Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Huti Liberty Ostrava hrozí, že jí dodavatel Tameh Czech zastaví dodávky energií

Trable Liberty Ostrava. Huti hrozí, že jí dodavatel Tameh Czech zastaví dodávky energií

Huti Liberty Ostrava hrozí, že jí její dodavatel Tameh Czech během několika dnů zastaví dodávky veškerých energií. Huť mu totiž dluží a neplatí, a tak Tameh nemá za co nakupovat uhlí, uvedl mluvčí společnosti Tameh Patrik Schober. Mluvčí Liberty Kateřina Zajíčková řekla, že firma během dne vydá prohlášení. Na situaci upozornil server iDnes. Náměstek moravskoslezského hejtmana Jakub Unucka (ODS) upozornil na to, že na vytápění Liberty je závislých mimo jiné i několik tisíc obyvatel města Vratimova, jež s hutí sousedí.

Přečíst článek

Nekalé jednání v práci půjde snadno nahlásit

Už jen pár dní mají střední firmy na to, aby zprovoznily vnitřní oznamovací systém k nahlašování nezákonných praktik uvnitř firmy. Nová povinnost vyplývající ze zákona o ochraně oznamovatelů začne platit od 15. prosince. Střední podniky s 50 až 249 zaměstnanci se tak přidají k větším firmám, pro které zákon platí již od srpna tohoto roku. Co si kdo od zřízení „etické linky“ slibuje, rozebírá Stanislav Klika, ředitel rizikového poradenství společnosti BDO.

Přečíst článek
Budějovický Budvar, ilustrační foto

Od strojů k pivu. Česko nabízí trumfy pro boj o dostatek potravin

Většina zemí na naší zeměkouli usiluje o potravinovou soběstačnost a v současnosti se toto téma stává pro mnoho zemí naprostou prioritou, upozorňuje pro server Export.cz Karolína Bartošová z ministerstva zemědělství. Obavy o nedostatek potravin umocňují válečné konflikty. Ruská agrese na Ukrajině narušila dodávky obilí do rozvojového světa. Nabídka tuzemských exportérů míří právě k potřebám rozvoje agrárního sektoru, který musí produkci potravin zajistit.

Přečíst článek
BPWCR a GasNet inspirují české firmy v posilování férovosti

BPWCR a GasNet inspirují české firmy v posilování férovosti

Veřejně prospěšná organizace Business & Professional Women CR (BPWCR) je ambasadorkou projektu Women’s Empowerment Principles (WEPs) v České republice. Buduje komunitu firem s cílem podporovat rovné příležitosti a posilovat postavení žen ve společnosti. Server Newstream je mediálním partnerem projektu.

Přečíst článek
Gucci

Bohatství z TikToku. Papírové tašky s logem drahých značek se proměnily v trofeje za tisíce

Luxusní značkové zboží má mnoho podob. Tou nejpokleslejší jsou fejky. Drahých kousků chtiví zákazníci, kteří si nemohou dovolit kabelku od Diora či Prady, přišli na celkem levný způsob, jak hrdě nosit značkovou tašku, a přitom se nesnížit ke koupi její napodobeniny. Novým hitem jsou teď papírové nákupní tašky – od těch, do nichž luxusní butiky ukládají pečlivě zabalené drahé zboží, až po taštičky, v nichž se dříve ocitla krabička s cenově dostupným, ale značkovým krémem či parfémem.

Přečíst článek
Zaměstnanci Penny zachraňují životy

Zaměstnanci Penny zachraňují životy. Řetězec pro ně připravil bezplatný zdravotnický kurz

Ve spolupráci s lékařem letecké záchranné služby Markem Dvořákem a jeho projektem #kryjemevamzada připravilo Penny pro všechny své zaměstnance bezplatné kursy první pomoci. Více než 7 000 zaměstnanců díky nim získá základní informace o řešení situací, ve kterých mohou zachránit život. Penny tak bude mít pro tyto případy nadstandardně proškoleny všechny své zaměstnance.

Přečíst článek
Venkovní posilovna KENGURU.PRO

Cvičit v přírodě. To umožňuje start-up KENGURU.PRO, který funguje už i v Česku

Individuálně i v kolektivu. Ve dne i v noci. Za každého počasí. Potřeba lidí sportovat je v současnosti čím dál větší a důležitější. A jde to i bez elektrických rotopedů či běhacích pásů. Dokazuje to nabídka společnosti KENGURU.PRO, která nabízí venkovní sportovní zařízení již v 75 zemích světa. A nyní také v Česku.

Přečíst článek
Americký miliardář Warren Buffett

Další prodej akcií. Buffett se zbavil téměř poloviny svého podílu v HP

Investiční společnost Berkshire Hathaway amerického miliardáře Warrena Buffetta prodala téměř polovinu svého podílu v americkém výrobci osobních počítačů HP. Buffettův podnik o tom v pondělí informoval ve zprávě pro regulační úřady.

Přečíst článek
Největší český e-commerce & on-line business veletrh mění majitele

SmartEmailing kupuje největší český e-commerce veletrh

Největší český e-commerce & on-line business veletrh Czech On-line Expo mění majitele. Po pěti letech organizace jej od Jana Kalianka koupil SmartEmailing, česká platforma pro automatizovanou e-mailovou a SMS komunikaci.

Přečíst článek
Areál odstavené hnědouhelné elektrárny Mělník III

Rekordní dotace z modernizačního fondu. ČEZ za miliardy přebuduje uhelnou elektrárnu v Mělníku

Energetická společnost ČEZ použije na přechod uhelné elektrárny v Mělníku na nový plynový zdroj dotaci 308 milionů eur, tedy zhruba 7,53 miliardy korun. Peníze firma získala z modernizačního fondu. Současné uhelné bloky elektrárny má nahradit nový paroplynový zdroj s horkovodní akumulací tepla. Informoval o tom Ekonomický deník. Jde o zatím největší dotaci z modernizačního fondu.

Přečíst článek
Tvůrce hry Fortnite vyhrál soudní spor s firmou Google

Tvůrce hry Fortnite vyhrál soudní spor s firmou Google

Americká videoherní společnost Epic Games, jež je tvůrcem populární hry Fortnite, vyhrála významný soudní spor proti společnosti Google. Porota v pondělí u kalifornského soudu jednomyslně rozhodla, že technologický gigant zneužívá svého monopolního postavení na trhu s mobilními aplikacemi na úkor vývojářů a uživatelů chytrých telefonů. Google se proti verdiktu hodlá odvolat, uvedly agentury AP a AFP.

Přečíst článek

News box

V předčasných parlamentních volbách v Bulharsku zvítězila středopravá strana Občané za evropský rozvoj Bulharska, vyplývá z odhadů. Společnost Alpha Research uvádí, že GERB si zajistil 26,4 procenta hlasů, podle jiných odhadů má tato strana o trochu méně. Na druhém místě skončila proreformní centristická strana Pokračujeme ve změně se ziskem kolem 15 procent.
V Česku dnes meteorologové zaznamenali dva teplotní rekordy, oba na horách. Na šumavské Horské Kvildě je nové maximum pro 27. říjen po dnešku 18,6 stupně Celsia, na krkonošské Labské boudě 15,2 stupně
Bolivijský exprezident Evo Morales tvrdí, že se stal terčem atentátu. Na jeho vůz podle něj při útoku "mužů v kuklách" směřovalo 14 kulek. Vyvázl živ, zranění ale utrpěl řidič auta. Informují o tom agentury AFP a Reuters. 
Druhý nejbohatší muž světa Jeff Bezos čelí kritice ze strany redaktorů svého listu The Washington Post kvůli rozhodnutí deníku poprvé za 36 let nepodpořit žádného kandidáta v prezidentských volbách ve Spojených státech. Volby, v nichž proti sobě kandidují demokratka a viceprezidentka Kamala Harrisová a republikánský exprezident Donald Trump, se uskuteční 5. listopadu; na mnoha místech již Američané hlasují v předstihu.
Bývalý americký prezident a kandidát Republikánské strany do listopadových voleb Donald Trump a viceprezidentka za Demokratickou stranu Kamala Harrisová v sobotu promluvili ke svým stoupencům v Michiganu, který je v prezidentských volbách pokládán za klíčový stát a kde se podle průzkumů očekává těsný výsledek. Po boku Harrisové v rámci kampaně poprvé vystoupila bývalá první dáma Michelle Obamová, přičemž varovala, že další Trumpovo prezidentství by ohrozilo práva a zdraví žen. Trump na svém mítinku pozval na pódium zástupce místních muslimů.
Čas na obnovení mezivládních konzultací se Slovenskem podle ministra zahraničí Jana Lipavského ještě nenadešel. Musí to podle něj být rozhodnutí a dohoda premiérů obou zemí, řekl v diskusním pořadu Partie Terezie Tománkové. Podle místopředsedy hnutí ANO Radka Vondráčka bylo zrušení konzultací hloupé, bylo to gesto.
Ruské síly dobyly vesnici Izmajlivka, která leží jižně od strategicky významného Pokrovsku na východě Ukrajiny. S odvoláním na ruskou armádu o tom dnes bez bližších podrobnosti informovala agentura AFP. Agentura Reuters poznamenala, že nedokáže vývoj na bojišti bezprostředně ověřovat.
Bulhaři v předčasných volbách rozhodují o novém složení parlamentu. Hlasování se koná poté, co se politické strany nedokázaly dohodnout na vytvoření koaliční vlády. Jsou to už sedmé parlamentní volby za necelé čtyři roky, Bulharsko nyní spravuje úřednická vláda vedená Dimitarem Glavčevem. 
Při bojích s militantním šíitským hnutím Hizballáh v jižním Libanonu zahynuli v sobotu večer čtyři izraelští vojáci. Dalších 14 jich bylo zraněno, z toho pět vážně. Informovala o tom dnes izraelská armáda. V boji byli podle ní zabiti také tři příslušníci Hizballáhu.
V říjnu budou muset české firmy poprvé přiznat skutečné emise z dovezených produktů. Regulaci, kterou přijala Evropská unie, začala pro podniky platit již loni v říjnu, kdy musely začít čtvrtletně hlásit emise dovezených produktů, ale zjednodušeným způsobem. Takzvané uhlíkové clo má za cíl vyrovnat ceny za emise uhlíku mezi domácími a importovanými produkty.
Reklama
Reklama
Doporučujeme