Karlíně je rájem pro nadšence do fitness

Na jednom místě v pražském Karlíně se přirozeně a nenuceně střetává prodej zboží spolu s místem setkávání GymBeam komunity. Za svůj nadstandardní přístup k zákazníkům si prodejna sportovní výživy, fitness doplňků a sportovního oblečení odnesla nejvyšší ocenění v listopadovém kole soutěže maloobchodních prodejen Visa Czech Top Shop. Newstream je mediálním partnerem soutěže. Ocenění si z rukou manažera soutěže Jiřího Berana převzala Lenka Lukáčová, Head of Local Marketing pro GymBeam v Česku a na Slovensku.

Přečíst článek
Český Wotl má nového šéfa, Tomáše Beniaka (na snímku) ze Slovenska

Rozjel Wolt na Slovensku, teď bude Tomáš Beniak řídit jeho expanzi i v Česku

Šéfem české pobočky Woltu se stal Tomáš Beniak, který vede Wolt také na Slovensku. A klade si nemalé cíle. Do roka chce dostat Wolt na pozici jedničky na českém trhu rozvážkových služeb.

Přečíst článek

Ficova vláda uleví automobilce Kia od daní. Podpoří tím rozmach elektromobility

Slovensko podpoří daňovou úlevou 29,95 milionu eur (více než 736 milionů korun) investici místní divize jihokorejské automobilky Kia, která vynaloží 107,9 milionu eur (2,65 miliardy korun) do připravované produkce dvou nových elektromobilů. Rozhodla o tom ve středu slovenská vláda.

Přečíst článek

Finance v Českomoravské Nemovitostní nově řídí Alice Augustová

Realitní skupina Českomoravská Nemovitostní rozšířila svůj vedoucí tým o novou tvář. Na pozici finanční ředitelky nastoupila Alice Augustová. Její bohaté zkušenosti a hluboké odborné znalosti načerpané za 30 let praxe v oblasti financí a nemovitostí pomohou nastartovat další fázi růstu společnosti a posílit pozici ČMN na českém realitním trhu.

Přečíst článek
Primoco UAV se stahuje z Ruska.

Český výrobce dronů Primoco UAV má za sebou rekordní rok. A letos chystá vstup na hlavní trh pražské burzy

Stávající napjatá geopolitická situace ve světě má dopad na bezpečnostní průmysl, který zažívá nejstrmější růst investic do obrany za posledních několik desetiletí. To se odráží také na hospodaření českého výrobce bezpilotních letounů Primoco UAV. Rok 2023 byl pro něj rekordní a výhled na následující roky je nadmíru příznivý.

Přečíst článek
NASA odložila mise Artemis, tedy přistání člověka na Měsíci, nejmíň do roku 2026

Návrat člověka na Měsíc se odkládá. NASA hlásí technické problémy s misí Artemis

Americký Národní úřad pro letectví a vesmír (NASA) o rok odložil mise Artemis II a Artemis III, které měly s posádkou zamířit k Měsíci, respektive na něm poprvé od konce programu Apollo v roce 1972 přistát. Informoval o tom šéf úřadu Bill Nelson.

Přečíst článek

Knihkupectví Martinus získalo zlato v soutěži prodejen, zaujalo neotřelým konceptem

Zlato v prosincovém kole soutěže maloobchodních prodejen Visa Czech Top Shop (VCTS) si odnáší první česká pobočka slovenského knihkupectví Martinus v centru Brna. Na druhém místě se umístila centrála značky Mojekolo v Kravařích u Opavy. Třetí skončila zrekonstruovaná prodejna Albert v brněnském OC Vaňkovka. Newstream je mediálním partnerem ocenění.

Přečíst článek

News box

Druhý nejbohatší muž světa Jeff Bezos čelí kritice ze strany redaktorů svého listu The Washington Post kvůli rozhodnutí deníku poprvé za 36 let nepodpořit žádného kandidáta v prezidentských volbách ve Spojených státech. Volby, v nichž proti sobě kandidují demokratka a viceprezidentka Kamala Harrisová a republikánský exprezident Donald Trump, se uskuteční 5. listopadu; na mnoha místech již Američané hlasují v předstihu.
Bývalý americký prezident a kandidát Republikánské strany do listopadových voleb Donald Trump a viceprezidentka za Demokratickou stranu Kamala Harrisová v sobotu promluvili ke svým stoupencům v Michiganu, který je v prezidentských volbách pokládán za klíčový stát a kde se podle průzkumů očekává těsný výsledek. Po boku Harrisové v rámci kampaně poprvé vystoupila bývalá první dáma Michelle Obamová, přičemž varovala, že další Trumpovo prezidentství by ohrozilo práva a zdraví žen. Trump na svém mítinku pozval na pódium zástupce místních muslimů.
Čas na obnovení mezivládních konzultací se Slovenskem podle ministra zahraničí Jana Lipavského ještě nenadešel. Musí to podle něj být rozhodnutí a dohoda premiérů obou zemí, řekl v diskusním pořadu Partie Terezie Tománkové. Podle místopředsedy hnutí ANO Radka Vondráčka bylo zrušení konzultací hloupé, bylo to gesto.
Ruské síly dobyly vesnici Izmajlivka, která leží jižně od strategicky významného Pokrovsku na východě Ukrajiny. S odvoláním na ruskou armádu o tom dnes bez bližších podrobnosti informovala agentura AFP. Agentura Reuters poznamenala, že nedokáže vývoj na bojišti bezprostředně ověřovat.
Bulhaři v předčasných volbách rozhodují o novém složení parlamentu. Hlasování se koná poté, co se politické strany nedokázaly dohodnout na vytvoření koaliční vlády. Jsou to už sedmé parlamentní volby za necelé čtyři roky, Bulharsko nyní spravuje úřednická vláda vedená Dimitarem Glavčevem. 
Při bojích s militantním šíitským hnutím Hizballáh v jižním Libanonu zahynuli v sobotu večer čtyři izraelští vojáci. Dalších 14 jich bylo zraněno, z toho pět vážně. Informovala o tom dnes izraelská armáda. V boji byli podle ní zabiti také tři příslušníci Hizballáhu.
V říjnu budou muset české firmy poprvé přiznat skutečné emise z dovezených produktů. Regulaci, kterou přijala Evropská unie, začala pro podniky platit již loni v říjnu, kdy musely začít čtvrtletně hlásit emise dovezených produktů, ale zjednodušeným způsobem. Takzvané uhlíkové clo má za cíl vyrovnat ceny za emise uhlíku mezi domácími a importovanými produkty.
Gruzínská volební komise vyhlásila vítězem parlamentních voleb vládní stranu Gruzínský sen. Ta po sečtení téměř všech hlasů získala přes 54 procent. Výsledek je ranou pro prozápadně orientované Gruzínce, kteří věřili v úspěch opozice, uvedla agentura Reuters. Opozice už v sobotu pozdě večer oznámila, že výsledky neuznává, když se ukázalo, že proruský Gruzínský sen v nich vítězí.
Reklama
Reklama
Doporučujeme