Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Káva nás provází celým dnem, velkou roli tak hraje i v byznysu

Káva nás provází celým dnem, velkou roli tak hraje i v byznysu

Káva je jednou z nejprodávanějších komodit na světě a není divu. Tento lahodný nápoj s nezaměnitelnou vůní provází většinu lidí celým dnem. Podle průzkumu pro značku L’OR si 85 procent Čechů denně dá alespoň jeden šálek kávy, nejčastěji to bývají šálky dva až tři. Vzhledem k tak velké oblibě si kavárny a restaurace, hotely, ale třeba i firmy čím dál více uvědomují, jak podstatnou roli káva v jejich podnikání hraje. A jak důležitou konkurenční výhodu jim může nabídnout.

Přečíst článek
centrum Moskvy

Západní firmy v Rusku při odchodu zanechaly obří balík. Jde o více než 100 miliard dolarů

Přečíst článek
Most na Výtoni

Rozhodnuto. Stát pokračuje v přípravě projektu nového železničního mostu na pražské Výtoni

Stát a Správa železnic budou pokračovat v přípravě nové vrchní konstrukce železničního mostu na Výtoni. Zároveň budou ve spolupráci s Prahou hledat místo, kde by mohla původní konstrukce dále sloužit jako most, řekl ministr dopravy Martin Kupka (ODS). Uvedl, že stát projekt nového mostu, který vzešel z architektonické soutěže, podrobí mezinárodně uznávanému posouzení vlivu na kulturní dědictví. V plánu jsou i jednání s mezinárodní organizací UNESCO.

Přečíst článek
USA povedou mezinárodní operaci k ochraně lodí před útoky Húsíů

Operace Strážce prosperity. USA povedou mezinárodní akci k ochraně lodí před útoky Húsíů

Spojené státy stanou v čele mezinárodní námořní operace s cílem ochránit lodě v Rudém moři před útoky jemenských Húsíů, uvedl americký ministr obrany Lloyd Austin během návštěvy Bahrajnu, kde mají USA své námořní velení pro blízkovýchodní oblast. Spolu s USA se do operace zapojí Británie, Francie, Itálie, Nizozemsko, Norsko, Španělsko, Kanada, Bahrajn a Seychely, dodal Austin.

Přečíst článek
Z Liberty Ostrava je „město duchů“, lidé se bojí o práci

Liberty Ostrava přijde o dodávky energií. Firma Tameh ukončí provoz do středy

Hutní společnosti Liberty Ostrava přijde o dodávky energie. Společnost Tameh Czech řízeně ukončí provoz do středy. Do té doby využije uhlí, které jí dodá OKD. Se zástupci Liberty Ostrava se ve středu setká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN). Předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina řekl, že koksovna huti půjde do takzvaného teplého útlumu.

Přečíst článek
Čepro kupuje konkurenční síť čerpacích stanic Robin Oil

Antimonopolní úřad povolil státnímu Čepru koupit konkurenční síť Robin Oil

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil státní společnosti Čepro, která provozuje síť čerpacích stanic EuroOil, koupit konkurenční síť Robin Oil. Kombinovaný tržní podíl obou společností podle zjištění úřadu bude pod 15 procenty. Čepro provozuje 210 čerpacích stanic, Robin Oil se 75 stanicemi patří podnikateli Jiřímu Zoubkovi.

Přečíst článek
Prodejna GymBeam

GymBeam Fitness Hub zabodoval v listopadovém kole soutěže Visa Czech Top Shop

Specialista na sportovní výživu, doplňky a fitness oblečení GymBeam získal zlato v listopadovém kole soutěže kamenných prodejen Visa Czech Top Shop (VCTS). Ocenění si odnáší také prodejny Keen a Mango.

Přečíst článek
Košické ocelárny, někdejší VSŽ, po téměř čtvrtstoletí mění majitele

Košické ocelárny, někdejší VSŽ, po téměř čtvrtstoletí mění majitele. Od Američanů je kupují Japonci

Jeden z největších zaměstnavatelů na Slovensku, ocelárny US Steel Košice, kupuje japonský kolos Nippon Steel. Čtvrtý největší výrobce oceli na světě získá podle japonského listu Nikkei americký podnik US Steel za v přepočtu necelých 340 miliard korun, a to včetně dluhu. Cena tak zahrnuje čtyřicetiprocentní přirážku k páteční burzovní uzavírací ceně akcií US Steel. Ty v reakci na zveřejnění zprávy poskočily v americkém obchodování před otevřením tamních burz o více než pět procent, vzápětí ale většinu tohoto svého zisku zase odevzdaly,  

Přečíst článek
Jan Holý z SAB Finance

Měnová rizika zůstanou i v příštím roce, říká SAB Finance

Devizová SAB Finance přichází s novým zajištěním pro firmy, s cílem zabránit negativním dopadům geopolitických turbulencí na kurs.

Přečíst článek
Colt CZ kupuje českého výrobce munice Sellier & Bellot

Přeskupování mezi zbrojaři. Colt CZ kupuje českého výrobce munice Sellier & Bellot

Skupina Colt CZ Group SE (Colt CZ) kupuje českého výrobce munice Sellier & Bellot. Uzavřela dohodu se společností CBC Europe S.à r.l. (CBC) o koupi stoprocentního podílu ve firmě. Akcie podniku získá zbrojařský holding zaplacením 350 milionů dolarů, což je v přepočtu přes 7,8 miliardy korun, a novou emisí kmenových akcií Colt CZ. CBC se tak stane akcionářem Coltu s podílem přibližně 27 až 28 procent po skončení transakce. Konečný podíl určí letošní auditované hospodářské výsledky obou firem.

Přečíst článek
Finální montáž vozu v nošovické automobilce Hyundai.

Elektromobily z Nošovic. Hyundai investuje až miliardy korun do přestavby svého závodu v Česku

Vedení jihokorejské automobilky Hyundai plánuje za stovky milionů až miliardy korun upravit svůj závod v Česku tak, aby mohl vyrábět větší podíl elektromobilů, případně jen vozy na elektřinu. Nyní může továrna v Nošovicích na Frýdecko-Místecku vyrábět maximálně 30 procent aut na elektrický pohon.

Přečíst článek
Lukáš Klucký ve svém salonu

Obyčejný byznys: Nejraději dělám účes blondýnám, říká kadeřník

Babička i maminka byly kadeřnice, tak měl Lukáš s výběrem svého povolání jasno. Po kadeřnické škole a dvouleté praxi u maminky si začal budovat salon Hair trend v Praze. Bylo to komplikované, protože v té době ještě bydlel v Jablonci. Podle svých slov šetřil každou korunu, v kadeřictví přespával na zemi a ráno čekal na zlevněné bagety. 

Přečíst článek

News box

V předčasných parlamentních volbách v Bulharsku zvítězila středopravá strana Občané za evropský rozvoj Bulharska, vyplývá z odhadů. Společnost Alpha Research uvádí, že GERB si zajistil 26,4 procenta hlasů, podle jiných odhadů má tato strana o trochu méně. Na druhém místě skončila proreformní centristická strana Pokračujeme ve změně se ziskem kolem 15 procent.
V Česku dnes meteorologové zaznamenali dva teplotní rekordy, oba na horách. Na šumavské Horské Kvildě je nové maximum pro 27. říjen po dnešku 18,6 stupně Celsia, na krkonošské Labské boudě 15,2 stupně
Bolivijský exprezident Evo Morales tvrdí, že se stal terčem atentátu. Na jeho vůz podle něj při útoku "mužů v kuklách" směřovalo 14 kulek. Vyvázl živ, zranění ale utrpěl řidič auta. Informují o tom agentury AFP a Reuters. 
Druhý nejbohatší muž světa Jeff Bezos čelí kritice ze strany redaktorů svého listu The Washington Post kvůli rozhodnutí deníku poprvé za 36 let nepodpořit žádného kandidáta v prezidentských volbách ve Spojených státech. Volby, v nichž proti sobě kandidují demokratka a viceprezidentka Kamala Harrisová a republikánský exprezident Donald Trump, se uskuteční 5. listopadu; na mnoha místech již Američané hlasují v předstihu.
Bývalý americký prezident a kandidát Republikánské strany do listopadových voleb Donald Trump a viceprezidentka za Demokratickou stranu Kamala Harrisová v sobotu promluvili ke svým stoupencům v Michiganu, který je v prezidentských volbách pokládán za klíčový stát a kde se podle průzkumů očekává těsný výsledek. Po boku Harrisové v rámci kampaně poprvé vystoupila bývalá první dáma Michelle Obamová, přičemž varovala, že další Trumpovo prezidentství by ohrozilo práva a zdraví žen. Trump na svém mítinku pozval na pódium zástupce místních muslimů.
Čas na obnovení mezivládních konzultací se Slovenskem podle ministra zahraničí Jana Lipavského ještě nenadešel. Musí to podle něj být rozhodnutí a dohoda premiérů obou zemí, řekl v diskusním pořadu Partie Terezie Tománkové. Podle místopředsedy hnutí ANO Radka Vondráčka bylo zrušení konzultací hloupé, bylo to gesto.
Ruské síly dobyly vesnici Izmajlivka, která leží jižně od strategicky významného Pokrovsku na východě Ukrajiny. S odvoláním na ruskou armádu o tom dnes bez bližších podrobnosti informovala agentura AFP. Agentura Reuters poznamenala, že nedokáže vývoj na bojišti bezprostředně ověřovat.
Bulhaři v předčasných volbách rozhodují o novém složení parlamentu. Hlasování se koná poté, co se politické strany nedokázaly dohodnout na vytvoření koaliční vlády. Jsou to už sedmé parlamentní volby za necelé čtyři roky, Bulharsko nyní spravuje úřednická vláda vedená Dimitarem Glavčevem. 
Při bojích s militantním šíitským hnutím Hizballáh v jižním Libanonu zahynuli v sobotu večer čtyři izraelští vojáci. Dalších 14 jich bylo zraněno, z toho pět vážně. Informovala o tom dnes izraelská armáda. V boji byli podle ní zabiti také tři příslušníci Hizballáhu.
V říjnu budou muset české firmy poprvé přiznat skutečné emise z dovezených produktů. Regulaci, kterou přijala Evropská unie, začala pro podniky platit již loni v říjnu, kdy musely začít čtvrtletně hlásit emise dovezených produktů, ale zjednodušeným způsobem. Takzvané uhlíkové clo má za cíl vyrovnat ceny za emise uhlíku mezi domácími a importovanými produkty.
Reklama
Reklama
Doporučujeme