Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Volkswagen dostává nálož od čínských elektromobilů

Volkswagen dostává naloženo od čínských elektromobilů. A není sám

Prodej německé automobilky Volkswagen v Číně bude letos zřejmě nejnižší od roku 2012, protože rychlý přechod k elektromobilům v zemi zvyšuje zájem o domácí značky. A německý automobilový gigant není jediný, který se potýká se slabým prodejem v Číně. Vyplývá to za analýzy, kterou provedla zpravodajská televize CNBC.

Přečíst článek

Musíme se naučit propojovat startupy s velkým byznysem, říká náměstek ministra zahraničí Kozák

Přečíst článek
Sev.en jedná o koupi podílu v uhelné elektrárně ve Vietnamu

Tykač nakupuje ve Vietnamu. Skupina Sev.en chce podíl v tamní uhelné elektrárně

Americká energetická společnost AES Corp. jedná o prodeji svého podílu 51 procent v jedné z největších uhelných elektráren ve Vietnamu s investiční společností Sev.en Global Investment, která patří do české energetické skupiny Sev.en miliardáře Pavla Tykače. Uvedla to dnes agentura Reuters s odvoláním na dva informované zdroje. Není jasné, zda AES jedná i s dalšími potenciálními kupci.

Přečíst článek

Právníci představují novinky z oblasti legislativy a judikatury

Advokátka PRK Partners Kristýna Faltýnková ve specializovaném právním podcastu Pávo k Ranní Kávě posluchače seznámí i s čerstvými rozsudky soudů a novinkami v oblasti legislativy.

Přečíst článek
Obráběcí stroj (ilustrační foto)

Fondy Genesis koupily lídra v obrábění STT Servis. Transakci řídili experti z KPMG

Česká skupina fondů Genesis Capital koupila většinový podíl v rodinné firmě STT Servis z Dlouhé Loučky na Olomoucku, která je předním tuzemským výrobcem přesně obráběných a svařovaných dílů a sestav. Spolu s dosavadními majiteli plánuje Genesis v STT Servis výrazně rozšířit výrobní kapacity a získat další obchodní partnery, uvedl investiční ředitel Genesis Capital Tomáš Sýkora. Výši transakce nezveřejnil.

Přečíst článek
Výrobce tyčinek Mars kupuje za 534 milionů liber britskou čokoládovnu

Obří cukrářská akvizice. Výrobce tyčinek Mars kupuje za 534 milionů liber britskou čokoládovnu

Americký výrobce cukrovinek Mars se dohodl na převzetí britské čokoládové společnosti Hotel Chocolat za 534 milionů liber, zhruba 15 miliard korun. Oznámila to podle serveru BBC firma Hotel Chocolat, které by mělo převzetí pomoci v zahraniční expanzi.

Přečíst článek
Čínská společnost Huawei Technologies

Máme nejrychlejší internet, tvrdí Čína. Rychlost má dosahovat 1,2 terabitu za sekundu

Čínské společnosti Huawei Technologies a China Mobile vybudovaly 3000 kilometrů dlouhou internetovou síť spojující Peking s jihem země, která jako první na světě dosahuje stabilní a spolehlivé šířky pásma 1,2 terabitu za sekundu. To je několikanásobně více, než jsou běžné rychlosti na celém světě. Čína to označila za svůj nejnovější technologický průlom, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Čtvrtletní zisk výrobce počítačů Lenovo klesl o více než polovinu

Lenovo v problémech. Největšímu výrobci počítačů se propadl zisk o více než polovinu

Čistý zisk čínské společnosti Lenovo Group, která je největším výrobcem osobních počítačů na světě, se ve druhém finančním čtvrtletí meziročně propadl o více než polovinu na 249 milionů dolarů, tedy zhruba 5,6 miliardy korun. Její tržby se snížily již páté čtvrtletí za sebou.

Přečíst článek
Čtvrtletní zisk Siemensu překonal odhady, čeká ale zpomalení růstu tržeb

Siemens zvýšil zisk na rekordních 3,4 miliardy eur a plánuje vstup své divize na burzu

Německý průmyslový koncern Siemens ve čtvrtém čtvrtletí zvýšil zisk o sedm procent na rekordních 3,4 miliardy eur, tedy asi 83 miliard korun, a překonal odhady. Příští rok ale čeká zpomalení růstu tržeb.

Přečíst článek
Jan Čermák

Soukup prodal polovinu agentury Médea investorovi Janu Čermákovi

Poloviční podíl v mediální agentuře Médea koupil od Jaromíra Soukupa investor Jan Čermák, který již vlastní 50 procent Soukupovy firmy Empresa Media. Cenu žádná ze stran nezveřejnila.

Přečíst článek

Stresovat zákazníky vyšší cenou čokolády před Vánoci nechci. Sáhneme si do marží, říká majitel čokoládovny

Letošní Vánoce by mohly pořádně zhořknout. Alespoň tomu nasvědčují burzovní ceny kakaa, které jsou v meziročním srovnání o desítky procent vyšší. To však neznamená, že by o tolik měla zdražit i čokoláda, říká v rozhovoru pro Newstream Václav Durďák, spolumajitel Čokoládovny Janek a pražírny Coffeespot, kterého loni Forbes zařadil mezi 30 pod 30. Kromě surovin se do konečné ceny tabulky čokolády započítávají i další náklady, které pravděpodobně nemají tak inflační charakter. V Jankovi zdražovali naposledy loni v lednu. Vyšší náklady kompenzují ponížením svých marží.

Přečíst článek

Renomia vstupuje na rakouský trh. Koupila podíl v Steinmayr & Co

Největší pojišťovací makléř v Česku a ve střední Evropě Renomia Group koupila podíl v rakouské firmě Steinmayr & Co, a vstupuje tak na rakouský trh. Pojistné, které Renomia Group v zemích střední Evropy pro své klienty spravuje, touto akvizicí překročí 20 miliard korun. 

Přečíst článek

News box

Položením věnce u sochy Tomáše Garrigua Masaryka na pražském Hradčanském náměstí dopoledne prezident 👨 Petr Pavel uctil památku zakladatele Československé republiky. Učiní tak později také předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) a další členové horní parlamentní komory. 
Šéf litevské diplomacie 👨 Gabrielius Landsbergis po porážce svého konzervativního Vlasteneckého svazu v parlamentních volbách dnes oznámil dočasný odchod z politiky. Dvaačtyřicetiletý ministr odstoupil z čela strany a nehodlá přijmout ani mandát v nově zvoleném parlamentu, informovala agentura DPA.
Americká viceprezidentka Kamala Harrisová je ve složité pozici. Ekonomice Spojených států se daří relativně dobře, ovšem její prezidentská kampaň na tom stavět  nemůže, protože velká část Američanů to tak kvůli nárůstu životních nákladů nevidí, uvedl bývalý americký velvyslanec v ČR Andrew Schapiro, který je nyní členem výboru Demokratické strany pověřeného výběrem příspěvků na kampaň.
V předčasných parlamentních volbách v Bulharsku zvítězila středopravá strana  Občané za evropský rozvoj Bulharska (GERB). Po sečtení více než 88 procent hlasů to zveřejnila volební komise. Strana GERB podle nich získala 26,15 procenta hlasů, napsala agentura BTA. Předběžné výsledky napovídají, že hlasování v sedmých parlamentních volbách za posledních 3,5 roku opět přineslo roztříštěný parlament. 
Japonská vládní koalice v čele s Liberálně demokratickou stranou (LDP) v nedělních parlamentních volbách 👎 přišla o většinu v dolní komoře zákonodárného sboru. Informovala o tom agentura AP, podle níže se tak zvyšuje nejistota ohledně složení příští vlády v zemi, která je čtvrtou největší ekonomikou světa.
Češi vyvinuli vlastní verzi modulárního jaderného reaktoru. Projekt DAVID SMR, na jehož vývoji se podíleli jaderní vědci z Česka, se zaměřuje na kombinovanou výrobu ⚡ elektřiny a tepla. Fungovat může ve vybraných průmyslových odvětvích, k odsolování mořské vody či k zajištění dodávek elektřiny nebo jako chlazení pro datacentra. 
Téměř každý druhý člověk muslimského vyznání žijící v Evropské unii se v každodenním životě setkává s rasismem a diskriminací. Toto číslo se od roku 2016 prudce 📈 zvýšilo, uvedla Agentura EU pro základní práva (FRA). Na výsledky výzkumu upozornil i britský deník The Guardian.
Ukrajinské drony zaútočily na 🏭 závod na výrobu etanolu v ruské Voroněžské oblasti. Informovaly o tom podle agentury Reuters zpravodajské kanály na sociální síti Telegram.
Reklama
Reklama
Doporučujeme