Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zprávy z firem

Společnost Pilulka zvýšila tržby téměř o polovinu.

Pilulka letos dokončila exit z Rumunska i emisi nových akcí

Lékárenská síť Pilulka v letošním prvním pololetí skončila v provozní ztrátě (EBITDA) 34,6 milionu korun. Ta jde podle výkonného ředitele sítě Petra Kasy na vrub transformaci skupiny, která se letos stáhla z rumunského trhu. Akcie Pilulky od začátku roku odepsaly 42,5 procenta ze své hodnoty.

Přečíst článek
Victoria´s Secret chce být zase sexy. Nová podoba "obchodů budoucnosti"

Victoria´s Secret chce být zase sexy. Značka spodního prádla znovu hledá tajemství úspěchu

Jak být opět sexy? Klíčový rébus pro značku spodního prádla Victoria´s Secret, který se jí už pár let nedaří rozluštit. Americký řetězec, který proslavily opulentní přehlídky spoře oděných topmodelek s andělskými křídly, bojuje s poklesem prodejů. Na trhu ve Spojených státech sice drží ještě zhruba pětinový podíl v sektoru spodního prádla, od aféry #MeToo a propíraných kontaktů bývalého majitele Leslieho Wexnera s Jeffreym Epsteinem ale značka hledá, jak oživit zapadající slávu.

Přečíst článek
Supermarket Biedronka. Obchod se smíšeným zbožím v Polsku

Polský zlotý roste. Čechům se prodraží přeshraniční nákupy

Polský zlotý, který posiluje díky výsledkům polských parlamentních voleb, zdražuje Čechům nákupy potravin či paliv v Polsku. Zlotý lze nyní koupit za 5,56 koruny, zatímco před zveřejněním výsledků voleb se kurz pohyboval o 11 haléřů za zlotý méně, uvedl analytik společnosti XTB Tomáš Cverna.

Přečíst článek
Embraer C-390

Společnosti Aero a Embraer zvýší spolupráci na výrobě letounů C-390

Aero Vodochody a Embraer zvýší spolupráci na výrobě vojenských transportních letounů C-390.

Přečíst článek
Výroba automobilů Škoda v Mladé Boleslavi

Češi letos stihli vyrobit už více než milion automobilů, roste podíl elektrických vozidel

Výroba osobních aut v Česku za devět měsíců letošního roku vzrostla o 11,5 procenta na 1,018 milionu. Milionová hranice tak padla o měsíc dříve než loni. Na zahraniční trhy mířilo celkem 939 716 osobních aut, tedy přes 92 procent produkce. Export tak v meziročním srovnání vzrostl o 10,7 procenta a tuzemský prodej stoupl o více než pětinu.

Přečíst článek

Objednat si DDoS útok je otázka půl hodiny, bez adekvátní ochrany to dnes nejde

Chytrá zařízení využíváme denně. Do domů si instalujeme bezpečnostní kamery, na dálku ovládáme domácí spotřebiče a pomalu vyhlížíme auta, která se řídí sama. Doba se zrychluje, modernizuje a naše každodenní působení se stále více přesouvá do online světa. To s sebou přináší nejen řadu příležitostí, ale také rizik. „Každé chytré zařízení vytváří prostor pro útoky, protože se může dostat do hledáčku hackerů,“ upozorňuje Martin Bajer, ředitel pro strategii TTC MARCONI.

Přečíst článek
uklízečka

Poděkujte uklízečce! Lidé si jich neváží, přitom čistota je nezbytnost, tvrdí Kärcher

Práce uklízeček a uklízečů není prestižní. Proto se zítra děkuje zástupcům této profese při Thank Your Cleaner Day.

Přečíst článek
Telefony iPhone podle analytiků přišly o vedoucí pozici na čínském trhu

Apple přišel o vedoucí pozici na čínském trhu. Novým králem je Huawei

Chytré telefony iPhone americké společnosti Apple přišly o vedoucí pozici na čínském trhu, předstihla je domácí značka Huawei, uvádí zpráva analytiků společnosti Jefferies, kterou cituje server CNBC.

Přečíst článek
Instalovali jste soláry na střechu? Pozor na podpojištění

Právníci řeší bezemisní budoucnost budov

Klimatické změny otřásají nejen okolním světem, ale také právními řády. Jedním z příkladů legislativní reakce na klimatické změny je velmi rozsáhlý balíček různých předpisů přijímaný pod taktovkou Evropské unie, souhrnně nazvaný Fit for 55. Jednou z oblastí je také bezemisní budoucnost budov, které se věnuje aktuální díl právního podcastu Právo k Ranní Kávě, který vzniká ve spolupráci s advokátní kanceláří PRK Partners.

Přečíst článek
Robotický 3D tisk

Robot vytiskl z betonu dvanáct metrů vysoký holubník. Objednali si ho z Kataru

Tiskárna se pohybuje po ocelové konstrukci. Betonem robota zásobuje míchačka, která tlačí směs. Jde tak o stejný princip jako při klasické betonáži. Jen konec hadice nedrží parta betonářů, ale robot, který betonem kreslí půdorys a stále jej navyšuje, vrstvu po vrstvě, až do potřebného rozměru. Beton postupně zasychá a získává pevnost, což umožňuje nepřetržitý tisk bez potřeby ocelové výstuže. 

Přečíst článek
Cihlářská skupina Heluz měla rekordní výsledky

A pak že se nestaví. Cihlářská skupina Heluz měla rekordní výsledky

Skupina Heluz, jejíž hlavní součástí jsou cihlářské závody, měla loni dosud nejlepší výsledky. Konsolidované tržby z prodeje výrobků, služeb a zboží dosáhly 4,19 miliardy korun, meziročně stouply o 31 procent. Konsolidovaný zisk po zdanění vzrostl o 50 procent na téměř 663 milionů. Vyplývá to z konsolidované účetní závěrky.

Přečíst článek

News box

Izraelský parlament  schválil zákon, který má znemožnit agentuře OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA působit na izraelském území. To podle představitelů UNRWA zastaví či přinejmenším velmi ztíží poskytování pomoci ze strany agentury v Pásmu Gazy a na Západním břehu Jordánu. Krok ještě před hlasováním parlamentu kritizovali spojenci Izraele, například Spojené státy či Británie.
Americký dolar na devizových zůstává proti hlavním světovým měnám víceméně beze změny. Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, má tak nakročeno k největšímu měsíčnímu 📈 vzestupu od května 2022, upozornila agentura Reuters. 
Ceny ropy se dnes výrazně 📉 snižují poté, co se terčem izraelské odvety za íránský raketový útok nestala ropná zařízení. Severomořská ropa Brent po 16:00 středoevropského času vykazovala pokles o více než 5,2 procenta pod 72,10 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) ztrácela zhruba 5,3 procenta a nacházela pod 68 dolary za barel.
Itálie tento měsíc čelí již druhému skandálu spojenému s únikem 📜 citlivých údajů. Podle milánských vyšetřovatelů do centrální policejní evidence Sdi pronikla skupina kolem vlivné soukromé detektivní kanceláře. Ta podle dnešního vydání deníku Corriere della Sera učinila až 52 tisíc nepovolených vstupů do databáze, a sbírala informace o politicích a podnikatelích. 
Vznik Československa v roce 1918 představoval základ svobody také pro Slovenky a Slováky a rovněž byl základním kamenem pro budoucí samostatný stát, řekl novinářům slovenský prezident 👨 Peter Pellegrini při příležitosti 106. výročí založení někdejšího společného států Čechů a Slováků. Vztahy mezi Českem a Slovenskem, které poznamenalo rozhodnutí české vlády přerušit mezivládní konzultace s Bratislavou, by podle Pellegriniho neměly být narušeny drobnými nedorozuměními a vyjádřeními politiků.
Předsedové ODS Petr Fiala, TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a lidovců Marek Výborný podepsali memorandum o 🤝 společné kandidatuře ve sněmovních volbách. Koalice Spolu je chce příští rok vyhrát a sestavit středopravicovou vládu, řekl Fiala před podpisem dokumentu. Podle představitelů všech tří stran budou příští sněmovní volby soubojem demokratických stran s levicí a populisty, koalice Spolu to chce připomínat v kampani.
Největší evropská automobilka Volkswagen plánuje  zavřít v Německu nejméně tři závody a zrušit desítky tisíc pracovních míst. Chce tak snížit náklady a zvýšit konkurenceschopnost. Uvedla to podle agentury DPA šéfka podnikové rady Volkswagenu Daniela Cavallová na akci, na které informovala zaměstnance o plánech vedení.
Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov uvedl, že Rusko dělá  vše, co je v jeho silách, aby snížilo napětí na Blízkém východě a přimělo všechny strany ke zdrženlivosti. Podle agentury Reuters tak reagoval na otázku týkající se izraelských sobotních úderů na vojenské objekty v Íránu.
Položením věnce u sochy Tomáše Garrigua Masaryka na pražském Hradčanském náměstí dopoledne prezident 👨 Petr Pavel uctil památku zakladatele Československé republiky. Učiní tak později také předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) a další členové horní parlamentní komory. 
Šéf litevské diplomacie 👨 Gabrielius Landsbergis po porážce svého konzervativního Vlasteneckého svazu v parlamentních volbách dnes oznámil dočasný odchod z politiky. Dvaačtyřicetiletý ministr odstoupil z čela strany a nehodlá přijmout ani mandát v nově zvoleném parlamentu, informovala agentura DPA.
Reklama
Reklama
Doporučujeme